Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Ben de İstanbul'dan Mersin'e gelin geldim ve burada pişirim fırını diye bir kavramla tanıştım. Evet burada lahmacunlar küçücük. Lahmacun içini nasıl yapıyorsunuz Mersin usulü?
Kıymanın içine kuru soğan, domates, maydanoz,kapya biber,yeşil biber, sarımsak bunların hepsini minik minik doğruyorum(robottoda çekebilirsiniz)kimyon, karabiber, pulbiber,salça(domates ve biber karışık),tuz ve yağını katip karistiriyorum.

Burada ki fırınlar çok iyi evde pişen ne varsa pişiyor hem de uygun fiyata.

Kısa Bir süre İstanbul'da yaşadım kardeşimle tabi ilk gitmişiz birşey bilmiyoruz eve ilk kez ekmek alacağız işte yakinda ki en yakın markete gittik somun taş fırın kardeşim diyor abi normal yok mu adam bunlar normal ekmek işte dedi 😅 somun olarak taş fırın vardı hep.

Lahmacun istedik birgün tabi Mersin de içini biz hazırlayıp odun ateşinde pişer orada böyle birşey yok kardeşim erkek o cok yer 15 tane verdi sipariş 10 tanesi onun gerisi benim ama biz boyutunu burada ki gibi küçük ince yuvarlak bekliyoruz bir geldi ki pide boyunda 😅 hiç unutmam dolaba koyup kaç gün yemiştik.
Ayy işte en kötüsü lahmacun 🤷Mersin'de lahmacun yiyen biri istanbulda asla yiyemez . Yani boyutu,hamurun inceliği gerçekten lezzeti çok etkiliyor . Bizde yazları geliyoruz Mersin'e yemeğe doyup öyle dönüyorum ya da büyük mutfaklı bir evim olursa fırınıma taş kestirip monte ettiricem 😂

Ekmek mevzusuna hiç girmek istemiyorum . Orada pide ,lavaş var genelde hatta somun az
Daha da ilginci genelde İstanbul'da tek tip ekmek var o da somun 😂

Ayy işte en kötüsü lahmacun 🤷Mersin'de lahmacun yiyen biri istanbulda asla yiyemez . Yani boyutu,hamurun inceliği gerçekten lezzeti çok etkiliyor . Bizde yazları geliyoruz Mersin'e yemeğe doyup öyle dönüyorum ya da büyük mutfaklı bir evim olursa fırınıma taş kestirip monte ettiricem 😂

Ekmek mevzusuna hiç girmek istemiyorum . Orada pide ,lavaş var genelde hatta somun az
Daha da ilginci genelde İstanbul'da tek tip ekmek var o da somun 😂
Kardeşim anlatıyor birgün toplantısı vardı müşteri ile ofislerine gitmişler işte yemeği burada yiyelim demişler tabi bizimkilerde kabul etmiş .

Bugun menüde et tantuni var demişler hem de orjinal kardeşim diyor yemek bir geldi bildiğin et sote için de herşeyi kavurmuslar ne ararsan var diyor 😅 kardeşim demiş bu mu orjinal tantuni evet demisler birlikte gittiği arkadaşı kardeşim için arkadaşımız tantunin memleketinden geldi tabi bunu beğenmez 😅

Lokanta da demişlerdi aynısı aman kimse duymasın diye beğenmeyince tantuniyi.

Kardeşim anlatıyor birgün toplantısı vardı müşteri ile ofislerine gitmişler işte yemeği burada yiyelim demişler tabi bizimkilerde kabul etmiş .

Bugun menüde et tantuni var demişler hem de orjinal kardeşim diyor yemek bir geldi bildiğin et sote için de herşeyi kavurmuslar ne ararsan var diyor 😅 kardeşim demiş bu mu orjinal tantuni evet demisler birlikte gittiği arkadaşı kardeşim için arkadaşımız tantunin memleketinden geldi tabi bunu beğenmez 😅

İstanbul'da dogmus büyümüş biri olarak İstanbulu gömmek istemem ama tamamen doğru . Bildiğim beş ,on mekan dışında orijinalliğe onem veren yer yok desem yeridir . O yüzden biz herşeyi evimizde yapıyoruz . Tantuninin ekmeği dahil 🤷

Mersin de yasiyorum ben kuruttum ben en son mor erik kuruttum

Bu aralar canım kerebic istiyor ama köpüklü şekilde değil de sadece kurabiyesini 🤷😂Şimdi Mersin diyince aklıma geldi 😃

Bu aralar canım kerebic istiyor ama köpüklü şekilde değil de sadece kurabiyesini 🤷😂Şimdi Mersin diyince aklıma geldi 😃
Kopugunu ben sevmiyorum kurabiye olarak yerim 😅 ev hakkında tam tersi köpüklü yiyor ama ben yiyemiyorum.

Bu arada yarım kg bamya aldım . 25 lira verdim. Büyüklerini seçip turşu yaptım hemen kalanı da domatesle doğradım limon sıktım buzluğa kaldırdım . ( İlk kez bu şekilde deniyorum)

Bugün farklı bir pazara gittim, dün peynircime uğrayamadım çünkü, bugün olduğu pazara gitmek durumunda kaldım🫣
Maşukiye pazarında bamya 70₺ idi, ama ince ve minicik olan cinsti. Bu kadar farkeder mi? bilmiyorum.
Orta boy bamya 50₺ idi.

Bu arada yarım kg bamya aldım . 25 lira verdim. Büyüklerini seçip turşu yaptım hemen kalanı da domatesle doğradım limon sıktım buzluğa kaldırdım . ( İlk kez bu şekilde deniyorum)
Ben hep dediğiniz şekilde atarım dondurucuya, gayet güzel oluyor.

Herkese kolay gelsin
Kavozlara yaprak buzluğa bezelye kondu .

BiraZ çilek ve kiraz reçeli yapıldı.

Pazarda bamya 70 civarıydı, bahçeden 50 liraya almış annem gelecek 2 kg şimdilik.

X