Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Bursa domatesi icin erken degil mi ya bizim burda agustos-eylul gibi alir herkes

Bursa domatesi icin erken degil mi ya bizim burda agustos-eylul gibi alir herkes
Burada erken çıkıyor hep havalardan ötürü, güzel ve uygun bulursanız alın bence bundan tam zamanı yavaş yavaş Eylül de aksine pahalanmaya başlıyor ve azalıyor yavaş yavaş

Burada erken çıkıyor hep havalardan ötürü, güzel ve uygun bulursanız alın bence bundan tam zamanı yavaş yavaş Eylül de aksine pahalanmaya başlıyor ve azalıyor yavaş yavaş
Konyadayim daha burda gormedim bile ciktiysa da

biz daha bu konuda bir girişimde bulunmadık. ama Allahın izniyle yine her yıl olduğu gibi bamya, bezelye, taze fasulye, taze barbunya, taze börülce vs derin dondurucuya koyarız.
şişe domatesi yaparız. ayrıca patlıcanlı domatesli kapya biberli vs kahvaltılık soslar....
dolmalık patlıcan, biber, kabak kurutulur. ayrıca doğrayıp öyle de kuruturuz.
yumurtalı sütlü erişte ve çorbalık hamur kuruturuz.
yine biraz biraz çilek, vişne, kayısı, şeftali, erik reçelleri yaparız.
bir de ben meyve kurutucam. çilek, limon, şeftali, kayısı, erik düşünüyorum. şekersiz pestil de yaparım belki.

tabi bunları yapmayı planlarken fiyat takip edicez anlaşılan

Annemle oturuyorum canım
O ne derse oBirde burada kurutma olur mu bilmiyorum. Buzdolabı küçük bir şeyler koymak zor. İmkanlar diyelim
doğru canım sen de haklısın
evet kurutma için iyi güneş gerekiyor. bizim burası o açıdan çok iyi. balkon da geniş. yazın zaten balkon hiç kalmıyor güneş hemen kurutuyor kaldırıyoruz.
neyse Allah yemek nasip etsin cümlemize

Amin inşallah canım benim
Benim evin balkonu büyüktü rahat yapıyordum. Burası küçük ve tam çarşının göbeğinde oturuyorum.
Rabbim sağlıkla yemeyi nasip etsin inşallah

Amin inşallah canım benim
Benim evin balkonu büyüktü rahat yapıyordum. Burası küçük ve tam çarşının göbeğinde oturuyorum.
Rabbim sağlıkla yemeyi nasip etsin inşallah
evet haklısın koşullar da çok önemli. geniş balkon, bahçe, teras olmadan kurutma işlemi zor. güneş de yeterli olacak.
zaten bakma her yıl yaptıklarımızı yapacak mıyız o da belli değil. bu fiyatlar zorlar herkesi. bugün pantalon, filtre kahve vs bakmaya gittim. fiyatlar acayip. bir yerde oturup yemek yiyeyim dedim şekerim düştü. fiyatlar acayip.
reçel için meyve baksan 40-50 TL meyveler.

Rabbim herkesin yardımcısı olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…