• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

evet şuan biber zamanı tam, ben de kırmızı acı biberleri kuruttum, doğal pul biber yapmak için, bi de domates kaynattım, kavanoza sakladım kış için;)

kışlık hazırlıklarım bitti gibi benim de
paylaşmak isterim;
baybunya ayıkladım koydum 5 poşet
bamya domatesle ocakta çok az çevirdim koydum 4 poşet
patlıcan közledik 8 poşet
içli köfteyi kaynanama yaptırdım koydumyapamadığım için 12 poşet
mantı yaptırdım koydum 5 poşet
bezelye koydum 2 poşet
börülce haşladım koydum 5 poşet
tazeden biber koydum 3 poşet

kiraz koydum
nektarin koydum

kahvaltılıklarım ise;
elma marmelatı
kayısı marmelatı
erik marmelatı
gül reçeli
kayısı reçeli
nektarin reçeli

patlıcanlı biberli sos
biberli baharatlı sos

kuruttuklarım ise;
patlıcan kızartmalık
biber kızartmalık

turşularım;
sadece biberli turşu acılı
kornişon turşusu oda sade

sadece menemenliklerim ve domateslerim kaldı inş onlarda bu hafta sonu

hadi bakalım hepimizin ellerine sağlık

daha yeni nohet geçmedi elime haşlayıp onlarıda koyarım
geçen yıl 4 kilo haşlamıştım hem yemeklik hemde çorbalarda kullandım

bide geçen yıl fasulye haşlayıp koydum ama fasulyeden memnun kalmadım bu yıl haşlamayı düşünmüyorum.

bende patlıcan konserve yaptım.turşusunu kurdum.menemen yaptım.acı sosu kaynanam yaptı:)

yaptıklarım
5 paket fasulye
5 paket bamya
5 paket barbunya
doğranmış havuç ve kabak 5 paket
doğranmış sivribiber 2 paket
kızartmalık köy biberi 1paket
3 paket közlenmiş patlıcan 2 paket közlwnmiş kırmızı biber
1 paket yemeklik doğranmış kırmızı biber
1 paket kızartmalık kırmızı biber
tarhana yaptım
domatesli süs biberi turşusu yaptım 4 kavanoz
domates konservesi yaptım şu kavanozlara konandan
patlıcan kuruttum
nane kurutuyorum
biber kurutum toz biber yapmaya çalışacam
daha turşu yapıcam
haa patlıcan ve patates kızarttım poşete koydum orman kebabı olacaklar
katıklı ekmeğim var annem getirdi sağolsun
mantım var ama az yapıcam onu da
bi de şeftali meyve suyu yapıcam bi ara inşallah

acı sos tarifi verebilecek olan var mı?galiba iki şekilde yapılıyormuş biri kaynatılarak biri de kaynatılmadan çiğden hangisi güzel oluyor?

acı sos tarifi verebilecek olan var mı?galiba iki şekilde yapılıyormuş biri kaynatılarak biri de kaynatılmadan çiğden hangisi güzel oluyor?

MALZEMELER

300 gr soyulmuş domates

5 adet fesleğen yaprağı

2 adet acı kırmızı biber

3 diş sarmısak ve tuz

Hazırlanışı

Sarmısakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz soldurun. Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edilin. Tuzunu ekleyip tencereyi kapatın. 15 dk kadar pişirin. Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise,tekrar kapaksız olarak ateşe koyun. Tam kıvamına gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin. Bu sosu makarnanın için kullanabilirsiniz.

Bi tane de bunu yaptım
Kahvaltılık Domates-Biber Sosu:

Kışın kahvaltılarda mükemmel bir tat. Kesinlikle tavsiye ederim.

1 kg. kırmızı salçalık biber

1 kg. domates

3 adet patlıcan

20 diş sarımsak

8-10 adet acı sivri biber

1 su bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı tuz.

- Kırmızı biberleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz.

- Patlıcanları közlüyoruz ya da daha kolayı yağlı kağıt serili tepsiyle fırına verip içi yumuşayana kadar pişiriyoruz.

- Domatesleri, haşlanıp soyulmuş kırmızı etli biberleri, kabukları temizlenmiş patlıcakları ve tohum yatakları temizlenmiş sivri ( tercihen acı ) biberleri, soyulmuş sarımsakları rondodan geçiriyoruz.

- Büyükçe bir tencereye hepsini boşaltıp tuz ve yağını da ekleyip kaynatmaya başlıyoruz.

- Orta ateşte ara ara karıştırarak 1/3 suyunu kaybedip koyuca bir sos kıvamına gelene dek ( yaklaşık 1 saat kadar ) kaynatıyoruz.

- Temiz kavanozlara sıcak sıcak boşaltıyoruz ve kapaklarını kapatıyoruz.

- Kavanozları kapakları üzerine ters çevirip soğuyana kadar dinlendiriyoruz ( 10 - 12 saat kadar ). Küçük kavanozlar seçelim ki tek kullanımlık olsun.

- İsterseniz ölçüyü 1 e 2 çoğaltabilirsiniz. Sonuçtan memnun kalacağınızı garanti ederim:)

- Afiyet olsun!
acı katıp acılı sos yapabilirsin

tmm ozaman süper
eve gidince yıkayıp, poşetleyip atıyorum dolaba.. kullanırkende buzlu kullanıyorum..
teşekkür ederim verdiğin bilgi için.

ya kızlar benimde domateslerim çok dolapa ya eşim köyden getirmiş .. kayınvaldemde aldı azıcık uzun domateslerden bunları buzlukta nasıl saklayabilirim ..

ya kızlar benimde domateslerim çok dolapa ya eşim köyden getirmiş .. kayınvaldemde aldı azıcık uzun domateslerden bunları buzlukta nasıl saklayabilirim ..
istersen doğrayıp yemeklik koyabilirsin ya da yıkayıp bütün halde koyabiirsin bütün koyarsan çıkarınca suya tututp doğraman yeterli
kuru kayısıyı buzluğa atsam ne olur :44:bi fikir verin bana burası nemli dışarıda kalsa bozulur.

onu bilmiyorum

kızlar kızılcık şerbeti yapsam buzlukta nasıl muhafaza edebilirim? var mı deneyen? bir de patlıcan ve biber közleyip buzluğa atıcam, domates de közlesem doğrayıp poşetlesem olur mu, yani bi bozulma falan olmaz dimi :44:

yarın kavanozda menemenlik ve bi kaç kavanoz domates yapacam

kabak kurutması nasıl olur bilmiyorum ama onu da denemk istiyorum.
yorumlarda güzel oluyo diyenler var deneyen varmı kızlar

kızlar ben bi konserve yaptım ama nasıl olur acaba?domatesleri blendırdan geçirip kaynattım,patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyip domateslere ekledim biraz sarımsak birazda zeytinyağı ekledim sizce iyi olur mu:44:

kuru kayısıyı buzluğa atsam ne olur :44:bi fikir verin bana burası nemli dışarıda kalsa bozulur.

canım bende kuru kayısı ,incir, üzüm gibi kurutulmuş meyveleri buzdolabında saklıyorum (özellikle yaz aylarında )
buzdolabının dondurucu değil sebzelik bölümünde
güzelce kapatırsan hiç bişi de olmaz merak etme :ssz:

Back
X