Kişisel mi dusunmeliyim genel mi?

Çocuk derken kaç yaşında bir bireyden bahsediyoruz? Belli bir yaşı geçmişse gayet de olabilir, çocuk babayla da kalabilir. Baba da evlenirse ne olacak büyükanne büyükbabaya mı gönderilecek bu çocuk?

Kocaman bir size ne yazmak istiyorum.
Size ne ?
Çekin ellerinizi kadınların üstünden yeter ya. Evlenirler eşleri boğar , boşanırlar toplum , yok çocuktu yok şuydu, o kadın anneyse diğeri de baba düşmana bırakmıyor çocuğunu. Usandım şu herkesin mükemmel anne rolü yapmasından da herkesten beklemesinden de. YETER ! Bir salın da kadınlar da hayatlarını yaşasın, öyle arabesk kafalar ki sanırsınız çocuğu sokakta bıraktı.

Ne saçma bir anlaşma yapmışlar. Bir de bu protokol geçerli mi acaba?
Ortak velayet ise kadın evlenince velayet hakkını gerçekten kaybediyor mu? Avukata danışsaydı.
Ben olsam sevgili olarak devam ederdim evlenmezdim bu durumda. Ama o kadın ne düşünüyor ne hissediyor bilemiyorum.
Siz bu konuya girmeyin bence karar onun. Her arkadaşımızın bizim gibi doğruları olmasını bekleyemeyiz, içinize sinmiyorsa arkadaşınızdan soğuduysanız araya mesafe koyun

Sana ne ki ablacım bekçisi misin? Boşandığı adama da ayrıca anası kız bulmuştur bile, erkeklere de ahlak bekçiliği yapıyor musun?

Sana ne ki, hakim misin, avukat misin, taraflardan biri misin? Sana ne?

İnanamıyorum, o kadar aynıyız ki haksızlık bana veya başkasına yapılsın anında parlarim ve bundan dolayı hep zarar gordum

Görümcem ikinci evliliğini yaptı. Eski eşi de başkasıyla evli. Yeni eşlerin ikisi de çocukları istemiyor. Ama çocuklu insanlarla evlenmişler tabi orası ayrı bir mevzu. İlk evlilikten olan 2 çocuğa da kayınvalidem bakıyor. Bana göre hiç doğru değil. Çocukların biri ortaokula biri liseye gidiyor ama akademik başarıları yerlerde. Anne baba boşansa da çocuktan boşanma olmaz.

İnanamıyorum, o kadar aynıyız ki haksızlık bana veya başkasına yapılsın anında parlarim ve bundan dolayı hep zarar gordum
Ahhah ciddi misin acaba biz kardeş miyiz ben de canım hep zarar gördüm bu huyumdan dolayı ama dedim ya kendimi dizginlemeye calısıyorum artık

Sana ne ki ablacım bekçisi misin? Boşandığı adama da ayrıca anası kız bulmuştur bile, erkeklere de ahlak bekçiliği yapıyor musun?
Niye bu kadar çirkin ve önyargılı konuşuyorsunuz gerçekten anlayamıyorum. Altı üstü ikilemde kaldığım bir soru sormusum. Kimseyi yargilamiyorum kendi icimde bir ikilem.
Ahlak bekçiliği ne alaka ? Adama da kimse kız bulmadı gayet bekar takılıyor konumuzlada bir ilgisi yok. Diğer yandan toplum olarak birazcık ahlak bekçiliği yapsak bu kadar ulu orta çoluk çocuk genç yaşlı herkesin en mahrem yerleri ortaya sacilmazdı...

Ben de bir kadın olarak her düşüncemizi çekin kadınların üzerinden ellerinize bağlanmasından artık gına geldi.
Benim elim kimsenin üzerinde değil basit bir soru sordum yargilamadım. Kendi iç muhasebemi sizinle paylaştım hepsi bu...

Çocuk derken kaç yaşında bir bireyden bahsediyoruz? Belli bir yaşı geçmişse gayet de olabilir, çocuk babayla da kalabilir. Baba da evlenirse ne olacak büyükanne büyükbabaya mı gönderilecek bu çocuk?
11 yaş.
Vakti zamanında alınmış bir karar. O an ki ruh hali ile erkek bir bakıma bağlamış kizcagizi. Yeniden mahkemeye verilse değişir diye düşünüyorum ama hiç bilmiyorum bu konuları mantıken yani.

Bir de konu başlığınızı anlayamadım.
Kişisel mi genel mi düşünmeliyim ne demek. Kişisel olarak kadın size ne yaptıki konuyu kişiselleştireceksiniz? Konu sizlik değil
Şöyle ki; fazla ince düşünüyorum bu benim kisiligimle ilgili. İnce mi dusunmeliyim (çocuğunu görmeyi göze alabilen bir anne) yoksa genel (o bir anne ve en iyisini hem kendi hem de çocuğu için o bilir) mi dusunmeliyim anlamında atmıştım başlığı.

e adamda evlenirse ne olacak?
çocuk esirgemeye mi verecekler çocuğu böyle saçma bir protokol duymadım.
biri evlenirse diğerinin ömür boyu evlenmeyeceği konusunda da anlaşmışlar mı?
Hiç bilmiyorum. Adamin belki evlenmeye hiç niyeti yok o yüzden böyle bir madde ile bağlamış kizcagizi. Detayından bilgim yok.
Benim takıldığım nokta şu; yıllar önce yapılmış bir anlaşma o günün şartları, psikolojisi ile ve bir taraf evlenirse o çocuğu göremeyecek şeklinde. Oysa üzerinden çok zaman geçti, şimdi yeniden başvuru yapsa madde değişir cocukda büyüdü kendi bile hakime söyler. Arkadaşım bu seçenek yerine çocuğunu bu şartlarda gormemeyi seçiyor. Bu detay benim kişisel hayat bakışıma ters geliyor. O nedenle açtım konuyu.

Kisacasi olan çocuğa oluyor

Anlaşma başlı başına bir saçmalık ya da siz yanlış anladınız tamamen görememesi gibi bir durum söz konusu değildir bence. Hadi anlaşma böyle diyelim baba evlenseydi çocuğu o göremeseydi bu nasıl baba diyecek miydiniz bu kadar dert edecek miydiniz? Annelik fedakarlıktır demek bana bir evlat olarak çok bencilce geliyor keşke annem benim için fedakarlık yapmasaydı da bazı şeyler içinde ukte kalmasaydı mesela. Başka bir dert bulun bence kendinize ve başkalarının anneliğini de sorgulamayın o insanın da devam eden bir hayatı var.

Gerçekten sanane? Kınadığını yaşamadan ölmezmiş insan bence kınama sana bır arkadaş abla kardeş olarak söylüyorum. Yalnızlık çok güzel ama vellı bı yerden sonra insan o kadar bunalıyor ki anlatamam. Çocugu var diye de hayatı olmasın mı? Bır yoluna koyarlar evladından tabıkk vazgeçmez.

Diğer yandan toplum olarak birazcık ahlak bekçiliği yapsak bu kadar ulu orta çoluk çocuk genç yaşlı herkesin en mahrem yerleri ortaya sacilmazdı...
Bu kadar ahlak bekçiliği yapılan bir toplumda hala bir ton ahlaksızlık varsa demek ki işe yaramıyor..ahlak bekçiliği de zaten sadece kadınlar uzerinden yapılıyor. Bu cumleniz çok talihsiz olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…