Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Bende marketten un almayı tercih etmiyorum . İBB nin organik serileri var ama bu sene kilosu 20 civarı .
Un fabrikası mi ay gezesim geldi ben çok severim fabrika gezmeyi valla :))
Bildiğim kadarıyla Zerunla ,Karakılçık buğday da yetişiyor o bölgelerde . Denediniz mi bilmiyorum ama eksimayali denerseniz bunları yazarsınız bize de :)
 
Aynen zaten iki üç çocukla bir ailede ekmek yetiştirmek çok zor . Yine de tüm bunları yapmak maharet ister :) Maasallah diyeyim ben yazın yapmıyorum çoğu zaman ekmek dışardan da almıyoruz öyle gecistiriyoruz
 
Tamam inşallah canım
 
Yetiştiği kadar yapıyorum. Teşekkür ederim
Ben bir hafta, 10 günlük yapıyorum. Ama dediğiniz gibi yazın. 4-5 defa yaptım. Çocuklar alıştım bir süre sonra marketten aldığımız ekmeği isteyerek yemiyorlar.
 
Bize de komşumuz yayladan bir kasa dolusu meyve getirdi. Biz de manavdan alışveriş yapmıştık o hafta. Evde o kadar çok meyve oldu ki.
Şeftalileri bugün reçel yaptım. Mor erikleri vakumlayıp dondurucuya attım. Ama elma ve taş armutu da var bir hayli. Onları ne yapacağımı bilmiyorum.
Hadi yumuşak meyveleri (üzüm, muz, kavun vs.) yeriz de, elma ve armutlarla başım belada. İki kişiyiz, kimseyi de tanımıyorum. Ne yapsam acaba?
 
Benim eşim eski fırıncı bu arada eskiden fırını varmış . İstanbul'da fırınlardan ekmek yemez . Katkılı olduğunu soyluyor . En az katkılı ekmek taş fırında pişen lavaş diyor onu da bizim olduğumuz yerde bulmak çok zor :)

Ekstra buzlugunuz varsa bence dilimleyip koyabilirsiniz ekşi mayaliyi. Çıkarınca güzel oluyor . Biz buzdolabının kısıtlı üst rafini kullanıyoruz gerci :)
 
Elmaları küp küp dograyip şekerle birleştirip tarçınla birleştirip reçel yapabilirsiniz :) Amasya'da bahçemizde çok elma olurdu eskiden böle yapmıştık kış için enfes olmuştu :)
 
Ne yazık ki yok olsa neler koyacağım
 
Mesajınıza şoklama yöntemi yazan arkadaşın tavsiyesine katılıyorum. Ben de fasulyeleri öyle yaptım. Bu bilgiye ilaveten benim de bir önerim var.
Fasulyeleri buzdolabı poşedine koyarken, içlerine de yemeğinize yeteceği kadar 1 ya da 2 tane soyulmuş yaz domatesini enlemesine ikiye yarıp poşede ilave edin ve bir pipetle içindeki tüm havayı çekin ve sımsıkı kapatın. Ve bunu bir poşede daha koyup onu da vakumlayın. Bu sayede asla fasulyelerinizde buzdolabı kokusu olmayacak. Ve kışın ortasında taze domates bulamazsınız ama o içine attıklarınız hayat kurtarır.
Şimdiden afiyet olsun.
 
Elmaları küp küp dograyip şekerle birleştirip tarçınla birleştirip reçel yapabilirsiniz :) Amasya'da bahçemizde çok elma olurdu eskiden böle yapmıştık kış için enfes olmuştu :)
Amasya, caddeleri elma kokan şehir Ben de özledim oraları.
Teşekkür ederim bilgi için ama elmadan reçel olduğunu ilk kez duyuyorum. Bildiğimiz usul şekeri ve tarçını geceden üzerine döküp, ertesi gün kaynatıyor muyuz?
İçine taş armutlarını da doğrasam ne olur
Çıldıracağım, evin her yerinden meyveler çıkıyor. Zaten ev 1+1.
Armutlara da bir çözüm bulalım hadi lütfen
 
Yok tarçını pişme aşamasında ekliyorduk sanırım . Elmalarin bazilari dağılacak pisince ama sorun değil ekmeğin üzerine sürülüyor zaten . Bir gece de bekletmiyorduk diye hatırlıyorum :) Bir çay bardağı su eklersiniz elmanız daha azsa daha az. Taş armutu içine koyarsanız belki o daha geç pişer onu eklemeyin bence ne olur ne olmaz armutu kaynatıp daha sonra şeker ekleyip suyunu çıkarın sıcak sıcak kapatın kavanozu meyve suyu olur :) Ama suyunu az koyun ki aroması içinde kalsın . ( Armut güzel olur mu bilmem ama bizde meyve çok olurdu eskiden bu yöntemle meyve suyu yaptığımız çok olurdu )
 
Size özelden mesaj attım tam aradığınız şey gbi geldi bana evdeki tüm meyveleri değerlendirebilirsiniz
 
Tarifi doğru hatırlıyorsunuz değil mi? Bütün elmalar mundar olmasın sonra
Bunu yarın deneyeceğim.
 
Kurutabilirsiniz.
 
Tarifi doğru hatırlıyorsunuz değil mi? Bütün elmalar mundar olmasın sonra
Bunu yarın deneyeceğim.
Ben tarife bakarak yapanlardan değilim . Malzemenin durumuna göre şekil veririm . Ama elma reçeli yapılan birşey zaten mundar olmaz. Tarçını sevdiğimiz için fazlaca koyuyordum o kadar onun dışında herkesin bildiği reçel . Elmalar çabuk kararır o yüzden bekletmiyoruz. Bir de biz bu reçeli hafif ısıtıp suyunu ucurup ( çok sulu olmuyor zaten ) içine ceviz ekleyip elmalı kurabiyenin iç harcı olarak da kullanıyorduk .
 
Kısa Bir süre İstanbul'da yaşadım kardeşimle tabi ilk gitmişiz birşey bilmiyoruz eve ilk kez ekmek alacağız işte yakinda ki en yakın markete gittik somun taş fırın kardeşim diyor abi normal yok mu adam bunlar normal ekmek işte dedi somun olarak taş fırın vardı hep.

Lahmacun istedik birgün tabi Mersin de içini biz hazırlayıp odun ateşinde pişer orada böyle birşey yok kardeşim erkek o cok yer 15 tane verdi sipariş 10 tanesi onun gerisi benim ama biz boyutunu burada ki gibi küçük ince yuvarlak bekliyoruz bir geldi ki pide boyunda hiç unutmam dolaba koyup kaç gün yemiştik.
 
Ben de İstanbul'dan Mersin'e gelin geldim ve burada pişirim fırını diye bir kavramla tanıştım. Evet burada lahmacunlar küçücük. Lahmacun içini nasıl yapıyorsunuz Mersin usulü?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…