- Konu Sahibi Pinkie Pie
Bir de bazı bakteriler kaynasa bile süt yaşayabiliyorlar dışardan süt almak ne kadar doğru bilemedim...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sakın ha sakınnn anadoluda çok yaygın aslında kaynatmadan peynır yapmak hala var yani ve bir çok hastalık...Ben hic kendim yapmadim
Kefir, bilmiyorum.. bazi peynir cesitleride kaynatmadan oluyomus
Ben kaynatilmadan icmem esim icmisti ama bi kezNe bilim insanın içi rahat etmiyor yine de kaynatmadan
Sakın ha sakınnn anadoluda çok yaygın aslında kaynatmadan peynır yapmak hala var yani ve bir çok hastalık...
Ben köy kızıyım, inek tanıdıksa eğer yani hastalığı falan yoksa süt de temiz sağılıyorsa çiğ de içilir ne olacak öldürmez sonuçta. Tabi kaynatmak lazım bence de ki çiğden bişey yapmam ben deBen kaynatilmadan icmem esim icmisti ama bi kez
Hayvan sağlıklı olacak birşey olmaz.Zaten pişmiş sütten peynir olmazFransa da pastorize olmayan sütten yapılmış bir sürü peynir çeşidi var. Ve yemekten sonra tatlı niyetine yiyor adamlar. Hiç de bişey olmayuuur sanki, keyifleri pek yerinde
Bu süt mevzuları çok karışık
yok canım sende bisi olmaz endiselenme.kaynamis sonuçta hem bak neler var.2 yaşı geçmiş hala memeyi bırakamayan bir büyümeyen bebeğim var da:) sütten içirmedim ama memeden geçerse diye taktım biraz kafaya
Kaynayan sütten mi olmaz? Bizim marketlerdeki peynirlerin %99,9 unda pastorize edilmiş süttendir yazıyor, bu bahsettiğim yabancı peynirlerde ise açık açık çiğ sütten yazıyorHazır sütlerde f
Hayvan sağlıklı olacak birşey olmaz.Zaten pişmiş sütten peynir olmaz
Bende pisirip yapiyorumHazır sütlerde f
Hayvan sağlıklı olacak birşey olmaz.Zaten pişmiş sütten peynir olmaz
Hmm tatlı kaşığıni bilmiyordum. Teşekkürler paylaşım içinSüt 6 ila 10 dakikada kaynar. Tencerenin içine tatlı kaşığı at yapışmasını da taşmasını da önler. Ara ara karıştır, tamam. Soğuduktan sonra da kaymağını al, mis..
önemli olan kaynaması ha kısık ha yüksek ateş. Zaten kaynamaya başlayınca mecbur altını kısacaksınız yoksa taşar. Ben yıllardır kısık ateşte kaynatıyorum hiçbir şey olmadı merak etmeyin :)10 dk kaynamıştır aslında. Ama dediğim gibi kısık ateşte normalde altını yakarcasına kaynattığım için içime sinmedi, kurt düştü içime.
Açık açık kaynatırım hep kapalı olunca taşma ihtimali de yüksekBende bişey sorcam, kaynarken kapak kapalımı ,açıkmı olcak
Mayasıyla aslıyla peynir olmaz kaynatılırsa .Bende pisirip yapiyorum