- 25 Aralık 2024
- 265
- 423
- 18
- 32
Öyle sormak hiç aklıma gelmedi. Düşünemedim.
Dedikodu için değil kendi içimde ikilemde kaldığım bir soruyu paylasmakti niyetim çok farklı yerlere gitti.
Bana dünya ile hakaret edip kadın haklarını savundu bir çok üye. Dünyanın en dedikoducu, en kötü, en ahlak bekçisi insanı ve daha neler neler muamelesi gördüm iki satır yazımla. Bu nasıl iş anlamadım.
O kadar haklısınız ki, sağ olunAman boşverin çok mu önemli burda bir iki kişi bir şey dese.Tanımam etmem der geçerim.
Aynen kesinlikle kınamıyorsunuz , kendinizle çelişmeyin ya.Ahh çok korkarım. Asla kinamam insanız ve her şey bizim için. Ağzımdan çıkanlara o kadar dikkat ederim yine de başım dertten kurtulmaz
Özel bir nedeni yok. Sadece benim yasantimla ters bu durumu (bir anne evladını bırakır mı kısmı) böyle bir arkadaşım olmalı mı olmamalı mı ikilemindeyim.
Buradaki kişilerin arkadaşının evliliği ile ilgili yorumlarını ciddiye alacak (ki ciddiye aldığı için konuyu açmış) ama kendisiyle ilgili yaptıkları yorumları ciddiye almasın mı yani? Kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun gibi olmuşAman boşverin çok mu önemli burda bir iki kişi bir şey dese.Tanımam etmem der geçerim.
Kesinlikle öyle değil diğer yorumumu okuduysanız anlarsınız neden böyle düsündüğümüzü gecmiste çok büyük haksızlklara ugradığım için özellikle aile bireyleri tarafından..Mesela şuan annenin bu tavrını cocuga yapılmıs bir haksızlık olarak algılıyorum ki gerçekten öyle. Haksızlk söz konusu olduğu için de asırı duyarlılık gösteriyorum. Durum bu yani...sınanmakla fln hic alakası yok konununBunun hassasiyetle pek alakası olduğunu sanmıyorum. Bence sınanmadığınız yerden kolayca yargılama yapabiliyorsunuz gibi.
Herkes bir şey söylüyor bazen aynı fikirde olmuyorlar. Ama biri bana ters bir şey söylese ciddiye almak zorunda değilim. Veya hakaret boyutunda yazılar da okuyorum. Herkes aynı şeyi düşünecek diye bir şey yok.Buradaki kişilerin arkadaşının evliliği ile ilgili yorumlarını ciddiye alacak (ki ciddiye aldığı için konuyu açmış) ama kendisiyle ilgili yaptıkları yorumları ciddiye almasın mı yani? Kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun gibi olmuş
Her şeyi tek taraflı düşünmek yanlış. Hayatı yaşayan sadece çocuk değil. Annenin de bir hayatı var. 15 yıl sonra anne “ben senin için kimseyi hayatıma almadım şimdi sen benimle kal” dediğinde ne kadar haklı olur ? Ya da annesini yalnız bırakmak pahasına kendi hayatını yaşayan haksız mı olur?Kesinlikle öyle değil diğer yorumumu okuduysanız anlarsınız neden böyle düsündüğümüzü gecmiste çok büyük haksızlklara ugradığım için özellikle aile bireyleri tarafından..Mesela şuan annenin bu tavrını cocuga yapılmıs bir haksızlık olarak algılıyorum ki gerçekten öyle. Haksızlk söz konusu olduğu için de asırı duyarlılık gösteriyorum. Durum bu yani...sınanmakla fln hic alakası yok konunun
Baba da biriyle evlenirse ne olacak onu merak ettimŞartlar çok saçma olmuş.Ayrilmiş sonuçta evlenebilir.
Çok doğru ama işte şuan haksızlık yapılan çocuk olduğu için otomatikmen algım ona kayıyorHer şeyi tek taraflı düşünmek yanlış. Hayatı yaşayan sadece çocuk değil. Annenin de bir hayatı var. 15 yıl sonra anne “ben senin için kimseyi hayatıma almadım şimdi sen benimle kal” dediğinde ne kadar haklı olur ? Ya da annesini yalnız bırakmak pahasına kendi hayatını yaşayan haksız mı olur?
Burada saçmalık yapılan anlaşmada ki bunun bi hükmü de yok. Hiçbir mahkeme böyle bir karar vermez çünkü. İnsanlar karı-koca olmaktan vazgeçer anne-baba olmaktan değil.
Ha çocuğu yabancı biriyle aynı evde büyümesin derse babaya velayeti verip kendi uygun görülen günlerde görüşebilir. Ama bu durumda adamda biriyle evlenirse çocuğu çocuk esirgemeye bırakacaklar o zaman.
Bir kıssa var bilmiyorum hiç okumuş muydun. Hızır ve Hz. Musa kıssası. Onu muhakkak oku. Her şeyin gördüğümüz gibi olmadığını,farklı sebepleri olabileceğini anlatan çok güzel bir kıssa.Çok doğru ama işte şuan haksızlık yapılan çocuk olduğu için otomatikmen algım ona kayıyoraslında kendimi dizginlemeye calısıyorum bir süredir yani haksızlık konusunda dediğim gibi aşırı bir hassasiyet gösteriyorum konu sahibi de öyle.. Dediğiniz çok doğru mesela annenin de bir hayatı var
Evet çok güzel bir örnek verdinizBir kıssa var bilmiyorum hiç okumuş muydun. Hızır ve Hz. Musa kıssası. Onu muhakkak oku. Her şeyin gördüğümüz gibi olmadığını,farklı sebepleri olabileceğini anlatan çok güzel bir kıssa.
Bana zamanında okuduğumda çok güzel ders vermişti belki sana da bir şey katar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?