Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Ben sadece nane kuruttum ehehe.

Ama domates kurusunu çok severim, hep hazır alırdım. Böyle yapmayı deneyeyim diyorum ama balkonda sineklenmesinden korkuyorum. Üzerine bir şey örtmek gerekir mi acaba? Bir de kayınvalidem Bursa domatesi gönderiyor bana yumurta gibi. Ondan kurutsam olur mu?

Domatesleriniz nasil kullaniyosunuz kisin kurtulmus hic kullanmadimda islatiyomusunuz

Canım eğer bulunduğun şehirde kurtma yapabiliyorsan mutlaka olur.
Bazı illerde nemden kurumuyor.
Bol tuz koy canım:)Zaten kışın yerken suda bekletiyoruz.Hem yumuşaması hemde tuzu gitmesi için:)
Tuz olunca sinek olmaz gibi geliyor.Benim başıma gelmedi bilmiyorum.

Deneyeceğim kesinlikle, çok teşekkür ederim.

Bu aydan sonra fiyatı biraz düşer diye umut ediyorum.
Menemen bende yapıyorum.Birde buzluğa kırmızı biber ve domates karışık çekip atıyorum.Hazır oluyor.Hatta salça kullanımını azaltıyor:)
Ben hiö salça kullanmam canım
Onu biraz pişiriirm de salça gibi olsun diye
Herleye onu kullanırım

Domatesleriniz nasil kullaniyosunuz kisin kurtulmus hic kullanmadimda islatiyomusunuz
Evet yemeden bir kaç saat önce ıslatıyorum.Ben öyle çok yumuşamasını istemiyorum hafif kuru seviyorum.Tadı çok hoşuma gidiyor.
O sebeple çok uzun bekletmiyorum.Hatta akşamdan suya bile koyanlar var:)
Daha sonra üzerine zeytinyağı ekleyin.Zevkinize göre nane,kekik ekleyebilirsiniz.Kahvaltıda peynir ile çok güzel oluyor veya zeytin salatası yababilirisiniz.
Roka,ıspanak gibi yeşilliklerle salata yapıyorum çok güzel oluyor.
Islattığımız domateslerin üzerine yumurta kırabilirsiniz,pilav yapabilirsiniz.Hatta domates koyduğumuz tüm yemeklerde kullanabilirisniz.Makarnaya sos,kuru fasulyeye koyabilirsiniz.Ekmek yapabilirisniz.Bence her şeye yakışıyor.

Nasıl yaptın canım?
İlk olarak
Sebzelerini doğradım
Domates
Yeşil biber
Kapya biber
Sogan
Dereotu
Maydonoz
Nane
Sarımsak
Yogurt ekledim, tuz ekledim
4 5 gün bu şekilde ekşimeye bıraktım.
Normalde Tarhana otu da koyarız biz. Burda bulamadım ama dere otu nane o kokuyu az da olsa veriyor :)
Sonra un ile yogurdum.
1 hafta kadar da bir çuvalın içinde beklettim.
Yoksa taşar :)
Sıcakta daha hızlı oluyor.
Fazla durursa tadı acıya bilir.
Buzluk poşetlerine bölüşütürerek koyup difrize attım.
Kullanırken bir poşet çıkarıyorum. Normal buzdolabında bekletiyorum. Bittikçe dondurucudan çıkarıp kullanıyorum.
Bozulma olmuyor.
Tencere ve su ölçüsüne göre ayarlıyorum.
Ufak corba tenceresi için 4 yemek kaşığı yeterli oluyor.
Bir kasede sıcak suda bekletiyorum.
Tencereye eklerken kevgirden geçiriyorum. Otları çorbaya geçmiyor.
Bu şekilde kullanıyorum :)

Çok güzel canım ellerine sağlık deneyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…