İyi ki geçen yazdan bamyam varBamya 55-60 arasiydi.
Turşu için erken benceKornişon ve kelek yoktu henüz ama onlarda 15-20 den aşağı olmaz diye düşünüyorum.
Burda çabuk tükeniyor nedense çabuk bitiyor bu hafta pazarda herkes acura yönelmişti haftaya kornişon ve diğer malzemelerde gelir büyük ihtimalle.Turşu için erken benceBiraz hava serinlesin
Kornişonun şimdi zamanı canım. Ama turşu için o parayı verir miyimTurşu için erken benceBiraz hava serinlesin
Denemem lazım bunu
Bu tarifle 3 yıldır yapıyorum. Benim çocuklar seviyor
Ketçap Yapımı (Hazırlardan Farksız) Tarifi'nin Malzemeleri
- 1 kilo domates
- Yarım soğan
- 3 adet Arnavut biberi (acı olmasını istemiyorsanız, biberi listeden çıkarabilirsiniz veya miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- 2 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 1 adet karanfil
- 1 silme çay kaşığı tarçın
- 5 yemek kaşığı elma sirkesi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 silme yemek kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
Ketçap Yapımı (Hazırlardan Farksız) Tarifi'nin Yapılışı
- İlk olarak; domatesler yıkanır ve kabukları soyulmadan, bıçakla ikiye kesilir.
- Yarım soğan, aynı şekilde ikiye kesilir. Arzu edilirse acı biberlerin sapları kopartılır. Sarımsakların kabukları soyulur.
- Hepsi mutfak robotunda püre haline gelene kadar çekilir.
- Püre bir tencereye boşaltılır. Tencerenin içine; toz şeker, tarçın, zeytinyağı, sirke, defne yaprağı, karanfil eklenerek karıştırılır.
- Ocağın altı yakılır ve yüksek ateşte ara ara karıştırarak, domateslerin suyunu çekmesi sağlanır.
- Bir kabın üzerine, delikleri kısmen daha büyük olan bir elek yerleştirilir.
- Sıcak halde ve suyunu çekmiş olan domates püresi, eleğin üzerine boşaltılır.
- Pürenin içinden defne yaprakları ve karanfil çıkarılır.
- Kaşığın tersi ile püre elekten geçirilir. Elekte sadece domates kabukları kalıncaya kadar, bu işleme devam edilir.
- Başka bir kabın üzerine, çok ince delikli (domateslerin çekirdekleri içinden geçmeyecek kadar ince) elek yerleştirilir.
- Elenen püre, bu ince delikli eleğe boşaltılır. Domateslerin sadece çekirdeği kalana kadar, kaşığın tersi ile püre süzülür.
- Elde ettiğimiz ketçap, tekrar tencereye alınır ve içine damak zevkine göre tuz ve karabiber eklenir.
- Ketçap kıvamına gelene kadar, tekrar suyu çektirilir.
- Sonra sıcak sıcak kavanozlara koyup kapağını kapatıp ters çeviriyorum.
- Soğuyunca yerine kaldırıyorum.
- Dilerseniz bu şekilde soğutup hemen kullanın.
- Bunu açtıktan sonra bir hafta dolapta saklayabilirsiniz.
Ellerine sağlık yasommKornişonun şimdi zamanı canım. Ama turşu için o parayı verir miyimşimdilik vermem diye düşünüyorum.
Bahçedeki bademlerden ara ara turşu kuruyorum, bugün de 2 kavanoz kurdum. Turşu mu, turşu.
Her şehrin, yörenin farklıBurda çabuk tükeniyor nedense çabuk bitiyor bu hafta pazarda herkes acura yönelmişti haftaya kornişon ve diğer malzemelerde gelir büyük ihtimalle.
Bu ayın sonu hava seriler daha iyi oluyor bizim buradaKornişonun şimdi zamanı canım. Ama turşu için o parayı verir miyimşimdilik vermem diye düşünüyorum.
Bahçedeki bademlerden ara ara turşu kuruyorum, bugün de 2 kavanoz kurdum. Turşu mu, turşu.
Kokuyu duyan başına geldi ketçap mı yapıyorsun diyeDenemem lazım bunuçok sağol ablacım kaydediyorum hemen
Ekim ortasına kadar oluyor zaten canım.Her şehrin, yörenin farklı
Sıcakta hızlı olup erken bozuluyor. Dolapta yerim yok ondan ben biraz beklerim
Bu ayın sonu hava seriler daha iyi oluyor bizim burada
Geçen yıl öyle yaptım vardı kornişon
Ellerine sağlık afiyet ile tüketin inşallah
Aynen ben ekimde yapıyorum. En azından ilk haftasındaEkim ortasına kadar oluyor zaten canım.
Geçen hafta 4 kg 50 yazıyordu, bu hafta 5 kg 50.
İrisinin de 6 kg 50 idi, ama onları yıkamakla uğraşamam bu ara.
Sağ olasın canım.
Belki çeşit olsun diye 5 kg falan alır yaparım. Ama bu ara çok yoruldum.Aynen ben ekimde yapıyorum. En azından ilk haftasında
Çok pahalı olursa az yaparız ne yapalım
Aynı durumdayım elticimBelki çeşit olsun diye 5 kg falan alır yaparım. Ama bu ara çok yoruldum.
Fasulye turşusu istiyorum, ama turşuluk fasulye 20₺ idi. Açıkçası kıyamadım o paraya.
Ben senin bir de dondurucun olduğunu düşünemiyorum elticimAynı durumdayım elticimHem dışarıda işlerim oluyor, hem misafir ve bitmeyen kış hazırlığı bu sıra çok yoruldum Domates, bibere doymuyorum . Eşim alalım bir şeyler daha yap dese yok demem Turşuda olduğu kadar artık
Ayyyy en yakın zamanda olur inşallahBen senin bir de dondurucun olduğunu düşünemiyorum elticim
Amin canım benimAyyyy en yakın zamanda olur inşallahÇok amin
Bak bak masallahKokuyu duyan başına geldi ketçap mı yapıyorsun diyeYap mutlaka
Aynen canım ben hazır almıyorumBak bak masallahev yapımı dogalda hem
Maşallah abla hayranım İnankıAynen canım ben hazır almıyorum
Bende sanaMaşallah abla hayranım İnankı