• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En Başarılı bulduğunuz ''Kış Sebze Yemeği ''hangisidir?

• Ankete Katılan
    848
  • Anket Kapalı .
Seyahate çıkmadan sebzeler kategorisini aktif hale getirin
Lütfen ya rica ediyorum.

Bir üye geldi sizi üzdü
Sizde döndünüz bizi üzüyorsunuz..

Derin nefes egzersizi, 10 dakika düşünün sakinleşince
bekliyoruz tekrar sebzeleri (aglama emojisini bulamıyorum üzüntüden)
Ben ikimizin yerine de ağlarım.
:KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61:

2 gün önce yaptım karnıbahar yemeğini.Ama dediğim gibi üyelere bilindik tarifler cazip geliyor diye yarışma için yapmadım.Eki Görüntüle 1947589
Bende geçen lahana yemeği yapmıştım :68:

Screenshot_2017-02-02-13-16-55_360x640.jpg

simdi burda brokoli graten yapsan katılsan orda karnıyarık yapan kazanıcaktı insanlar en farklıya oy vermek degil de en sevdigine oy veriyorlar o nedenle belli kategoriye alıncak sebzeler mesela brokoli pazı pırasa iceren yemekler gibi herkesin cok yemedigi sebzeler bunlar o zaman herkesden farklı seyler muhakkak gelir

simdi burda brokoli graten yapsan katılsan orda karnıyarık yapan kazanıcaktı insanlar en farklıya oy vermek degil de en sevdigine oy veriyorlar o nedenle belli kategoriye alıncak sebzeler mesela brokoli pazı pırasa iceren yemekler gibi herkesin cok yemedigi sebzeler bunlar o zaman herkesden farklı seyler muhakkak gelir

Değişik tarifler için kesinlikle odulsuz bir yarışma yapılmalı.
Daha heyecanlı geçeceğine inanıyorum.

Yarışma sebze yemekleri adı altında açıldı, yaptıklarımızın kış ya da yaz sebzesi olarak ayrılması çok mantıksız. Yaprak sarması dolma kategorisine giriyor ve ara sıcaktır. Ben kabakla katıldım mevsimi olmasa bile sebze. Domatesin de mevsimi değil,patlıcanın da. Tanıtımda seçtiğiniz örnek patlıcan yemeğiydi. Onun kabaklı versiyonunu ben yaptım. O kadar emeğimizin ziyan olduğuna derinden üzüldüm hayal kırıklığına uğradım.
Sütlü tatlılarda laz böreğini kabul ettiniz ama o şerbetli bir tatlıdır sütlü değildir. Keşke şöbiyet yapsaydım onun içinde de muhallebi var,büyük bir haksızlık oldu bu.
Yarışmaya katılanlara başarılar.

Değişik tarifler için kesinlikle odulsuz bir yarışma yapılmalı.
Daha heyecanlı geçeceğine inanıyorum.
aslında varya dunya mutfakları olsa mesela italyan mutfagından fransa mutfagından hem kendimizi zorlarız hemde cok farklı seyler ogreniriz ..mesela hint mutfagından diye bir kategori gelse neler cıkardı mesela:)

aslında varya dunya mutfakları olsa mesela italyan mutfagından fransa mutfagından hem kendimizi zorlarız hemde cok farklı seyler ogreniriz ..mesela hint mutfagından diye bir kategori gelse neler cıkardı mesela:)

Dünya mutfagida yapılmıştı. Çok zevkli geçmişti. Kore ve Çin yemekleri bile vardi:70:

İçimdekileri yazayım mı ? Yarışma başlar başlamaz 10 tane tarif geliyor. Yahu hiç mi hazırlanmazsın daha 3 hafta var yarışmanın bitmesine, yarışma bugün başlamış. Bu akşamki yemeği hazırlarken çek fotosunu kenarda dursun o kategori açılınca yolla. Bu mu emek ? Bu yapılmıyor mu sizce ? Aylardır susuyorum susuyorsam kerizliğimden değil saygımdan susuyorum ama o cevabı da hak etmedik. Daha sarmanın bir sebze olmadığını bilmeyen kişiye ne anlatayım.

Lahana sebzedir, lahana sarması sebze yemeğidir, Ispanak sebzedir, ıspanak yapraklarından yapılan yemek sebze yemeğidir.
Asma yaprağı meyve yaprağıdır ve asla sebze olarak kabul edilemez. Kimi yörelerde dut yaprağından sarma yapılıyor bu sebze yemeğimidir ? Hayır Sarma ayrı bir kategoridir.

Buradan x bir bitkinin yaprağı sebze kategorisinde olmaz anlamı çıkmasın. Lakin sarma asla sebze kategorisinde yarışacak bir yemek kabul edilemez.

İlk sırada olan tariflerin oy potansiyeli daha yüksek oluyor. Çok önceden tariflerimizi düşünmeye başlıyoruz.
Mesela ilk tarifi paylaşan arkadaş 31 ocakta paylaştı,ama başlama tarihimiz 1 şubat. Herkes ilk sıralarda olmak istiyor,benim tarifim görünsün sona kalmayayım diye düşünüyor.
Kuralı olan başı sonu belli olan bir yarışmada daha günü gelmeden tarif eklemek adil mi sizce,bence değil. Her tarafından haksızlığa giriyor.

Bir de şunu söylemem lazım
Ben evet son 2 yarışmaya katıldım sadece ama öncesinde
Takip ediyordum yarışmayı, onun için az çok biliyorum geçmiş yarışmaları.

O yarışmalarda da kategoriye uygun olmayan bir sürü
tarifler gördüm.
Hatta son sütlü tatlılar da dahil buna.
Bunun önüne geçemiyorsun.

Bu kategoride de aynı şey oluyor ister istemez. Hatta ben sebze
yemekleri kategorisinde et kullanılmasın da demiştim zamanında.

Ama katılan illa ki olacak.

Tekrar ediyorum

Kazen Kazen bey bu kategoriyi siz belirlediğiniz için
yaşanan gerilimi üzerine alındınız, rahatsız oldunuz.
Olabilirsiniz de..

Ama bunun biletini bize kesmeyin yaniii..

Burada yaşanan şey hemen hemen bütün kategorilerde zaten olan şeyler.

Başladığımız işi bırakın bitirelim :KK4:

Dünya mutfagida yapılmıştı. Çok zevkli geçmişti. Kore ve Çin yemekleri bile vardi:KK70:
iste sadece belli bir ulkenin mutfagı olur mesela dedigim gibi fransız mutfagı sadece ozaman cok farklı seyler deneriz kim evinde fransız mutfagı dener :) ogrenmis oluruz tadlarını anlatırız guzelse deneriz falan cunku surekli kendimizi tekrarlıyoruz boyle arada farklı seyler denesek yarısmanın temposu da dusmez bn katılırdım sahsen farklı mutfakları denemek icin bizlere de fırsat olur

Konuyu uzaktan takip ettim hep. Yaprak sarması zaten bir sebze yemeği değildir bu zaten bilindikte olayın bu noktaya gelmesi üzücü.
Bende katıldım yarışmalara. Yeri geldi en basit kısır yaptım yeri geldi künefe yaptım. Açık söylemek gerekirse birinci olayım diye büyük dertlenmedim. Seviyorum Nevreste NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye. yi onun öncülüğündeki bu yarışmalara dahil olmak istedim. Burayı da seviyorum çok güzel sakin muhabbetlerini arkadaşların. Böylesi hırslar uzak kalmalı bu forum başlığında. Nedir yani bu çıkış? Değilse değildir değiştirir başka yapılır veya yapmazsın kalır. Dediğim gibi çok üzüldüm. Umarım kategori tekrar açılır devam eder yarışma. Gölge düşmesin lütfen biz devam edelim.

yok yok bitti bu kategori.

Bence biz sütlü tatlılar, kekler, kurabiyeler arasında gidip gelelim ...

Yahu hiç mi kimsenin aklına ıspanak, pırasa, karnıbahar, brokoli gelmez.... Bunları şimdi yapmayacaksak ne zaman yapacağız. Sorun bende mi anlamadım ki ?

Ben katılsam, karnıbaharı haşlar, sonra özel sosumda bekletir, sonra üzerine galeta unu ile kızartır üzerine yoğurtu döker paylaşırım.

Yahu deve tabanında brokoli istemedik ki ! Sebze yemeği ... Ispanaklı kek yap o bile kabulum ....

Sarma nedir ?
Ama ben ıspanaklı yumurta yapacaktım:cry:

Evet eksik var nevrestem .
SEBZE yemekleri ;).

Kazen Kazen merhaba kazen bey .
Geçmiş mesajları okudum , buraları ve arkadaşlarıda az çok bilirim .
Bilirsiniz biz hanımların oldugu yerde ve net ortamında bu tür karışıklıklar normaldir olur :(.

Üzülmeyin .
Ve lütfen sebze kategorisini kaldıgı yerden sıfırdan tekrar açın . Bunca hanım emek vermiş sizden ricada bulunmuş, tarif konusunda daha dikkatli olunacaktır ;).

Sebze candır ;).

Son düzenleme:
Gördüm ,açıkçası şaşırdım .Belki emek verdiği için ,yarışmaya kabul edilmediği için zoruna gitti.Ama tepkisi yine de abartıydı.
Bende emek verip sarma yaptim onceki gün sunumdan once Nevreste NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye. ye sorayim dedim o olmaz dedi bende tamam deyip dolma yaptim ertesi gun..yonetim kabul etmediyse küsülecek bi durum olamaz. Emegim bosa gitti diye sizlanmaya gerek yok. Simdi bizim dolmalarda gitti hemen yonetime mi kizalim yani??tepkisi kesinlikle cok fazlaydi.

Yarışma sebze yemekleri adı altında açıldı, yaptıklarımızın kış ya da yaz sebzesi olarak ayrılması çok mantıksız. Yaprak sarması dolma kategorisine giriyor ve ara sıcaktır. Ben kabakla katıldım mevsimi olmasa bile sebze. Domatesin de mevsimi değil,patlıcanın da. Tanıtımda seçtiğiniz örnek patlıcan yemeğiydi. Onun kabaklı versiyonunu ben yaptım. O kadar emeğimizin ziyan olduğuna derinden üzüldüm hayal kırıklığına uğradım.
Sütlü tatlılarda laz böreğini kabul ettiniz ama o şerbetli bir tatlıdır sütlü değildir. Keşke şöbiyet yapsaydım onun içinde de muhallebi var,büyük bir haksızlık oldu bu.
Yarışmaya katılanlara başarılar.
Defalarca hangi sebzeler hangi yemekler kabul edilir yada edilmez diye sorduk..en son etiketten yola cikin dendi ben dolmayi etsiz yapacaktim ama baktim et kabul ediliyor yani kategoriye uygun yapmak her zaman 1. önceligimdir...

Haa sutlü tatliya gelince laz boregini bi arastir derim. Serbetli tatli demissin laz boreginde ŞERBET tercih meselesidir isteyen serbet doker isteyen serbetsiz direk pudra sekeri döker üstune. Simdi bu sencede şobiyetle ayni mi oldu? Ben serbet tercih ettim o ayri. Ama kesinlikle kategoriye uygun olmayan bi tarif yapmam. Yaptım yonetim kabul etmedi?alinmam..kimseye bagirip çağırıp küsmem. Ama biri çıkıpta'bitmis'bi yarisma hakkinda haksizlik diyorsa bunuda kabul etmem.. boyle bisi olsa Nevreste NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye. ilk gunden uygun degil derdi bende tamam derdim. Yani laz boregiyle sarma meselesini ayni kefeye koydunuz..şasirmamak elde degil

Bende emek verip sarma yaptim onceki gün sunumdan once Nevreste NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye. ye sorayim dedim o olmaz dedi bende tamam deyip dolma yaptim ertesi gun..yonetim kabul etmediyse küsülecek bi durum olamaz. Emegim bosa gitti diye sizlanmaya gerek yok. Simdi bizim dolmalarda gitti hemen yonetime mi kizalim yani??tepkisi kesinlikle cok fazlaydi.

Defalarca hangi sebzeler hangi yemekler kabul edilir yada edilmez diye sorduk..en son etiketten yola cikin dendi ben dolmayi etsiz yapacaktim ama baktim et kabul ediliyor yani kategoriye uygun yapmak her zaman 1. önceligimdir...

Haa sutlü tatliya gelince laz boregini bi arastir derim. Serbetli tatli demissin laz boreginde ŞERBET tercih meselesidir isteyen serbet doker isteyen serbetsiz direk pudra sekeri döker üstune. Simdi bu sencede şobiyetle ayni mi oldu? Ben serbet tercih ettim o ayri. Ama kesinlikle kategoriye uygun olmayan bi tarif yapmam. Yaptım yonetim kabul etmedi?alinmam..kimseye bagirip çağırıp küsmem. Ama biri çıkıpta'bitmis'bi yarisma hakkinda haksizlik diyorsa bunuda kabul etmem.. boyle bisi olsa Nevreste NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye. ilk gunden uygun degil derdi bende tamam derdim. Yani laz boregiyle sarma meselesini ayni kefeye koydunuz..şasirmamak elde degil
Sonuç olarak fikrimi belirtiyorum. Sonuç ne ''şerbetli" şöbiyette arasında muhallebi olan bir tatlı,laz böreğinde de var aynı şekilde.
O zaman söyle düşünün börek sütlü tatlı mıdır ?

Back