• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En Başarılı bulduğunuz ''Kış Sebze Yemeği ''hangisidir?

• Ankete Katılan
    848
  • Anket Kapalı .
Niye kiz brokoli sebze bişey olmaz .d
Bakalım akşama ben karnabahar yapmayı düşünüyorum eşim balık almazsa :KK70: karnabahar yaparsam katılırım :KK70:
Sebze olduğunu biliyorum ondan demedim zaten, dolmaların arasında kimse dönüp yüzüne bakmaz :halay: neyse artık bakacağız :KK53:

Kazen Kazen Bey
Ben de güveçte karışık dolma yapan biri olarak size de hak veriyorum.Ama bizler de yarışmacıyız nihayetinde ve hedefimiz birincilik.(özellikle çoğu kez katılmış biri olarak)Oylamada görüyoruz ki değişik tarifler fazla cazip gelmiyor üyelere ,hep bilindik tarifler fazla oy alıyor.Biz de o yüzden cazip menüleri düşündüğümüz oluyor.Bir gün önceden karnıbahar yemeği yaptım ama fazla talep olmaz diye yarışma için yapmadım.Keza arkadaş ıspanak yemeği yapmayı düşünüyordu,kimse ıspanağa sıcak bakmaz diye vazgeçti.Ben de çok fazla klasik olmasın istiyorum.O yüzden önceki katılmamda içli köfteyi değişik şekilde,bu yarışmada da dolmayı güveçte ve çok çeşitli olarak yaptım.Kıymayın dolmamıza:olamaz:

Kazen Kazen Bey
Ben de güveçte karışık dolma yapan biri olarak size de hak veriyorum.Ama bizler de yarışmacıyız nihayetinde ve hedefimiz birincilik.(özellikle çoğu kez katılmış biri olarak)Oylamada görüyoruz ki değişik tarifler fazla cazip gelmiyor üyelere ,hep bilindik tarifler fazla oy alıyor.Biz de o yüzden cazip menüleri düşündüğümüz oluyor.Bir gün önceden karnıbahar yemeği yaptım ama fazla talep olmaz diye yarışma için yapmadım.Keza arkadaş ıspanak yemeği yapmayı düşünüyordu,kimse ıspanağa sıcak bakmaz diye vazgeçti.Ben de çok fazla klasik olmasın istiyorum.O yüzden önceki katılmamda içli köfteyi değişik şekilde,bu yarışmada da dolmayı güveçte ve çok çeşitli olarak yaptım.Kıymayın dolmamıza:olamaz:
Yarışmayı dolma değilde başka bir tarif olsa bir sayfa boyunca güleceğim :D

Yarışmayı dolma değilde başka bir tarif olsa bir sayfa boyunca güleceğim :KK70:
Aslında o kadar çok görseli iyi olan başka yemekler var ki.Mesela karnıyarık ama çoğu patlıcan sevmiyor.:olamaz:Bir tane de favorim var ama yaz sebzesi şu an bayağı pahalı:eek:

Kazen Kazen Bey

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/zeytinyagli-yaprak-sarmasi.985333/

Üyenin mesajına bakar mısınız ?

Kazen Kazen Bey

Ben yine ıspanak kullanacağım yaaa
Canım ıspanağımmmm asla vazgeçmem :KK53::KK72::KK70:

Aslında o kadar çok görseli iyi olan başka yemekler var ki.Mesela karnıyarık ama çoğu patlıcan sevmiyor.:olamaz:Bir tane de favorim var ama yaz sebzesi şu an bayağı pahalı:eek:
Ben ısrarla özellikle kış sebzesi ağırlıklı oy kullanılacağına inanıyorum. Yani inanmak istiyorum.
Enginar mı :KK53:

Gördüm ,açıkçası şaşırdım .Belki emek verdiği için ,yarışmaya kabul edilmediği için zoruna gitti.Ama tepkisi yine de abartıydı.

bende yorumları görmeden zeytinyağlı sarmayı görünce
Şaşırmıştım açıkçası.
Adı üstünde zeytinyağlılar kategorisine giriyor..

Arkadasın bu şekilde gitmesi üzücü olmuş
Ben sanırım başka tarifle geri dönerdim
Sonuçta yanlış bir tercihte bulunmuş olabilirim.
Ayrıca yaptığım dolmayı da zaten tüketen biziz
Ziyan olmuş bir şey yok.
Sürede baya uzun katılım için..

Umarım geri döner.

Gördüm ,açıkçası şaşırdım .Belki emek verdiği için ,yarışmaya kabul edilmediği için zoruna gitti.Ama tepkisi yine de abartıydı.

İçimdekileri yazayım mı ? Yarışma başlar başlamaz 10 tane tarif geliyor. Yahu hiç mi hazırlanmazsın daha 3 hafta var yarışmanın bitmesine, yarışma bugün başlamış. Bu akşamki yemeği hazırlarken çek fotosunu kenarda dursun o kategori açılınca yolla. Bu mu emek ? Bu yapılmıyor mu sizce ? Aylardır susuyorum susuyorsam kerizliğimden değil saygımdan susuyorum ama o cevabı da hak etmedik. Daha sarmanın bir sebze olmadığını bilmeyen kişiye ne anlatayım.

Lahana sebzedir, lahana sarması sebze yemeğidir, Ispanak sebzedir, ıspanak yapraklarından yapılan yemek sebze yemeğidir.
Asma yaprağı meyve yaprağıdır ve asla sebze olarak kabul edilemez. Kimi yörelerde dut yaprağından sarma yapılıyor bu sebze yemeğimidir ? Hayır Sarma ayrı bir kategoridir.

Buradan x bir bitkinin yaprağı sebze kategorisinde olmaz anlamı çıkmasın. Lakin sarma asla sebze kategorisinde yarışacak bir yemek kabul edilemez.

Öyle arkadaşlar var ki saatlerce uğraşıyor, fotoğraflıyor yarışmaya büyük bir heyecanla katılıyor. Onlara yazık değil mi ? 1-2 oy alıp bir daha ki sefere diyor... Herkes emek harcıyor, buraya bir konu açmak bile emek ister 5 dakika ayırıp 2 kelam etmek bile emektir. Saygı beklerken saygısızlık etmek yakışmaz.

Sebze olarak en zengin ayda iken hayal kırıklığı yaşadım ....

Back