- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.804
-
- Konu Sahibi Pinkie Pie
Bak sutu kaynatiyorum ben ve icine sirke koyuyorum kesilene kadar. Kesilince bi tulbente suzduruyorum suyu alta iniyor. Uzerine agirlik koyuyorum ve kalip gibi peynirimiz bi kac saate hazir oluyor.. cokelek gibi olmuyorKaynayan sütten mi olmaz? Bizim marketlerdeki peynirlerin %99,9 unda pastorize edilmiş süttendir yazıyor, bu bahsettiğim yabancı peynirlerde ise açık açık çiğ sütten yazıyor
Tamam işte sütü kestiriyorsun mayalanmıyor ki.Bak sutu kaynatiyorum ben ve icine sirke koyuyorum kesilene kadar. Kesilince bi tulbente suzduruyorum suyu alta iniyor. Uzerine agirlik koyuyorum ve kslip gibi peynirimiz bi kac saate hazir oluyor.. cokelek gibi olmuyor
Mayasıyla aslıyla peynir olmaz kaynatılırsa .
Babannemin keçi sürüsü vardı çok güzel peynir yapardı .
Kaynayan sütten çökelek gibi bişey olur
Kaynadığından eminseniz sütten korkmayın. Kısıkta yada harlı da kaynaması farketmez önemli olan kaynamış olmasıDün bulunduğumuz bölgedeki köyleri gezerken yoldan süt aldık. Genelde sütün dibini tutturduğum için, bu defa ocağı en kısıkta olacak şekilde kaynattım. Yoğurt yaptım ve ayırdığım kısımdan akşam içmiş de bulundum. Şimdi içime kurt düştü, süt bu şekilde yeterince sterilize olmuş mudur? Kaynadı sonuçta, kısıkta da olsa 5 dkdan fazla da kaynattım.
Heee ne bilim biz onu peynir diye kakaliyoz evdekilereTamam işte sütü kestiriyorsun mayalanmıyor ki.
Bastırdığın için kalıp gibi oluyor .Yüksek sıcaklıkta mayalanma yani bakteri çoğalması olmaz zaten .
Severim çökeleği hemde çok .Yanlız tavsiyem süt kesilince bırakın soğusun tencerede .Tüm yağı akıp gider sıcakken süzerseniz .Heee ne bilim biz onu peynir diye kakaliyoz evdekilere
Aa cidden bunu hic dusunmedim ben, birde tez canliyim hem olsun bitsin diye suzuyordum. Cok sık yapmam ama yapinca oyle yapayim artik. Tesekkur ederim canimSeverim çökeleği hemde çok .Yanlız tavsiyem süt kesilince bırakın soğusun tencerede .Tüm yağı akıp gider sıcakken süzerseniz .
Yağlı kalırsa lezzetli olur
Sterilize olmaz ama, pastörize olur merak etmeyin. Sütün ısısı 100 dereceyi geçmez. Bir sutu sterilize etmek için 120 d üstüne çıkarmanız lazim. Eğer 75 derece de 15 dk kadar kalırsa sütünüz kaynamasa bile pastörize olur. 2 gün içinde tuketmenizgerekir.Dün bulunduğumuz bölgedeki köyleri gezerken yoldan süt aldık. Genelde sütün dibini tutturduğum için, bu defa ocağı en kısıkta olacak şekilde kaynattım. Yoğurt yaptım ve ayırdığım kısımdan akşam içmiş de bulundum. Şimdi içime kurt düştü, süt bu şekilde yeterince sterilize olmuş mudur? Kaynadı sonuçta, kısıkta da olsa 5 dkdan fazla da kaynattım.
Aynen bu konuda bu işi bilenler ikiye bölünmüş durumda. Kimi çiğ diyor kimi pastörize.Ablamın oğlu veterinerlikte okuyor. Geçenlerde işledikleri bir konudan sonra evlerimize pastorize olmayan hiçbir sütün girmemesini öğütledi. Hatta evdeki sütçüden alınan sütü de döktürdü. istediğin kadar kaynat bazı hastalık yapan bakteriler ölmüyor dedi.
dogruAblamın oğlu veterinerlikte okuyor. Geçenlerde işledikleri bir konudan sonra evlerimize pastorize olmayan hiçbir sütün girmemesini öğütledi. Hatta evdeki sütçüden alınan sütü de döktürdü. istediğin kadar kaynat bazı hastalık yapan bakteriler ölmüyor dedi.