Kızlar ben geldiiiimmmm...:)
Ne war ne yok bakalim
Canım normal sezeryanda dogum oncesi dinlenmis olmak gerekiyormus. Ben hemen ayaklandım o yuzden agrılarım cabuk gecti bir kac gundurde daha rahatım ama en kotusu bebisin sana ihtiyacı war ve sen kendine zor yetoyorsun o kotu.hastan toparlanması zormus..
bunda hersey gözunun onunde oluyor,hep ayıksın..
bende kotu bı ız bırakmadı valla epıduralli..
tavsıye ederım mecbur kalanlara..
kılo vermesıde sorun olmuyormus benım gıbı ınat edenler ıcın..
ınsan bılmeyınce herseyden korkuyo ıste..
sımdı yasadım gördum..bende derım herkese korkmayın dıye
hıc amelıyat olmus bırı gıbı degılım..hemen ayaklandım
sagocum bebişin göbeğine dikkat et yine deBizde aylardır hic tek kalmadık desem yeri war sonunda birbirimizden uzaklasacagız herkes gitse diye bakıorum walla. Evladimızı bile dogru duzgun sevmeye fırsatımız olmadı.
Benim kızın gobegi dustu bugun banyo yaparken. O durumu atlattık sukur ama artık gaz sancıları cekioruz.
ayy inşallah duygu yaçok normal meryscim kucağında bir mucize var. içindeydi ama artık görebiliyorsun. bu duygu değişimlerini yaşayacaksın. yeni hayata alışman içinde erken. biraz daha zaman geçsin. bebeğinde uykusu falan bi düzene girsin daha rahat edersin o zaman. Allah yardımcın olsun canım
hatırladım colourfulAllah analı babalı büyütsün merys, hayırlı evlat olsun insaAllah.. sana da çok geçmiş olsun, beni hatırladın mı? 3-4 aydır net yoktu bende, yazamadım. doğumun sezeryan ile olmuş galiba? çok mu zor?ben de dermoid kist aldırmıştım, doktor hamilelik önermişti. ama midem için endoskopi oldum 2 tane polip varmış onların alınması gerekiyor, yine endoskopi ile alacaklar. ameliyat olalı 7 ay oldu, korunmayı bırakamadım, midemin tedavisi bitince bırakacaz artık.
Ahhh canım ne olsun bir zilli war basımda onunla ugrasıp duruyorum emdi simdi altını degistirdim uyudu gaz sıkıntısı cekioruz arada boyle gecio gunler.Hosgeldin canimeden nbr? Haberler sende.
cnm doğum anın nasıldı onu da anlat ayrıntılı olaraktan bana bende normal doğurcam gibi hissediorum
muzmuuuuuuuuuuuuuuuuuuut napıon ikimiz varız bi tek
kayınpederi küstürdük bea amannnnnnnnnnnnnnnnnn
ne ettinde kusturdun derdi neymis?
canım suyum geli gittiğimde bir cm lik acıklık vardı ama sancılarım duzenli sekilde geliyodu ben hissetmesemde ilk once.
sonra normal akısına bıraktılar acıklık az oldugu için suni sacı vermediler
benim sancılarım iki dk da gelmeye basladı acıklık da 3 cm olmustu.
nolur artık suni sancı verin hızlansın daha yolun basındayım sancıları cok hissediyorum dedim,
sancı dediğimde belime sanki yuk yuklemişler, karnımda taslasmıs sertleşmiş patlayacakmıs gibi bişey, ama devamlı deil tabiki b oluyo bi geciyo...
o arada tabiki surekli gelip bakıyolar alttan acılma var mı diye:)
en sonunda sunniyi ve epidurali verdiler 15 dk a içinde agrıların geldiğini hissettim ama agrı hissetmedim hiç ama o sertleşmeleri hissettim
suni sancı ve epiduralden sonra 45 dk içinde benim acıklık 3 cm den 9 cm ye cıktı dusunun artık hızlanmayı...
sonra dr dedi ki epidralin etkisi gecicek ve seni doğuma alıcaz epidural gecmeden doguma almam ıkınamazsın dedi
ben agrıları tekrar hissetmeye basladım o surede zaten hemen dogumhaneye gectik
o kadar kuvvetli bi ıkınma hissi geliyo ki anlatamam vucut kendi kendine ıkınıyo sanki:))
ilk önce catala yatınca yalvardım ben yapamıcam sezaryana alın vs inmek istiyorum yurucem vs vs nası yalvardım yaaa rezaletttt:)))))))))esini cagırlaım diolar yok istemem ben gitcem burdan diyorum
sonra beni sakinleştirdiler ilk önce cıglıkla ıkındım olmadı dr ses cıkarma dedi yetmez ıkınman filan sonra mırıltı seklinde ıkındım yine yetmedi en sonunda 6. ıkınmamdı cok kuvvetli ıkındım karnımı sisirmeden sessiz tek nefeste uzunca:)) cıktıgımda yuzumde ve boynumda morluklar vardı nası ıkındıysam
zaten ebeler de yukarıdan bastırıyolar bebek insin diye bi de onlarla ugrastım cok yuklendiler...
sonra dur dur artık yeter diye bagırdılar baktım benim bebiş dr un kollarında:)
tabi o arada igne vurmuslar kesik atmıslar hiç haberim yok agrıdan..
en sonunda dikişlerim atılrken bebeğimi bana verdiler öptüm :)))))
beişim gitti giyinmeye ben yarım saat daha durdum
dr karnıma hafifce bastırdı plesantı pörttt diye cıktı ama nası bi rahatlık geliyo ki anlatamam bebek ve plesenta cıkınca anında bitiyo sancılar
sonra baya baya diktiler beni hşssetmedim bişey korkmayın
sonra odaya goturduler herkes doğumhanenin kapıda beni bekliyo :)) aglaya aglaya odaya gectik:))
dogumhanede 6 ıkınmada toplamda 12 dk da dogdu kızım cok sukur :)))
epidurali sadece sancı cekerken ise yaradı , dogum anında sancıları hissettim ben de sanıyodum ki dogum anında da hissetmicem neyse darısı sizlere olsun bacılarımmm
hiç korkmayın dogumdan
ay kuzum bana nasıl bi moral verdin anlatamam gülerek okudum doğum hikayeni ne güzel kolay bi doğum geçirmişsin Rabbim bizede böyle doğumlar nasip etsin inşallahbian önce doğurasım geldi valla ne güzel yazmışsın kuşum Allahım bebişine sana ailene mutlu sağlıklı huzurlu uzun ömür versin inşallah
canım gece iki gittik oglen 12.35 te dogdu yavrum:) ama sunni sancıyı cok gec verdiler, gunduz 11 de sunni sancıyı verdiler gece verselerdi daha kısa olurdu ama dr u bekledik o uyanacak da gelecek de vs vs.. ozel hastane olunca da boyle oluyo aslında o surede bosuna cektim agrıları. sen devlet dusunuyodun de mi, hemen dogurtuverirler devlette nöbetci dr lar. senin daha kolay olur inş rabbim kolay dogum nasip etsin saglıklıca al kucagına inşşş
aynen cnm devlette doğurcam inşallah malesef epudral şansımda olmıcak ama sadece sancıda işime yaradı diosun oda beni rahatlattı... aynen ben gittiğim gibi fırtlatcam
normal sezeryanda toparlanması zormus..
bunda hersey gözunun onunde oluyor,hep ayıksın..
bende kotu bı ız bırakmadı valla epıduralli..
tavsıye ederım mecbur kalanlara..
kılo vermesıde sorun olmuyormus benım gıbı ınat edenler ıcın..
ınsan bılmeyınce herseyden korkuyo ıste..
sımdı yasadım gördum..bende derım herkese korkmayın dıye
hıc amelıyat olmus bırı gıbı degılım..hemen ayaklandım
gunaydın kızlar:))
Allaha sukur lekenmem cok azaldı dun sadece cok azcık oldum ama lılyum dedıydı sanırım gecdı dıe kalma ayaga dınlemeye devam dıe:))
doktorumda dedı 19.na kadar yatıcan dıe o gun kontrole gıtcem,,yya bazen boyle adet olcakmısım gıbı sızı gırıo sanırım gebe olmasaydım bı hafta falan sonra adet zamanım galıba o yuzden,,,
yanlız mıdem fena durumda ne yesem faydası yok yesıl elmayla,muz,çizi ıyı geldı ,,
salcasız un corbası yaptım bıde onu ıcıom sureklı o da ıyı geldı hasta olunca annem cok yapardı bıze,
boyle garıp bı bulantı sankı dalgalı denızde teknenın ıcınde duruom :))
koku olayı tam gaz devam,,ya etten cok kotu tıksındım gecen et sogus ettım ya kokusumu ne tuttu suan var ya aklıma et gelınce mıdem kalkıo ıyyyyyyyyyyyyyy,,,,,
su da ıcıom ama bı gun ıcıosam dıer gun ıcemıorum :))
ıgnelerede devam kolum morardı ama bacakdan yaptıgımız morarmadı ,,
suzgec gıbı hıssedıom su koysalar her yerden fıskırcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?