Bizde bir türlü bitiremedikBen hâlâ akıllanmadım, dün 5 kg bamya aldım
Ama çok güzellerdi, minnak minnak top top
İyi ki bamyam var ya50 liraydı, kv ve bana 5’er kg aldım, 45’den verdiler.
Ama şu da var, her yerde dediğin fiyattaydı minikler. Suriyeli bir satıcıda buldum o fiyata.
Ellerine sağlık canım benim, afiyetle tüketin inşallahBizde bir türlü bitiremedik
Bugün gidip yine biber almış. Dolmalık, kurutma içinHava seriliyor umarım kurur
Patlıcan közlemesi, biber közleme si, taze fasulye bunlarında hallettim. 2-3 büyük kavanoz turşu yaparsam tamam
İyi ki bamyam var yaGeçen yıl 15 ten almıştım.
Bamyayi domatesle soteleyip mi koyuyorsunuz buzluğa ? Ben direkt koymustum geçen yillarda sanki hafif karardıkeşke benim de olsaydı da, almasaydım.
Doğranmış domates ve limon suyu ile karıştırıp koyuyorum. Hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.Bamyayi domatesle soteleyip mi koyuyorsunuz buzluğa ? Ben direkt koymustum geçen yillarda sanki hafif karardı
İstanbul'da hava çok soğudu ve bamya görmedim ben bu hafta . Yarın tekrar bakicam bulursam belki azıcık turşuluk alırımNe kadar dan aldin minikleri 60 liraydi. 55 vardı birde karışıkti ama çoğunluğu büyüktü.
Anladım her ikisi de çiğden ,çok tşk ediyorumDoğranmış domates ve limon suyu ile karıştırıp koyuyorum. Hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.
Evet, çiğden. Rica ederim.Anladım her ikisi de çiğden ,çok tşk ediyorum
Sağ ol elticimEllerine sağlık canım benim, afiyetle tüketin inşallah
Ne kadara aldınız unuBu arada kışlık reçel sipariş ettim birkaç çeşit Amasya'dan.Un da aldım ( evde ekmek yapıyoruz) Fiyatlar buraya göre makuldu . Kadın kooperatifi reklama girmezse paylaşayım hatta
Burası sıcak hala gunduzleri akşamları biraz serinledi artık ama var hala.İstanbul'da hava çok soğudu ve bamya görmedim ben bu hafta . Yarın tekrar bakicam bulursam belki azıcık turşuluk alırım
Bende hep çiğden kararım sade pişirirken buzlu Buzlu pişiriyorum.Kararma olmadı hiç şimdiye kadar.Bamyayi domatesle soteleyip mi koyuyorsunuz buzluğa ? Ben direkt koymustum geçen yillarda sanki hafif karardı
Ben domatessiz koymuştum hafif kararma olmuştu ama yenmeyecek gbi de değildi . Ben taze taze tüketmeyi daha çok seviyorum aslında bir bamya aşıgi olarak pazardan aldığım aynı gün pisiirirm :)Bende hep çiğden kararım sade pişirirken buzlu Buzlu pişiriyorum.Kararma olmadı hiç şimdiye kadar.
Şöyle ben çuvalla almıyorum . Bir de normal beyaz un değil de Atalık tohum olan unlardan alıyorum . Tam buğdayi 14 den aldım sanırım kgni . Organik üretim olup çuvalla aldığım bir yer vardı karahan degirmencilik ama bayagidir onlardan almadım . Ondan da çok güzel ekşi mayalı ekmek çıkıyordu . Siz de ekşi mayalı mi yapıyorsunuz ?Ne kadara aldınız unu
Ben geçen ay 280 ne aldım
Ay Mersin'de hava kolay kolay serinlemez ki zaten :))Burası sıcak hala gunduzleri akşamları biraz serinledi artık ama var hala.
Ben hem tam buğday hem beyaz un alıyorum. Ben 25 kg çuvalla alıyorum.Şöyle ben çuvalla almıyorum . Bir de normal beyaz un değil de Atalık tohum olan unlardan alıyorum . Tam buğdayi 14 den aldım sanırım kgni . Organik üretim olup çuvalla aldığım bir yer vardı karahan degirmencilik ama bayagidir onlardan almadım . Ondan da çok güzel ekşi mayalı ekmek çıkıyordu . Siz de ekşi mayalı mi yapıyorsunuz ?
Yufka ekmek biz bilmiyorduk yani eşimle tanisinca öğrendim .Onlar güneydoğulu ama biz ondan börek yapıyoruz aslında ıslatıp :))Ben hem tam buğday hem beyaz un alıyorum. Ben 25 kg çuvalla alıyorum.
Ekşi mayada yapıyorum normal mayada ne olursa artık.
Ekşi mafyanın mayalanma süresi uzun oluyor. Bazen sabrediyorum. Ama ekmeklerimi sadece tam buğday la yapıyorum. Ben genelde lavaş türü yapıyorum.
Geçenlerde kayınvalidem ile yufka ekmek yaptık. O bana bir süre gider. Onu karışık mayası yapıyoruz.
Bende Malatya'da yaşıyorumYufka ekmek biz bilmiyorduk yani eşimle tanisinca öğrendim .Onlar güneydoğulu ama biz ondan börek yapıyoruz aslında ıslatıp :))
Ekşi mayanın süresi uzun haklısınız ama biz iki kişi olduğumuz için çok zor olmuyor . Hangi markalar alıyorsunuz merak ettim ? Geçenlerde büyük gıda fuarı vardı orada Antepli bir marka bana iki kg sarı buğday un hediye etti açtım baktim fiyatları batıya göre uygun geldi .