- 11 Haziran 2020
- 267
- 701
- 36
-
- Konu Sahibi Pinkie Pie
15 olmasa da, 10 dk kaynamıştır aslında.Kısık ateşte kaynar ama 5 dakika yetersiz. En az 10 15 dakika kaynamalı
10 dk kaynamıştır aslında. Ama dediğim gibi kısık ateşte normalde altını yakarcasına kaynattığım için içime sinmedi, kurt düştü içime.Kaynadiysa kaynamistir.. ben genelde bi 10 dk kaynatirim
Sağolun biraz rahatladım gibi, son dönem biraz kaygı düzeyim arttı sanırım.Kaynadigina gore sorun yok
Yeterli bence15 olmasa da, 10 dk kaynamıştır aslında.
Bise olmaz ya hamile filan degilsen ozellikle neden taktin bu kadar10 dk kaynamıştır aslında. Ama dediğim gibi kısık ateşte normalde altını yakarcasına kaynattığım için içime sinmedi, kurt düştü içime.
2 yaşı geçmiş hala memeyi bırakamayan bir büyümeyen bebeğim var da:) sütten içirmedim ama memeden geçerse diye taktım biraz kafayaBise olmaz ya hamile filan degilsen ozellikle neden taktin bu kadar
Haha :) tamam icmedigi iyi yinede ama biliyo musun? O sutu kaynatmadan icenlerde var:) yani seninki cok masum geldi2 yaşı geçmiş hala memeyi bırakamayan bir büyümeyen bebeğim var da:) sütten içirmedim ama memeden geçerse diye taktım biraz kafaya
Kimisi kefiri kaynatmadan mayalıyormuş daha iyi olurmuş öyle, kaynatınca iyi mikroorganizmalar ölüyormuşHaha :) tamam icmedigi iyi yinede ama biliyo musun? O sutu kaynatmadan icenlerde var:) yani seninki cok masum geldi
Ben hic kendim yapmadimKimisi kefiri kaynatmadan mayalıyormuş daha iyi olurmuş öyle, kaynatınca iyi mikroorganizmalar ölüyormuş
Ne bilim insanın içi rahat etmiyor yine de kaynatmadanBen hic kendim yapmadim
Kefir, bilmiyorum.. bazi peynir cesitleride kaynatmadan oluyomus
Şimdi umarım yanlış hatırlamıyorum bizim bir hocamız sütü kaynayınca hemen ocaktan almayın diyorlar 4 5 dk daha beklesın diyorlarDün bulunduğumuz bölgedeki köyleri gezerken yoldan süt aldık. Genelde sütün dibini tutturduğum için, bu defa ocağı en kısıkta olacak şekilde kaynattım. Yoğurt yaptım ve ayırdığım kısımdan akşam içmiş de bulundum. Şimdi içime kurt düştü, süt bu şekilde yeterince sterilize olmuş mudur? Kaynadı sonuçta, kısıkta da olsa 5 dkdan fazla da kaynattım.