Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Bezelyenin son zamanları olabilir bence bir an önce koyun bu hafta pazarda bir tezgahta gördüm sadece .

Evet bamyayi ayıklayıp domatesle kavurup sıcak sıcak katıyorum ,dolaba çiğden koyuyorum ikiside kez oluyor ama kavanoz bir tik daha lezzetli oluyor
konserve yani. eline sağlık güzel olur. biz kahvaltılık sosları kavanozlara yapıyoruz. onun dışında genelde derin dondurucu...

Üzümü manavdan 25 e aldım
Pazar da kırk tl ydi
Domates 8
Patlıcan 5 tadı biraz değişik
Ama ben sadece meyve alıyorum artık
Bahçem çıktı bugün patlıcan fasulye domates biber dolmalık biber salatalık topladık
Bahce köyde git gel yüz yüz elli gidiyor
Şu an için yol parasını çıkartıyor
Bir iki haftaya satmaya başlar bahce masrafını çıkarırım insAllah

Hiç birşey yapasım yok belki patlıcan ve domates közleyip atarim dolaba biraz asma yapragi koydum dolaba

Kapya biber kac liraya duser acaba ya 22 liraydi bugun bi markette 5 kg kadar alip kozleyip aticam buzluga daha erken herhalde ona da

Kapya biber kac liraya duser acaba ya 22 liraydi bugun bi markette 5 kg kadar alip kozleyip aticam buzluga daha erken herhalde ona da
Manavda bakayım fiyatına burda daha önce çıktığı için belki fiyatlar düşebilir haber veririm size
En son bahçeyi ben diktim ama ilk ben topladım
Bu sene kendi fidelerimi kendim yetiştirdim ve diktim
İlk deneyimimdi ama gayet başarılı oldu
Yalnız köydeki bahçeme ve evin yanındaki bahçeye bursa domatesi dikmistim pek verimli olmadı
Konserveyi koy domatesinden yapicam Lezzetli olmazsa gelecek sene sadece konserve için Bursa domatesi satın alacağım mecbur

Merhaba. İlk defa gördüm taze fasulyenin kurutulmuşunu. Nasıl kullanıyosunuz? Ben kışlık hazırlama işinde yeniyim de mesela kavunu kurutmuşsunuz ya onu nasıl tüketiyosunuz? O şekilde kuru mu yoksa suyla açıp falan mı

Merhaba
Fasulyeyi kışın kavuruyoruz.
Fasulye kurusunu kullanacağımız kadarını yıkıyoruz. Sıvıyağ ile soğan kavuruyoruz, salça ekliyoruz. Sonra yıkadığımız fasulyeleri koyup su ekliyoruz. Pişince altını kapatıyoruz. Suyunu komple çekmesi lazım. Yanına genelde mercimekli bulgur pilavı yaparım çok güzel olur
Kavunu ıslatmadan çıtır çıtır çerez gibi yiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…