Kısa bir tavsiye verirseniz minettarım.

Arkadaşın çok kaba. Benim kalbim kirilirdi açıkçası ve çok sogurdum. Çirkin kadın yoktur ya az makyajlı ya makyaj yapmayı bilmeyen ya da bakımsız kadın vardır. Bir şeyler yap beğenmedi gin neyse düzeltmeye calis

Arkadaşın çok densizmiş.. bu böyle mi söylenir.. bence hiç aldırma, güzellik çok çok çook göreceli bir kavram, kiminin aşırı güzel bulduğunu kimisi hiç güzel bulmayabiliyor.. hem bu kısmet işlerinin güzellikle filan da pek alakası olmuyor.. özgüvenini kaybetme, arkadaşına da "olabilir, herkesin güzellik algısı farklı ama ben senin yerinde olsam bunu böyle söylemezdim.. sen de bi kadınsın, seni beğenmeseler yüzüne söyleseler kırılmaz mısın" diye uyarını da yap..

Selam kızlar, tavsiye isteyeceğim bir yer yok onun için tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen. Olay şu: ben pek güzel bir kız değilim, yaş da 29, fakat yüzüne bakılmyacak cinsten de değilim, güzel olmadığım için evlenme taraftarı falan değilim, fakat beni yakından tanıyan bir akradaşım baya uzun bir süredir beni kuzenine yakıştırıyor. Ben yok beğenmez, evlenmeyeceğim falan diyordum ona.

Fakat son zamanlarda baya israr etti, çok uyuşuyorsuz, seni beğenir, anlaşırsınız falan diyordu. Açıkçası koca meraklısı değilim, hiç evlenmesem sorun olmaz benim için, fakat bende resmen canımdan bezdim. Bir resmini göstereyim dedi, bir anlık geçiştirmeyle başımdan savmak için olur dedim. Günlük resimlerinden biri göstermiş, makyajsız, ama saçım başım düzgün işe giderken ki resmim. On dk sonra adam beni hiç beğenmemiş diye mesaj attı, annesine de göstermiş istemem dedi. Haliyle üzüldüm, baya bir kafama takıldı, zaten biliyordum ama duyunca insan hem üzülüyor hem de dertleniyor ya. Uzun oldu biliyorum fakat şimdi bu arkadaşıma karşı tavrım ne olmalı. Konuşmak istemiyorum onunla. Hiç mi tanımıyordu kuzenini (tanıyordu baya yakındılar) beni de biliyordu, niye üzülmeme yol açtı diye düşünüyorum.
O arkadaşın da sana çaktırmadan şimdiye kadar gösterip fikir edinip öyle ısrar etseymiş ya , gıcık olmakta haklısın

Yazmadım ama kendisi abartmıyorum, göbekli ve kel. Statü farkı da var, ben öğretmenim ek dersle 4 bin lira gelirim var. O kamyon şöfürü. ama ailesinden falan mallar varmış. Onlara pek güveniyormuş.
Kamyon şoförü müü sende öğretmensin delirdinmi yavrum sen:eek:

Cok iyi niyetli birisin ve yazdiklarina bakincada cok tatlisin heleki su ruhat kim bilmiyorum demen :)
Bana göre bu bile bir arti senin icin . Su güzel olupta havali burnu havada olan kizlardan bin kat güzelsin :KK200::KK200:
su pek güzel degilim diyip kabullesin bile bir okadar sevimli.
Yanina bukadar vicdansiz bir arkadasi yakistirmiyorum mesafeli degil iletisimini bile kes diyorum sadece.

Yazmadım ama kendisi abartmıyorum, göbekli ve kel. Statü farkı da var, ben öğretmenim ek dersle 4 bin lira gelirim var. O kamyon şöfürü. ama ailesinden falan mallar varmış. Onlara pek güveniyormuş.

Ailesi olmasa napicakmisti neye güvenecek. Elin hiçiyle muhatap olma bi daha. Kendi ayarinda olsun. Araci da tır şoföruydu heralde. Konusmati bilmeyen kultursuzler.

Arkadaşınızla bu beğeni muhabbetini çok abartmışsınız. Yok beni beğenmez, yok beğenir, yok fotoğraf göstereyim falan... Herhalde arkadaşınız sonucu bu şekilde açıklamaktan da çekinmemiş beğenecek/beğenmeyecek bahsinizden sonra. O kadar da kızacak bir şey yok bence. Arkadaşınız size bu kadar ısrar etmeden önce fotonuzu gösteriverseydi keşke kuzenine, adam olumsuz deyince bırakırdı ısrarı. Gereksiz yere don lastiği gibi uzamış konu.

Resmine bakarak, pazardan meyve seçer gibi eş arayan biriyle ve ailesiyle olma daha iyi zaten.
Ayrıca evlilik, sevgili olmakla güzelliğin alakası yok, kendini bu şekilde şartlandırma. Herkes güzel de bir sen mi çirkinsin?
Bence arkadaş çevreni değiştir, daha dolu dolu insanlar olsun etrafında, tek derdi onu bunu birbirine evermek , bunu da böyle 'ay fotonu gösterdim beğenmedi' seviyesinde yapan insanlar olmasın.

Sizin yerinize ben sinir oldum. Ne mal insanlar var ya. Gerçekten aranızı yapmak istese size söylemeden gösterirdi fotoğrafınızı beğenmezse de gelip size yetiştirmezdi bile. Resmen düşman gibi sizi üzmeye uğraşmış sanki. Defedin o arkadaşınızı hayatınızdan gitsin. Ayrıca kaçımız fotoğrafına bakınca oooo çektirecek kadar güzeliz ki.

Selam kızlar, tavsiye isteyeceğim bir yer yok onun için tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen. Olay şu: ben pek güzel bir kız değilim, yaş da 29, fakat yüzüne bakılmyacak cinsten de değilim, güzel olmadığım için evlenme taraftarı falan değilim, fakat beni yakından tanıyan bir akradaşım baya uzun bir süredir beni kuzenine yakıştırıyor. Ben yok beğenmez, evlenmeyeceğim falan diyordum ona.

Fakat son zamanlarda baya israr etti, çok uyuşuyorsuz, seni beğenir, anlaşırsınız falan diyordu. Açıkçası koca meraklısı değilim, hiç evlenmesem sorun olmaz benim için, fakat bende resmen canımdan bezdim. Bir resmini göstereyim dedi, bir anlık geçiştirmeyle başımdan savmak için olur dedim. Günlük resimlerinden biri göstermiş, makyajsız, ama saçım başım düzgün işe giderken ki resmim. On dk sonra adam beni hiç beğenmemiş diye mesaj attı, annesine de göstermiş istemem dedi. Haliyle üzüldüm, baya bir kafama takıldı, zaten biliyordum ama duyunca insan hem üzülüyor hem de dertleniyor ya. Uzun oldu biliyorum fakat şimdi bu arkadaşıma karşı tavrım ne olmalı. Konuşmak istemiyorum onunla. Hiç mi tanımıyordu kuzenini (tanıyordu baya yakındılar) beni de biliyordu, niye üzülmeme yol açtı diye düşünüyorum.
Keşke arkadaşın biraz düşünceli olsaydı.düşuncesiz diye arkadaşından olma
Herkes herkesi beğenecek diye bir kaide yok.kendini bu kadar hor görme tv de ne kadınlar var makyajsız öcü gibiler.bak sen makyajsız işe gidebiliyorsun.bu evlilik fikrini de değiştir.yaşlılığını düşün tek başına.bence her genç kız evlenip yuva sahibi olmalı çocukları olmalı..

Insan guzel aevmez sevdigini guzel bulur ya... Eger o kisi zaten resimle karar verecek kadar sig dusuncelere sahipse zaten bosverin. Ama ozguveninizi yukseltecek birseyler yapin ve ben guzel degilim duygusundan kurtulmaya calisin. Her kadinin kendini begenmedigi gunleri olur ama o gunleri azaltmaya calismaliyiz. Ben arkadasiniza sinirli olmanizi elbette anliyorum. Ama bence o sizi karakter olarak hayata bakis olarak belki de sevdiginiz ortak seyler bazinda yakistirdi birbirinize. Ve bence kirmak degil samimiydi niyeti. Kuzeninin okuzce davranacagini aklina getirememis olsa gerek. Adam da madem sen uygun oldugumuzu dusunuyorsun bir araya gelelim bir yemek yiyelim diyebilirdi. Dememis:KK43: Bence arkadasinizin hatasi bu kadar israr yerine sizi bir sebep bularak (dogumgunu gibi mesela arkadaslari ve birkac kuzenini bir araya getirerek) ayni ortamda tanistirsaydi belki daha iyi olurdu. O da dusunememis demek... Tabi bir de olayi size aktarirken begenmedim cumlesi yerine daha usluplu bir sekilde bir etkilenme olmamis gibi konussaydi kirici olmazdi. Anlasan aile olarak fazla direkt konusan inaanlar. Eger arkadasinizla samimiyetiniz uzun yillara ve paylasimlara dayaniyorsa acele bir sinirle karar verip emek verilmis arkadasliginizi bitirmeyin. Sakinlestiginizde tekrar gozden gecirirseniz yasanmisliklarinizi belki daha saglikli karar verirsiniz. Ask guzel sey, evlilik hedefiniz olsa da olmasa da sevmek sevilmek duygusundan ayri birakmayin kendinizi. Nice insanlar var ki ilk gordugunuzde dunya guzelidir ancak bu hayranligi devam ettirecek akla zekaya gorguye sahip degildir. Ya da tam tersi ilk gordugunuzde hic dikkatinizi cekmeyen biri zaman icinde akliyla haliyle tavriyla vazgecilmez biri oluverir hayatinizda. Kendinizi uzmeyin. Asla da guzel degilim diye dusunmeyin. Unutmayin guzel olan hersey iyi degildir her zaman, ama iyi olan hersey her zaman guzeldir. Gonlunuzce olsun hersey.

• Beğen
Reactions: nu1
Bilmiyorum, çok uzun zamandır tanıyoruz birbirimizi. Valla öyle söyledi, annesi falan da istememiş. belki realist düşünemiyorum, gereksiz tavir almayayım dedim. Onun için yazdım.
lisede benzer bir durum yaşamıştım.
özellikle annem çok çirkin olduğumu söylerdi hep.
lisede sınıf arkadaşımın kuzeni bana aşık olunca "sen çok çirkinsin, eminim geçicidir" dedi. çok üzüldüm. kokrtum da oğlana hiç pas vermedim, niyeti dalgadır diye. 5 yıl peşimde gezdi, tam güveniyordum başka kızla evlendi :)

sözün özü, boşver onu bunu. ruhun, huyun güzel olsun.

Arkadasiniz patavatsiz degil. Kotu niyetli.
Kimse böyle asagilarcasina soylemez.
Sizin zayif noktanizi biliyor ordan vuruyor.
Arama 5847358 km mesafe koyardım şahsen.

Kendinizi beğenmeye geçersek, küçük şeylerle bakımlarla bile yavas yavas kendinizi begenmeye baslarsiniz. Gercekten insan degisiyor cunku.. :)

Arkadaşınız bosbogaz ve saygısız biri olduğunu düşünüyorum.insan foto gosterecekse biraz daha bakımlı olan fotograf gosterebilirdi önce hadi onu geçtim bu kadar ısrar niye tanistirmak için sonrasında seni hiç beğenmedi demek ne ya ustruplu bi şekilde soyleyebilirdi terbiyesiz..kötü niyetli old düşünüyorum

Valla sizi begenmemesi bence hayriniza olmuş.
Zaten anlasamazdiniz bu kadar kaba biriyle .
O arkadaşımla da arkadasligimi bi sorgulardim bariz kötü biri çünkü.

Son düzenleme:
Ya bi de güzel değilim demissiniz ama ne mesela güzellik?
Dişleriniz mi yamuk burnunuz mu eğri nedir sizi rahatsız eden ?
Elinizde paranız da var bunlar hep duzelttirilebilecek şeyler mesela.
Kozmetik sektörü zaten almış başını gidiyor.
Güzel değilim deyip kapanmayin icinize kendinize bakın yatırım yapın ben de burun ameliyati olmayı düşünüyorum mesela.
Insan kendini iyi hissedecekse estetik de yaptırmali bence.

Ay nolur bana özelden fotografınızı atın. Ben inanmıyorum cirkin oldugunuza. Baksanıza ne kadar naif ve incesiniz.
Nolur atın ya, cidden üzülüyorum kendinize neden bu düşünceyi reva görüyorsunuz

Arkadasın bilerek yapmış bence ..niye ısrar ediyor okadar ?bir söyler geçersin .hadi ısrar etti niye hiç beğenmemiş diyor yüzüne .manyak ya bu insanlar .
Bi kere banada olmuştu .çocuk benim tipim değil olmaz dedim bende seni beğenmedim falan dedi.bu ne ya ?medeni olucaksın .herkesin bir tipi tarzı var .tarzım değil dersin geçersin .
Ayrıca güzellik mi önemli artık .ne tipler nelerle evleniyor ilişki yaşıyor ..güzellik önemli olsaydı ooo yani çoğu kız evde kalırdı o eskidendi .

Yok artık. O nasıl arkadaşmış öyle. Kurduğu cümlelere bak. Çok yakıştırıyorsa, size hiç konuyu açmadan fotoğrafinizi gösterebilirdi.

Her harekette kötü niyet aramayı sevmem ama burada iyi niyet de göremedim.

X