Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

buzlu koyuluyor diye biliyorum bi de harcı hafif pişirip koymak gerekiyormuş ki pirinçler kırılmasın

bakla konulurmu kızlar ve nasıl konulur

Arkadaşlar baklanın mevsimi geçmeden dondurucuya koymak istiyorum nasıl yapmalıyım?

ben bakla koyuyorum dondurucuya ve gayet nefis oluyor...

şöyle anlatayım..
baklaları ayıklayıp doğrayıp yıkıyorum...
kaynamakata olan suya baklaları atıyorum...en fazla 8-10 dk haşalayıp soğuk su dolu kaba çıkarıyorum....

sonra süçgece alıyorum..suları iyice süzülüp ılındıktan sonra poşetleyip dondurucuya koyuyorummm..

Kizlar ben yaprak aldim sarma icin onu nasil muhafaza etsem dondurucuda nasil olur acaba yoksa salamurami yapsam bana acil bilgi verebilirmisiniz

bugün bende yaprak salamura yaptım çok kolay tarifini vereyim kızlar
yaprakları demet yapıyoruz
salamura yapcağımız kavonaza bir sıra diziyoruz üstüne bir avuç kalın tuz koyuyoruz sonra tekrar yapraklardan bir demet arasına tuz bu şekilde kavanozumuzu dolduruyoruz üstünede su koyuyoruz .bi kaç gün sonra yapraklar sararmaya başlıyo ve kavonozumuzun üstünden yer kalıyo tekrar yaprak koymak gerekiyo bu şekilde bayağı çok yaprak tuzlayabilirsiniz

salamura yaprak çok iyi oluyor..
bu tarifi denicem ama ...tuz az yada fazla gelebilirmi göz kararı oluyo biraz..
az gelirse erirmi yapraklar:26:

salamura yaprak çok iyi oluyor..
bu tarifi denicem ama ...tuz az yada fazla gelebilirmi göz kararı oluyo biraz..
az gelirse erirmi yapraklar:26:

tuz az gelirse yaprakların erime ihtimali var malesef
tuzunu biraz fazla koyarsın
sarmak istediğinde sıcak suyla yıkayıp biraz suda bekletince tuzu çıkıyo zaten
yaprak erimesin yeter tuzu çıkıyo nasıl olsa

manti, pogaca, hamur isleri konabiliyor. sarma yufka vs konulabiliyor kis icin. ama salatalik domates tavsiye etmiyorum.

Lütenitsa

Kızlar birkaç yıl önce internetten buldum 2 senedir yapıyorum.Harika bir kahvaltılık sürme.farklı şekillerde yapılıyor ama benim bulduğum tarif bu şekildeydi.

Malzemeler
*yarım kg közlenmiş patlıcan(közleyince poşete koy sıcakken poşeti bağla hava almasın.soyulması kolay oluyor.)
*1 kg salçalık biber-közle
*3 kg domates(sıcak suya 3-4 dk koy sonra soğuk suya.kabuğu kolay soyuluyor.)
*yarım kg havuç(yuvarlak doğra ve buharda haşla-sebze sepetin yoksa tencerede sıcak su kaynat üzerine metal süzgeci koy içine havuçları tencere kapağını kapat.ne çok yumuşak ne sert-diri olacak-çatalla basınca ezilecek şekilde )
*2 çay bardağı sirke
*1 baş sarımsak(damak zevkine göre azalt veya çoğalt)
*2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 tatlı kaşığı tız
*1 tatlı kaşığı şeker

Patlıcan-biber-havuç-domatesi rondada çek.Tencerede göz göz olana kadar sık sık karıştırarak orta ateşte pişir.Sık sık karıştırmazsan dibi tutar.Kaynayınca sirke-tuz-şekeyağ-sarımsak ekle.Soğuyunca kavanoza koy.Kapağını sıkıca kapat.Tencereye oturt.kavanozun yarısına kadar sıcak su koy kaynat.15 dk sonra ateşten al.soğuyunca ertesi gün bile kullanılabilir.ben biraz şekerli sevdiğim için şekerini biraz fazla koyuyorum.kavanoza koymadan tadına bakın.dilerseniz baharat vb atabilrisiniz.damak tadına göre tuz-şeker eklersiniz.

Çorba içmeyi çok severim.Boş zamanlarımda çeşit çeşit (yayla,tarhana,sebze,kelle paça,işkembe,mercimek)ve fazlaca yapıp kavanozlara 1 parmak boşluk kalacak şekilde koyuyorum.Patates kızarttığım zaman bir bölümünü kızarmadan havlu keğıdına çıkarıyorum.Soğuyunca buzdolobı poşetine koyup doncurucuya koyuyorum.Acele yemek lazım olduğunda hemen 1 poşet alıp kızgın yağa atıyorum ....harika oluyor...

Ben her sene salatalık koyarım buzluğa salatalıkları rendeleyip suynu sıkıp poşetlere doldururum kışın cacık yapmak için çıkartıp kullanırım ama öbür türlü bütün yada dilim dilim salatalık güzel olmaz denemek için 1 salatalığı rendeleyin koyun poşete buzlukta 1 hafta beklesin cacık yapınca farkı hiç anlamıyacaksınız

slm marifetli hatunlar, bu topic sayesinde çok şeyler öğrendim , bezelyelerimi koydum bile dolaba, ama benim bilmek istediğim hangi sebzeyi hangi ayda en uygun ve mevsimine uygun bulabilirim , birde kısmetse ağustos başı gibi doğum yapıcam o nedenle temmuz da bitirmek istiyorum ama sanki kışlığa hazırlanmak için ağustoa ayı daha uygun , mesela mısır atmak istiyorum dondurucuya ama bu günlerde mısır bulabilirmiyim , yada şimdiden koymam uygun olurmu ?
önerilerinizi bekliyorum hangi sebze hangi ay gibi :)
mısır-biber-kırmızı biber-havuç-kabak-taze fasulye-patlıcan közleme ve belki az kızartma -aklımda olanlar , yardım lütfen bu acemiyeee

visnenın saplarını çıkarıp yıkadıktan sonra poşete koyup dolaba koyabılırsın.kompostu için iyi oluyor.Ama çıkarıp reçel yaparım diyosan çekirdekleri çıkarman lazım.
dolma biberi nasıl koyuyorsunuz...koku çememsı için haşlayan varmış

Dolma biberleri haşlamadan direk çekirdeklerini çıkarıp temizleyip öyle koyuyorum ben.Vişneleride çekirdekli şekilde koyuyorum vişne suyu yaparken kaynatıp süzgeçten geçiriyorum

Dolma biberleri haşlamadan direk çekirdeklerini çıkarıp temizleyip öyle koyuyorum ben.Vişneleride çekirdekli şekilde koyuyorum vişne suyu yaparken kaynatıp süzgeçten geçiriyorum

bende bu sekilde koyuyorum dolmalik biberleri. hmm ayrica pizza yapacaksaniz paprika biberleri oluyor ya onlari boyle yikayip ince ince dilimleyip posetleyip dolaba atiyorsun ve pizza yapmak istediginizda cikariyorsunuz hazir hazir kullaniyorsunuz.

icli koftede guzel oluyor

kizlar yaa ben bolca domates koymak istiyorum kis icin. buzluga degilde aslinda siselere koyup konserve gibi. bundan once hic konserve yapmadim kendim..en kolay sekilde nasil yapabilirim acaba. hani siseden cikarip direkt menemen vs yapmak icin???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…