Kısırlık ve Tüp Bebekle İlgili Sık Sorulan Sorulanlar

bende 6 yıldır hiç hamile kalamadım,2 aşılama bir tüp bebek,şimdide kansızlık çıktı sınır 50 olması geren bende 20 baya düşük değimi,acaba tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum,bu kansızlık olumsuz etki yaparmı......

Arkadaşlar merhabalar,

Ben yeni üye oldum.Bir rahatsızlığım sözkonusudur. Sağ ve sol tarafımda çikolata kistim bulunmaktadır.Özel bir hastanede muayene oldum ve dr bana 6 ay çocuk istediğim için çocuk yapma süresi verdi. 5. ayındayım ve hala çocuğum olmadı. bu süreç içerisinde tabi çikolata kıstlerim büyüdü. Sol tarafımdaki 7,69 cm sağ tarafımdaki ise 4 cm civarında imiş.Cumartesi günü başka bir dr ile konuştum ve bana Zeynep Kamil hastanesine İnfertilite bölümüne gitmemi orada tetkikler yapıldığını ve iyi bir sonuç alınabileceğini söyledi.Rahim filmi çekilmeli,sperm sayımı yapılmalı ve daha sonra laparoskopik ameliyatla kistler alınıp tüp bebek tedavisi yapılmasını öngördü.Benim korkularım olduğundan dolayı bunlara yaklaşamıoyırum. Ama yaptırmam gerektiğini biliyorum ve yaptıracağım.Bana bildiğiniz bu hastanede Dr var ise yardımcı olurmusunuz?

Şimdiden teşekkür ederim.

okuyunca cevap vermek istedim canım aradan baya geçmiş belki tedavin başlamıştır ama bende o hastanede çalışmış şimdi özel bi klinikte (kliniğin ismi ferti-jin) çalışan doktor seval taşdemir hakkında çok övgüler aldım bende sanırım yazın tüp bebek yaptırıcam ve orayı düşünüyorum sende bi araştır istersen hakkımızda hayırlısı olsun inşAllah

Öncesinde kan testi yapıldığına göre vardır diye düşünüyorum.

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.benim 11 yaşında normal yolla olan 1 kızım var.5 yıldır 2.yi istiyoruz olmuyor.3 kez tüp bebek denemesi 2 si negatif. şu an pozitifi gördük ama betahcg düşmeye başladı yani bebeğim düşüyor.bana yumurtalık rezervimin azladığı ve acele etmem gerektiği söyleniyor.fsh 9 /8/10 böyle seyrediyor. yaşımda 37 . aranızda böyle sorunlar yaşayanlar varmı. varsa ne gibi yol izlediniz.

kizalr bizde uc iyldir cocuk istiyoruz dr tup bebek diyor sizce almanyada mi yoksa turkiyede yaptirmalyiim ???

yani bende başlıcam tüp bebege ben yaptım üç sene önce tutmadı alah inşalah emegimizi boşa harcamaz
arkadaşlar sizlere mesaj yazmak için üye oldum.bende yedi aydır bebek istiyodum bi sorunum olmadıgını düüsünüyodum ama daha sonra bi doktora gittiğimde yumurta sayımın az oldugunu rahimimde bi egrilik oldugunu ve sol yumurtalığımın iltihap kaptığnı bu yüzden tüplerimin tıkalı olabileceğini öğrendim.tedavi gördüm bu bir ay boyunca ve bugun hamile oldugumu oğrendim.bu sürectede hep sizleri takip ettim.ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.HERGÜN SİZLER İÇİN DUA EDECEĞİM İNANIN

ya kızlar nerde yaptırdınız tüp bebeklerininzi zeynep kamilde mi ?
özel demi

kızlar merhabalar ben 33 yasındayım 4 yıllık evlıyım evlendıgım gunden berı hıc korunmadık ve 1 yıl sonra doktora gıdınce esımde varıkosel cıktı cıft taraflı ve amelıyat oldu ve amelıyatından 1 yıl sonra ben hamıle kaldım 5 haftalık gebelıgım dusukle sonuclandı son 2 yıldırda hıc korunmdık ve cocugumuz olmuyor adetımın 3 gunu hormon testı verdım fsh 6.3
Lh 12.4
prolaktin 9.3
progesteron 0.57
tsh 0.42
e2 38.4

ve sonra 21 gunu progesteron verdım oda 1,04 cıktı bana progestan ve klomen ıcmem gerektıgını soyledıler sımdı kızlar benım boyum 171 kılom 118 bu arada buda onemlı bır ayrıntı oldugu ıcın yazmak ıstedım kılomdan dolayı tup bebek yaptırma sansım yokmu yada varsa dusuk bır ıhıtmalmı kılo vermede sıkıntım var tsh yada dıger hormon testlerı verdım normal yardımcı olursanız cok sevınırım

Merhabalar bende 34 yaşındayım, 8 senelik evliyim ve tüp bebek tedavisine 2 ay önce başladım. Eşimin hareketli sperm sayısındaki azlık ve morfoloji bozukluğu nedeni ile başladık. Bu arda ben hep korundum evlendiğim günden beri, tüp bebek tedavisine başlamadan 1,5 yıl önce bıraktım doğum kontrol haplarını. Doktor bende herhangi bir sorun olduğunu belirtmedi, bende test sonuçlarıma bakmadım bile, aldım doktora verdim o yüzden fsh vs kaç bilmiyorum. Aşılama denemedik biz direk tüp bebek yaptık ki doktorumuzda bize iyiki aşılamayı denemediniz boşuna uğraşırdınız dedi ve sanırım haklıda. Kilo meselesine gelince bende kiloluyum, 1,65 m boyum ve kilom 100. Bende zayıflayamıyorum daha doğrusu zayıflmak için herhangi bir istek yok içimde. Doktorum hiç bahsetmedi kilomun engel olacağından ama dikkat et yediklerine, zayıflamaya çalış dedi tabiki. Hamile kaldığında dahada işler zorlaşmasın diyeymiş. Bence zayıflamak önemli çünkü boşuna kendimize eziyet ediyoruz. Hele birde hamilelik olursa ben öyle normal kadınlar gibi 5-10 kilo ile yırtacağımıda zannetmiyorum, en az 20-25 alırım diye düşünüyorum. Yani evden vinçle çıkaracaklar sanırım beni :)

haha güldürdün benı allahda senı guldursun vincle cıkarır demıssın ya gercekten allah hakkımızdan hayırlısını versın canım hepımız ıcın

Ooof evet valla nedir bu çektiklerimiz. Allah hepimize şans getirsin. Bu arada harika bir blog buldUm. Bu kadar mı güzel anlatılır şu yaşadıklarımız. Çok da komik. Azıcık gülmek iyi geldi :) Herkese tavsiye ederim. Google'a hemencecik embriyoannesi blog diye yazın çıkıyo :)

Selam arkadaşlar bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim..İnfertilite problemi yaşayan bir kaç arkadaşım bu tedaviyle hamile kaldılar..Amerikada ve Almanyada cok yaygın bir tedavi yöntemiymiş

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaslar oncelikle anne olmak isteyen herkese ALLAH hayirli ve saglikli evlatlar nasip etsin
ben de cocuk sahibiolmak isteyenlerdenim biz test yaptirdik ve esimde problem cikti ve bir tup bebek merkezinde bebek sahibi olmak istiyoruz hangi doktor daha iyi ve hangi tup bebk merkezi guzeldir bizde sskyok ama devlette parali bakinsak yonlendirme o yapsa nasil olur yada en bastan tup bebk merkezine mi gitmeliyiz yardimci olursaniz acil cok sevinirim
bir de butun arastirmalar ve asilama yada tup bebek olarak sahip olmak istersek bebege toplam 1 hafta yeter mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…