Paylaşılan bazı fiyatlar bana çok uygun geldi . İstanbul gerçekten pahalı bir kez daha anladım.
Buzluğa sebze olarak
Bezelye ( 15)
Fasulye ( 14)
Barbunya ( 18) atıldı . Buzlugum küçük ve iki kişiyiz . 4 ,5 kg civarı yeterli oluyor . Onun dışında kuru börülce haşlamıştım kolaylık olsun diye salatasini seviyorum . Haşlanmış nohut her zaman oluyor zaten . Bugün domates aldım domates sos yapmak için Çanakkale domatesi 8 di Bursa domatesi de 7 idi . Haftalardır gördüğüm en uygun fiyat buydu ve aldım 8 kg kadar yarın da kapalı pazara gidicem yine 7 ye bulursam 10 kg almayı düşünüyorum .
5 kg çilek reçeli sipariş ettim köyden o da 1 kg kavanoz 50 lira . Biri gidip gelirse onu getirir artık :)
Bu yıl közde patlıcan ,kapya biber falan yapmayacağım Güneydoğudaki gbi fırına verip pisirtemiyorsunuz bana çok külfet oluyor . O yüzden lutenitsa da yapamayacağım .
Salçayi da Diyarbakır'dan daha önce denedigim,güvendiğim bir yerden alıyorum . Hem fiyatları makul hem de geleneksel tarım yapıyorlar .3 kg biber salçası alsam yeter ,artar bile :)
Yine oradan 3 kg Diyarbakır kırmızı mercimeği aldım ilaçsız . İki kg da bulgur aldım . Kastamonu'dan da 3 kg pirinç aldım . Bunlar yetmez muhtemelen ama az az aldim malum ekonomi ...
Yarın turşu malzemesi almayi planlıyorum . Geçen hafta kornisonun kilosu 20 liraydi. Bu haftada ineceğini sanmıyorum genelde bikac hafta sonra sonlara doğru artmış oluyor
Planımda fasulye ,kornişon ve karışık turşu yapmak var. Karışık için beklerim lahananın çıkmasını .
Bir de mantı acip buzluğa atmayi düşündüm . Karbonhidrat çok tüketmiyoruz ama misafire falan yaparız kolaylık olur. Buzlukta biraz yer açılınca da hazır yufkadan sodalı börek yapar ,atarım . Hem bereketli hem de çok lezzetli oluyor ,tavsiye ederim .