- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
- #1.361
Kizlar yaprak sarma yapicam ama yaprak gözüme fazla geldi, salamur yaprakti suya koydum hepsini bekliyor simdi. Yarisini ayiramam artik ziyan olur sanirim.
Kiymali yapicam icini pisirip yapiyorum sarip bir kismini ayirip dondurucuya koysam olur mu? Olursa dondurudan cikardiktan ne kadar sonra pisirmeliyim. Tamamen cözülmesi mi lazim?
buzlu koyuluyor diye biliyorum bi de harcı hafif pişirip koymak gerekiyormuş ki pirinçler kırılmasın
bakla konulurmu kızlar ve nasıl konulur
Arkadaşlar baklanın mevsimi geçmeden dondurucuya koymak istiyorum nasıl yapmalıyım?
bugün bende yaprak salamura yaptım çok kolay tarifini vereyim kızlar
yaprakları demet yapıyoruz
salamura yapcağımız kavonaza bir sıra diziyoruz üstüne bir avuç kalın tuz koyuyoruz sonra tekrar yapraklardan bir demet arasına tuz bu şekilde kavanozumuzu dolduruyoruz üstünede su koyuyoruz .bi kaç gün sonra yapraklar sararmaya başlıyo ve kavonozumuzun üstünden yer kalıyo tekrar yaprak koymak gerekiyo bu şekilde bayağı çok yaprak tuzlayabilirsiniz
salamura yaprak çok iyi oluyor..
bu tarifi denicem ama ...tuz az yada fazla gelebilirmi göz kararı oluyo biraz..
az gelirse erirmi yapraklar:26:
Dolma biberleri haşlamadan direk çekirdeklerini çıkarıp temizleyip öyle koyuyorum ben.Vişneleride çekirdekli şekilde koyuyorum vişne suyu yaparken kaynatıp süzgeçten geçiriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?