• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

ben sadece patlıcan nasıl oluyo onu çok merak ediyorum bikere karnıyark olarak hazrladım buzluga koydum yaptık hiç güzel ollmadı hoop çöpe boşa gitti emeğm
canım ben kızartarak koyuyorum güzel oluyo zaralı diyolar ama yinede öyle yapıyorum..
bide salatalar için közleyerek koyuyorum

kararmıyor mu peki yaa kusura bakma SANADA BÖYLE ÇOK SORUYORUM AMA
canım ben normal alacalı soyuyorum sonra tuzlu suya atıp normal kızartıyorum soguyunca buzluğa öyle cok kararmıyo ama mutlaka biraz oluyo bide iyice kızartmıyorum kızartma tenceresinde bol yagda hafif rengi dönecek sekilde yapıyorum..
canım ne kusuru sor tabi yardımcı olabilirsem ne mutlu zaten iş yerinde canım sıkılıyo vakit öldürmeye giriyorum:1:

canım ben normal alacalı soyuyorum sonra tuzlu suya atıp normal kızartıyorum soguyunca buzluğa öyle cok kararmıyo ama mutlaka biraz oluyo bide iyice kızartmıyorum kızartma tenceresinde bol yagda hafif rengi dönecek sekilde yapıyorum..
canım ne kusuru sor tabi yardımcı olabilirsem ne mutlu zaten iş yerinde canım sıkılıyo vakit öldürmeye giriyorum:1:

hmmm peki tatlım öyle denicem ben öyle yapmamıştım saol yardımın için kolay gelsin

barbunya
fasulye ,
kzölenmiş biber-patlıcan
bamya
bezelye

sivri biber ve köy biberi dogradım attım başka neleryaptım unuttum?

barbunya
fasulye ,
kzölenmiş biber-patlıcan
bamya
bezelye

sivri biber ve köy biberi dogradım attım başka neleryaptım unuttum?

​Biraz geç oldu belkide koymuşsundur :) karnıyarıklık patlıcan koyabilirsin,dolmalık patlıcan ve biberleri oyup atabilirsin,börülce ve semizotu koyabilirsin,süs biberini poşetleyip koyabilirsin kışın yemeklerin yanında yemek için yada yemeklere koymak için,biber kızartıp koyabilirsin,domates kavurup koyabilirsin.Mısır haşlayıp koyabilirsin,kabak koyanda var buzdolabına.

arkadaşlar mısırı nasıl saklıyorsunuz ,
ben normalde haşlayıp tanelerine ayırıp poşetliyordum haşlanınca az haşlanıyor çok haşlanıyor,tanelerini çıkarmak daha zor oluyor derken içime çok sinmedi.salatalarda kullanmak için istiyorum.
nette araştırdığımda çiğden tanelerine ayırıp öylede kaldırıldığını okudum deneyen önerisi olan varmı?

patlıcanı saklama konusunda ne yapabilirim diye araştırmıştım kızartıp kaldırmanın zararlı olduğunu biliyorum.geçen hafta farklı bir şekilde poşetleyip kaldırdım sizinlede paylaşmak istedim.

patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda beklettim sonra 2-3 dakika şokladıktan sonra patlıcanların suyunu elimle sıkdım çünkü baya su çekiyo o şekildede dolaba atmak istemedim poşetleyip buzluğa kaldırdım bugünde türlü yaptım patatesin üzerine patlıcanları çözdürmeden direk koydum pişirdim kararma falanda yoktu normal pişirilmiş gibiydi.tadı gayet güzeldi biraz önce yenildi ve test edildi :39:denemek isteyenlere tavsiye edilir.

kışın bitmesine sayılı gün kala yaz döneminde yaptığım hazırlıkları değerlendirmek istedim. bu konudan çok faydalandım, umarım tecrübelerimle başkalarına da faydam dokunur.

derin dondurucu gerçekten tüm bayanların en büyük yardımcısı. benim mutfak darlığı sebebiyle ayrı bir dondurucum yok ama buzdolabının üst kısmındaki de çok işe yaradı.

1- kıştan yaza kadar içinde çok şey yokken pırasa koydum. pırasa benim için vazgeçilmez bir sebze. özellikle yıkanmış ve doğranmış olması çalışan bayanlar için çok pratik. küçük poşetler halinde şokladım, böreğini ve yemeğini çok yaptım. şu sıralar yaz için tekrar saklamayı düşünüyorum. ıspanağın da bol ve taze olduğu şu günlerde atıcam aynı şekilde. eşim bile alıştı, yemek yoksa soğanı kavurup ıspanağı atıyor. üzerine bir yumurta, en sevdiği yemek.

2- domatessiz kalma korkusuyla abartmışım. küçük küçük doğrayıp şoklamıştım, tadını çok sevmedim. seneye ya başka bir çözüm, ya çok az domates.

3- közlenmiş patlıcan ve biberi çok koymadığıma pişman oldum. tazesini közlemişim gibi mükemmel lezzetliydiler. özellikle bütün attıklarımı karnıyarık yaparken kullandım. seneye kesinlikle artırıcam.

4- bezelye her şekilde gerekiyor. mevsimini kaçırmamak lazım. et ve tavuk yemeklerinin en güzel garnitürü.

5- şoklanmış vişne hem cheesecake hem de hoşaf için mükemmel oluyor.

6- pilav yanına barbunya ve taze fasülye yemeğimin olmadığı günler en büyük kurtarıcımdı. barbunyayı dondurucuda şokladım, fasülyeyi de 3 dakika kaynatıp soğutma kuralıyla.

7- taze börülceyi mutlaka bolca depolayın. çıkarır çıkarmaz haşla, soğuk suya tut, yağ-limon-sarımsak mis.

8- biber seneye çok daha fazla atmak lazım. o kadar çok yemeğe yaradı ki anlatamam. çiğden attım, dondurucuda şokladım. kırıp kırıp yemeklere kullandım, tadı on numaraydı.

9- kabağı doğrayıp tavada domatesle sararttım, kaldırdım, yemeği güzel oluyor. bamya da 3 dakika şoklamayla süper. ama bunları sevmeyen eşiniz olursa sizin de canınız istemiyor. o yüzden seneye daha az koymak lazım.

10- dolmalık biberler de çok iyi oldu. tavsiye ederim.

11- artan biber dolması vb. yemekleri kaplarda sakladım. buharda pişirmeye yarayan süzgü gibi aletin üzerine koyup tencereye su koyup ısıttığımda tadanlar yeni pişirdim sanıyor.

12- en çok sevdiğim soğan atılmış suda et ve tavuğu haşlayıp suyunu buz kalıplarında dondurmak. sonra küpleri 10'arlı paketliyorum. pilavlara ve yemeklere bulyon niyetine atıyorum. çok daha sağlıklı ve lezzetli.

13- yeşil mercimek - kuru fasülye ve nohutu bolca haşlayıp vaktim olmayan günler için atıyorum. çoook lezzetli.

14- börek vs. saklamak da inanılmaz işime yaradı.

işte böyle, hem saklama hem pratiklik derdindeyim. hepinize kolay gelsin.

kışın bitmesine sayılı gün kala yaz döneminde yaptığım hazırlıkları değerlendirmek istedim. bu konudan çok faydalandım, umarım tecrübelerimle başkalarına da faydam dokunur.

derin dondurucu gerçekten tüm bayanların en büyük yardımcısı. benim mutfak darlığı sebebiyle ayrı bir dondurucum yok ama buzdolabının üst kısmındaki de çok işe yaradı.

1- kıştan yaza kadar içinde çok şey yokken pırasa koydum. pırasa benim için vazgeçilmez bir sebze. özellikle yıkanmış ve doğranmış olması çalışan bayanlar için çok pratik. küçük poşetler halinde şokladım, böreğini ve yemeğini çok yaptım. şu sıralar yaz için tekrar saklamayı düşünüyorum. ıspanağın da bol ve taze olduğu şu günlerde atıcam aynı şekilde. eşim bile alıştı, yemek yoksa soğanı kavurup ıspanağı atıyor. üzerine bir yumurta, en sevdiği yemek.

2- domatessiz kalma korkusuyla abartmışım. küçük küçük doğrayıp şoklamıştım, tadını çok sevmedim. seneye ya başka bir çözüm, ya çok az domates.

3- közlenmiş patlıcan ve biberi çok koymadığıma pişman oldum. tazesini közlemişim gibi mükemmel lezzetliydiler. özellikle bütün attıklarımı karnıyarık yaparken kullandım. seneye kesinlikle artırıcam.

4- bezelye her şekilde gerekiyor. mevsimini kaçırmamak lazım. et ve tavuk yemeklerinin en güzel garnitürü.

5- şoklanmış vişne hem cheesecake hem de hoşaf için mükemmel oluyor.

6- pilav yanına barbunya ve taze fasülye yemeğimin olmadığı günler en büyük kurtarıcımdı. barbunyayı dondurucuda şokladım, fasülyeyi de 3 dakika kaynatıp soğutma kuralıyla.

7- taze börülceyi mutlaka bolca depolayın. çıkarır çıkarmaz haşla, soğuk suya tut, yağ-limon-sarımsak mis.

8- biber seneye çok daha fazla atmak lazım. o kadar çok yemeğe yaradı ki anlatamam. çiğden attım, dondurucuda şokladım. kırıp kırıp yemeklere kullandım, tadı on numaraydı.

9- kabağı doğrayıp tavada domatesle sararttım, kaldırdım, yemeği güzel oluyor. bamya da 3 dakika şoklamayla süper. ama bunları sevmeyen eşiniz olursa sizin de canınız istemiyor. o yüzden seneye daha az koymak lazım.

10- dolmalık biberler de çok iyi oldu. tavsiye ederim.

11- artan biber dolması vb. yemekleri kaplarda sakladım. buharda pişirmeye yarayan süzgü gibi aletin üzerine koyup tencereye su koyup ısıttığımda tadanlar yeni pişirdim sanıyor.

12- en çok sevdiğim soğan atılmış suda et ve tavuğu haşlayıp suyunu buz kalıplarında dondurmak. sonra küpleri 10'arlı paketliyorum. pilavlara ve yemeklere bulyon niyetine atıyorum. çok daha sağlıklı ve lezzetli.

13- yeşil mercimek - kuru fasülye ve nohutu bolca haşlayıp vaktim olmayan günler için atıyorum. çoook lezzetli.

14- börek vs. saklamak da inanılmaz işime yaradı.

işte böyle, hem saklama hem pratiklik derdindeyim. hepinize kolay gelsin.

Ellerinize sağlık olsun
pırasa ve ıspanağı nasıl şokladığınızı sorabiliriyim bende atabilirim yaz içinn
birde domatesleri kavonazda dene hem yer kaplamaz buzlukta

dipfreze benimde vazgeçilmezim ilerde bende ayrı bir dondurucu almak istiyorum mutlaka

ben biberi her türlü dograyo çigden attım dolaba ve kahvaltıya süper oluyor züerine birazda domates sosu
veya direk az yaglı tavanın içine at ye herşekilde miss...

domateside kayınvaldem kavanozlara yapıyor ama bende çigden dograyıp atıyorum elimde kaldıgında.

bamya, taze fasulye, bezelye, börek kek her aim olur buzlugumda
közlenmiş biber patlıcan

bazne ıspanak ve pırasıyıda dograyıp direk atıyorum..

kabak demedim hiç ama benim gibi diyet yapanlar için 1-2 poşet olabilir aslınd amantıklı

dipfreze benimde vazgeçilmezim ilerde bende ayrı bir dondurucu almak istiyorum mutlaka

ben biberi her türlü dograyo çigden attım dolaba ve kahvaltıya süper oluyor züerine birazda domates sosu
veya direk az yaglı tavanın içine at ye herşekilde miss...

domateside kayınvaldem kavanozlara yapıyor ama bende çigden dograyıp atıyorum elimde kaldıgında.

bamya, taze fasulye, bezelye, börek kek her aim olur buzlugumda
közlenmiş biber patlıcan

bazne ıspanak ve pırasıyıda dograyıp direk atıyorum..

kabak demedim hiç ama benim gibi diyet yapanlar için 1-2 poşet olabilir aslınd amantıklı

domatesi annem kavanozlara koydu. kayınvaldem menemenlik doğranmış biber ve rendelenmiş domatesleri aynı torbaya koydu. buzlu buzlu at pişir kır yumurta aynen yaz gibi oluyor dedi. bir kez denedim. iğrenç bir koku oldu. attım çöpe. bir kez de buzunu çözdürüp öyle atmayı deniycem. sizler melemeni nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?

domatesi annem kavanozlara koydu. kayınvaldem menemenlik doğranmış biber ve rendelenmiş domatesleri aynı torbaya koydu. buzlu buzlu at pişir kır yumurta aynen yaz gibi oluyor dedi. bir kez denedim. iğrenç bir koku oldu. attım çöpe. bir kez de buzunu çözdürüp öyle atmayı deniycem. sizler melemeni nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?

dolapla alakalı olablir benimde kv şişelere koyuyor
bende yazın çürümeye yüz ttmuşları dograr atarım dolaba ve çokta güzel olur koku olmaz :26::26::26:

dolapla alakalı olablir benimde kv şişelere koyuyor
bende yazın çürümeye yüz ttmuşları dograr atarım dolaba ve çokta güzel olur koku olmaz :26::26::26:

bu yıl aldım Arçelik deepfrize. başka şeylerde sorun yok. şişelere pişirip mi kouyor. biz çiğ koyduk.

bu yıl aldım Arçelik deepfrize. başka şeylerde sorun yok. şişelere pişirip mi kouyor. biz çiğ koyduk.

tabi cnm şişereler pirişip kouyorsun dogruyorsun domatesleri yada robottan geçiriyorsun
sonra tencereye atıp kendi suyunda pişiriyorsun kaynamaya başlayınca sıcak sıcak kavanozlara doldur
sonra sıkıca kapat ters çevir öle sursun sıcan filan olursa yine aynı işlem

çig konmaz ki :(

tabi cnm şişereler pirişip kouyorsun dogruyorsun domatesleri yada robottan geçiriyorsun
sonra tencereye atıp kendi suyunda pişiriyorsun kaynamaya başlayınca sıcak sıcak kavanozlara doldur
sonra sıkıca kapat ters çevir öle sursun sıcan filan olursa yine aynı işlem

çig konmaz ki :(

kv koydurdu canım işte ne bilem. annem domatesi aynı snein anlattığın gibi yapar. yemeklere koyarız. seneye menemeni de oyle yapalım. çok sağolasın.

Back
X