Kıskan be Kıskan!

kıskançlık senin hareketlerini giyinişini,arkadaşınla görüşmeni,dışarı çıkmanı,ailene gitmeni,saçını başını,,nefes almanı bile kısıtlamaya kadar giden bir rahatsızlıktır.
yaşamayanın anlaması çok zor.
annemim eski komşusu anlatırdı. kadın kalın perdeleri açamazmış bile. değil evden çıkmak.
şuradaki bazı konuları hatırlıyorum. kadın markete gidemiyor.
bir gün evde birşey eksik diye kaçamak gitmiş ondada eşi girerken görmüş olay çıkmış.
kadının giydiğğ kıyafetin rengine karışan,giydiği ayakkabuının burnu açık olması nedeniyle olay çıkaran. arkadaşlarına gitmesine engel koyan kıskanç adamlar var etrafta.
büyük konuşmayın. şükredin bence

esınızın yanında baska bı erkeğe laf atma tarzında harakett mııııo_Obence esınız sızı bın artıkk tınlamıyor eger normal hayatta da boyle basıt hareketler yapıyorsaınız esınız sızı anca canta nıyetıne tasıyordur..kadın dedıgın agır olurr sız kendınızı ayaklar altına almışşsınızz...

Selam yine yeniden kızlaaaar:KK31:

Artık bir kıskandırma formulü bulmanın zamanı geldi En Büyük KK

Gelelim konuya;
1 senelik evliyim ve o kadar değersiz hissediyorum ki kendimi anlatamam.
Geçenlerde mesela bir restoranttaydık arkadaşlarla beraber yanımızdakilerde çift.. Otururken kapıdan sevli boyulu esmer yakışıklı polisler geldi, bizde arkadaşla (sevgiliside yanında) off boya bak.. Fln dedik güldük. Suç mu işlesek napsak fln diye espiriler yaparken eşim hiç kıskanmadı kıskanmadan ziyade güldü oda bizimle birlikte şakalar yaptı.. (Sinirlendim kıskansın "noluyoruz !" Fln desin isterdim..) herneyse arkadaşın ismi ayşe olsun. Ayşe bırak bunlar önden gitsin arkadan biz gidelim dedim (şakaydı ama sinirlenmiştim eşime de o ayrı) onlar önde eşim desen en önde biz arkada salına salına gidiyoruz derken polis cidden ayşeyle beni ciddi anlamda süzdü.. ayşenin erkek arkadaşı o arada "noluyoruz be düşün önümüze?!" fln dedi sonra eşime döndü arkadaşı dedi ki "polisinde boynu kopacaktı" eşim yine güldü!!!! Bu bir değil iki değil.. Ya ne kadar güzel olursan ol bakımlı olursan ol kıskanılmak isterim ya.. Eşim kıskansın kıskanmayan eşmi olur ya? Sevgisinden şüphem yok ama sahiplenmek benimde hakkım.. Ne yapmalıyımmm bana bi fikir verin lütfen :KK51:

Siz laf atarken eşinizi sınamışsınız aslında. Yani laf atacağınızdan değil (yanlış anlamadım değil mi?) Ve eşiniz bu durumu normal karşılamış. Hatta fazlaca rahat davranmış. Yani sahiplenilmek vs değil de çok kimse sevdiği kadının/erkeğin bu şekilde başkasını övmesini kabul edemez. Ha bir de burada ki sahiplenilmek kelimesini yanlış anlayanlar olmuş, ona da ayrı güldüm :) Şöyle birşey yapsanız mesela başka kişiler üzerinden olayı götürseniz. Misal, eşinizin de olduğu bir ortamda böyle "ya bizim x varya, geçenlerde oturuyoruz eşi de var yanımız da, kız bir rahat bir rahat iş yerlerinde ki yakışıklı bir adamdan bahsediyor, kocasıda dinliyor, neyse bir süre sonra bunlara telefon geldi çıktılar, bizim kızlar arkadalarından adamla bir dalga geçtiler, bu ne biçim erkek diye vs" şeklinde birşey yazıp eşinin kulağına kaçırabilirsin. Yani direk eşine gidip, ben laf attım sen kıskanmadın desen, sana güveniyorum diyecek belki de. Ama mesele güven meselesi değil ki, ben sizi çok iyi anladım :)

O yine iyi en azından nerede neyi kıskanacağı belli.
Benimkinin huyu suyu belli değil, kısa elbiseler giyebilirim misal, erkekli kızlı grup da olabilir takılabiliriz ama faceden bir KIZ arkadaşım "özledim seni" yazınca olay çıkar özleyemez daha 2 gün önce görüştünüz diye.
Biri bana yazar şiirler yollar vs, tek cevabı engelle gitsin olur ama suyumu neden garson açmış da ona açtırmamışım diye kızar.
Öyle bir manyak.

Siz laf atarken eşinizi sınamışsınız aslında. Yani laf atacağınızdan değil (yanlış anlamadım değil mi?) Ve eşiniz bu durumu normal karşılamış. Hatta fazlaca rahat davranmış. Yani sahiplenilmek vs değil de çok kimse sevdiği kadının/erkeğin bu şekilde başkasını övmesini kabul edemez. Ha bir de burada ki sahiplenilmek kelimesini yanlış anlayanlar olmuş, ona da ayrı güldüm :) Şöyle birşey yapsanız mesela başka kişiler üzerinden olayı götürseniz. Misal, eşinizin de olduğu bir ortamda böyle "ya bizim x varya, geçenlerde oturuyoruz eşi de var yanımız da, kız bir rahat bir rahat iş yerlerinde ki yakışıklı bir adamdan bahsediyor, kocasıda dinliyor, neyse bir süre sonra bunlara telefon geldi çıktılar, bizim kızlar arkadalarından adamla bir dalga geçtiler, bu ne biçim erkek diye vs" şeklinde birşey yazıp eşinin kulağına kaçırabilirsin. Yani direk eşine gidip, ben laf attım sen kıskanmadın desen, sana güveniyorum diyecek belki de. Ama mesele güven meselesi değil ki, ben sizi çok iyi anladım :)

odunhatun un eşi , yaptıkları davranış çok çirkin olsa da susma ve sert tepki vermeme hakkını kullanmış. Adamın zeka seviyesinin düşük olmadığını düşünerek bu misali de verirse konu sahibesi , kendisini kıskanmasını istediği bir eşi olmayacak bu gidişle.

Akıllı adam bu misale , olayı diğer yönden anlatıp cevabını vermesini de bilir. Nasıl mı ; " Kadınlı erkekli iş yemeğindeyiz , çift olanlarda var , eşleri başka erkekleri süzdü , laf attı , adamın yerine biz yerin dibine girdik , kadın da gözümüzden düştü ". Olaya böyle bakınca nasıl buldunuz durumu ?

kıskansın derken adamın başını belaya sokmada, o polislerin gözünden bakıyorum: ulan yanlarında sevgilileri / eşleri var yediler bizi gözleriyle

ki sizi çift sanmaları en masum ihtimal diyim susayım

Selam yine yeniden kızlaaaar:KK31:

Artık bir kıskandırma formulü bulmanın zamanı geldi En Büyük KK

Gelelim konuya;
1 senelik evliyim ve o kadar değersiz hissediyorum ki kendimi anlatamam.
Geçenlerde mesela bir restoranttaydık arkadaşlarla beraber yanımızdakilerde çift.. Otururken kapıdan sevli boyulu esmer yakışıklı polisler geldi, bizde arkadaşla (sevgiliside yanında) off boya bak.. Fln dedik güldük. Suç mu işlesek napsak fln diye espiriler yaparken eşim hiç kıskanmadı kıskanmadan ziyade güldü oda bizimle birlikte şakalar yaptı.. (Sinirlendim kıskansın "noluyoruz !" Fln desin isterdim..) herneyse arkadaşın ismi ayşe olsun. Ayşe bırak bunlar önden gitsin arkadan biz gidelim dedim (şakaydı ama sinirlenmiştim eşime de o ayrı) onlar önde eşim desen en önde biz arkada salına salına gidiyoruz derken polis cidden ayşeyle beni ciddi anlamda süzdü.. ayşenin erkek arkadaşı o arada "noluyoruz be düşün önümüze?!" fln dedi sonra eşime döndü arkadaşı dedi ki "polisinde boynu kopacaktı" eşim yine güldü!!!! Bu bir değil iki değil.. Ya ne kadar güzel olursan ol bakımlı olursan ol kıskanılmak isterim ya.. Eşim kıskansın kıskanmayan eşmi olur ya? Sevgisinden şüphem yok ama sahiplenmek benimde hakkım.. Ne yapmalıyımmm bana bi fikir verin lütfen :KK51:
Ne kadar uygar, ne kadar aklı başında, ne kadar özgüven sahibi, karısına ne kadar güvenen bir kocanız varmış. Lütfen ayarlarıyla oynamayın. Kendinizi küçük düşürecek hareketlerde bulunup kocanızın saygısını kaybetmeyin. Kıskançlık sağlıklı bir ruh hali değildir. Sahiplenmek severek olur, koruyarak olur, saygı duyarak olur. Uzun boylu polis gördü diye atarlanmakla olmaz.

Edepsizlikten başka birşey yapmamışsınız bence iyiki Polis sizi asayişe götürmemiş o_Oisterik isterik hal ve tavırlarınızdan dolayı......

Eşim kıskansın kıskanmayan eşmi olur ya? Sevgisinden şüphem yok ama sahiplenmek benimde hakkım.. Ne yapmalıyımmm bana bi fikir verin lütfen :KK51:
Bir kadın kendini nasıl bu kadar aşağılayabilir aklım almıyor. Sizin gibi, kadının sahip çıkılması sahiplenilmesi gerektiğini düşünen insanlar yüzünden bu ülkede karısını sevgilisini öldüren erkekler tahrik indirimi alıyorlar ve bunu bildiklerinden öldürmeye devam ediyorlar. Sahiplenilmek ne demek? Eşya mısınız siz, insansınız insan!

odunhatun un eşi , yaptıkları davranış çok çirkin olsa da susma ve sert tepki vermeme hakkını kullanmış. Adamın zeka seviyesinin düşük olmadığını düşünerek bu misali de verirse konu sahibesi , kendisini kıskanmasını istediği bir eşi olmayacak bu gidişle.

Akıllı adam bu misale , olayı diğer yönden anlatıp cevabını vermesini de bilir. Nasıl mı ; " Kadınlı erkekli iş yemeğindeyiz , çift olanlarda var , eşleri başka erkekleri süzdü , laf attı , adamın yerine biz yerin dibine girdik , kadın da gözümüzden düştü ". Olaya böyle bakınca nasıl buldunuz durumu ?

Adam zeka seviyesini bilemeyeceğim ancak yerin dibine girmiş olsa sadece gülümseyip geçmezdi, yani OdunHatun OdunHatun eşinin tavırlarından anlardı, mesela bakışı değişirdi yüzü asılırdı ya da kızarırdı. Ama konu sahibinin eşi rahat bir şekilde gülümsemiş. Konu sahibi de zaten eşinin tepkisizliğinden, rahatsız olmamasından şikayetçi ve eşinin gözünden düştüğüne dair eşi bir ima da bulunmamış.

kıskanmak kesinlikle bir sevgi belirtisi değildir bence rahat rahat takılın işte ne var sevgi saygı varsa gerisi fasa fisodur

Bende kıskanılmaktan hoşlanıyorum ama aşırı bir kıskançlık falan da istemezdim.
üstelik eşinizin kıskanması için sebep bile yok..sadece esprilerle kıskandırmaya çalışmışsınız ama eşinizde bu durum, sadece gülünüp geçilecek bir algı oluşturmuş..ki haklı da yani.

valla benim bildiğim liseli ergenler iki polis gördüğünde woawww owww filan yapar...yanınızda kocanız var elin polisinin boyuna bak diyeceğinize kocanıza diyin o iltifatları ..ha eşinizin boyu kısaysa da ben seni böyle sevdim diyin:confused:....çok basit olmuş yapılan hareketler bence

Aslında ben size çok hak verdim seven adam kıskanır eşim yanımdayken ben bi Erkeğe ne bileyim mesela burası dolu desem veya garsona filan bişey desem bile adam çıldırıyo gerisini siz düşünün Hani bukadarı da fazla çok oluyo ama alıştık biz böyle iyiz sanki ama hiç kıskanmamak nedir:KK12:

komşuya bile yollamayan kıskan biri ile çıktım,ayrıldık,çok zaman sonra onun piskolojık bir hasatalığı çıktı,anladım neden çok kıskandığını(!),sonra hiç kıskanmayan bırı ile çıktım,oh be ne güzel birşey dedim,oda kendını aldatan eski eşine döndü,yanı kıskançlık kıme göre neye göre,bence çok hastalıklı bır duygu,bir erkek yanımda bırıne öle baksa ben soğurum,kıskanmam ıter beni,

yapı itibariyle kıskanç biri değilim. hani elin kadını yanımdaki adama baksın, süzsün umurumda olmaz. erkek arkadaşlarıma şakayla karışık "bak oğlum, ne güzel kız, sevaba gir azıcık" demişliğim de çoktur.
güzele bakılır, yakışıklı erkek gördüm mü ben de affetmem bakarım.
ama sevgilimle otururken karşıdaki adamın fark edeceği kadar bakmak... bu yakışıksız bir şey her şeyden önce.
hele hele yanındaki erkek kıskansın diye adamı boylu boyunca süzmek...
size tavsiyem bunu fazla uygulamayın, yarın öbür gün manyağın birine denk gelirsiniz, kalkar kocanıza saati kaça diye sorar, kan çıkar orada. inanın bu memlekette bunu yapacak adam çok ( bu arada lafımı yanlış anlamayın size hakaret etmek değil amacım, sizin eşinizi kıskandırmak için kötü bir amaç gütmeden yapacağınız bir eylem, karşı tarafta bambaşka bir izlenim uyandırır.)
eşiniz sizin şakasına yaptığını anlamış, sizin de onu sevdiğinizi biliyorsa adamların size bakmasını iplememiş.
sevgiyi kıskançlıkla ölçmeyin.
üstelik sahiplenilmek gerçekten kötü bir kelime. ederini ödediğimiz şeylere sahip oluruz, sizin ederiniz altın bir alyans mı? siz eşinizin görüp beğenip satın aldığı bir mal mısınız?
dedim ya kıskanç biri değilim,
ama yanımdaki erkek, bir kadını, kadının dikkatini çekecek ve kadının onu uzun uzun süzmesine neden olacak kadar "kesseydi" o gün ilişkimizin son günü olabilirdi.
çünkü benim yanımda kadınla alenen flört eden adam, ben yokken o kadını yatağa da atar.
bazı insanların kıskançlığı böyledir. dikkat edin kocanız benim gibi biriyse ters teper yaptıklarınız.
şu facebook olayını da yapmayın bence, ortaya çıktığında kıskan diye yaptım derseniz, ne kadar çocukça davrandığınız ortaya çıkar. açıklayamazsınız, güveni zedelenir.

X