- 6 Kasım 2017
- 466
- 349
Şuan hamile değiliz sıkıntı olmaz dimi eldiven kullanmazsakHamile kalan bi arkdsma doktoru deis ki eteciplak elle dokunma. Eldiven tak dusuk riski olablr. Bunu diyen doktorsa ozaman sende titizlenmekte haklsn bncede bi eldiven bulndur etler icin bnde oyle ypcam
Ilk kez duyuyotum kızlar bunu vala ben tuhafmksHamile kalan bi arkdsma doktoru deis ki eteciplak elle dokunma. Eldiven tak dusuk riski olablr. Bunu diyen doktorsa ozaman sende titizlenmekte haklsn bncede bi eldiven bulndur etler icin bnde oyle ypcam
Aynen cnm. Batıl inanışlar var onlara hiç girmeyelim zatenIlk kez duyuyotum kızlar bunu vala ben tuhafmks
Ben artik pimpiriklendimŞuan hamile değiliz sıkıntı olmaz dimi eldiven kullanmazsak
Kızlar dondurulmuş et içinde bu geçerli mi.Ben artik pimpiriklendimsimdiden takmaya baslicam. Ya biliyorum inanisa gore degisir isimizi riske atmyalim
Hepsinde eldiven kullan icin rahat etsncnm bnm bildigim dondurulmus etlerde o bakteri öluyor en azdn 6 saat dondurucuda kalmasi ytiyordu. Ama tbi daha iyibilen birine sormak lazmKızlar dondurulmuş et içinde bu geçerli mi.
Evet bana da mantıklı geliyor . Dondurulmuş sonuçta sağol canimHepsinde eldiven kullan icin rahat etsncnm bnm bildigim dondurulmus etlerde o bakteri öluyor en azdn 6 saat dondurucuda kalmasi ytiyordu. Ama tbi daha iyibilen birine sormak lazm
Arkadaşlar bu sayfadaki herkes gebelik düşünüyor, inşallah hepimiz için hayırlı olan olsun. Benim aklımı yoran bazı düşünceler var. Sizlerde de oluyor mu merak ettim. Mesela çiğ ete dokunulmaz toksoplazma riski var. Evde kıymalı yemek yapicam Hemen titizleniyorum. Evham geliyor yani. Yine bazı batıl inanışlar var işte elini birşeye dokunun mu gebeyken bir yerine sürme gibilerden. Bu düşünceler sizde de oluyor mu
Bencede ben alakası olduğunu sanmıyorum zira kızıma hamile kalmadan önce de hamileyken de hep ete dokundum uğraştım bisey de olmadıAynen cnm. Batıl inanışlar var onlara hiç girmeyelim zaten
Peki ciğer için söylenen batıl inanışları bilerek mi yediniz bilmeden mi.Ben ilk gebeliğimde kurban bayramında etleri de elledim ciğer de yedim hatta ciğeri normal de yiyen bir insan değildim resmen canım çekti o zaman ben yapmadım ama yedim.. hiç duymamıştır ben öyle birşey ete dokunmamak falan..
Hem dondurulmuş et demişler banada şunu diyorlar dondurulmuş gıdalar çöp haline geliyor hiçbir faydası yok bunu da düşünürsek nasıl olacak???
Evet anladim. Pimpirikli olmak çok zorBencede ben alakası olduğunu sanmıyorum zira kızıma hamile kalmadan önce de hamileyken de hep ete dokundum uğraştım bisey de olmadı
O kadar detay takilma canım hayat daha da zorlaşıyor öyleEvet anladim. Pimpirikli olmak çok zor
ya haklısın ama dedigim gibi doktoru soylemiş bnde azıcık sasırdım doktordan bunları duymak ne bileyim yinede tbi herkes kendı ınandugu dogru buldugu seyi yapsın :)Ben ilk gebeliğimde kurban bayramında etleri de elledim ciğer de yedim hatta ciğeri normal de yiyen bir insan değildim resmen canım çekti o zaman ben yapmadım ama yedim.. hiç duymamıştır ben öyle birşey ete dokunmamak falan..
Hem dondurulmuş et demişler banada şunu diyorlar dondurulmuş gıdalar çöp haline geliyor hiçbir faydası yok bunu da düşünürsek nasıl olacak???
Haklısın . Bugün diş dolgusu yaptircam. Acaba dolgunun zarari olur muO kadar detay takilma canım hayat daha da zorlaşıyor öyle
Bildgm kadarıyla hamilr degilsen bi zarari yok hamileykrn islem yapmıyorlar die biliyorum benHaklısın . Bugün diş dolgusu yaptircam. Acaba dolgunun zarari olur mu
Evet sanırım kişi korkarsa disci koltuğundan diyeBildgm kadarıyla hamilr degilsen bi zarari yok hamileykrn islem yapmıyorlar die biliyorum ben
Cnm tavsiye edilen birkaç ozel muayene yapan doktora gidecektim dolgu için ama sıra bulamadik. hassasiyet var dolgu gerektirir mi bilmiyorum. Öyle kaldımBildgm kadarıyla hamilr degilsen bi zarari yok hamileykrn islem yapmıyorlar die biliyorum ben
Vala bilmiyorum cnmCnm tavsiye edilen birkaç ozel muayene yapan doktora gidecektim dolgu için ama sıra bulamadik. hassasiyet var dolgu gerektirir mi bilmiyorum. Öyle kaldım