Kaynatilip doldurulduğunuda gördüm kuzuda bunu kolayca buldum dedim deniyim. Bunada iki yemek kaşığı şeker ve kaynar su döktüm. Bakalım beğenirsem her sene yaparım böyle ilk kez denedimbunu kaynatip blender ile ezip koy azicik su ike harika meyve suyu oluyor
yada actiginde uzerinden blender gecirsen de olur afiyet olsun
bende kayisi seftalo koydum boyle kaynatip
sen çigden mi koydun yani ben oyle hic denemedimKaynatilip doldurulduğunuda gördüm kuzuda bunu kolayca buldum dedim deniyim. Bunada iki yemek kaşığı şeker ve kaynar su döktüm. Bakalım beğenirsem her sene yaparım böyle ilk kez denedim
Ohh ellerine sağlık afiyetle yiyin
Erik falanda kv kurutup gonderiyor öyle meyvesuyu yapıyorum pişirip güzel oluyor.
Evet miniğim çiğden sanırım kışın blendrdan geçirip kaynatcamsen çigden mi koydun yani ben oyle hic denemedim
belki kaynatmadan da icilebilir neticede yerken kaynatmiyoruzEvet miniğim çiğden sanırım kışın blendrdan geçirip kaynatcamkolayına kaçtım dedim ama kısinda kaynatması var
Doğru miniğim niye olmasınbelki kaynatmadan da icilebilir neticede yerken kaynatmiyoruz
Bu sene buzluğa 1 kilo bamya attım. Temizledim ayıkladım.
10 kilo domates konservesi, 3kilo biberli domates konservesi yaptım.
Ayrıca 3 kilo kayısıdan reçel yaptım
Ellerinize sağlıkSalça bizim oranın çok iyi
Biraz akrabalar verdi.
Bu sene yeter.
Nohut ve fasulye haşlandı.
Sarma sarıp buzluğa attım.
Patlıcan ve kırmızı biber közlemek istiyorum ama fırın sıkıntılı bilmiyorum yapabilir miyim? Ayrıca fiyatları yüksek
Lahmacun ekmek fırını var mi onlarda kozluyor.Salça bizim oranın çok iyi
Biraz akrabalar verdi.
Bu sene yeter.
Patlıcan ve kırmızı biber közlemek istiyorum ama fırın sıkıntılı bilmiyorum yapabilir miyim? Ayrıca fiyatları yüksek
Bizde ekmek fırını olduğu için kokar diye bazen yapmak istemiyorlarLahmacun ekmek fırını var mi onlarda kozluyor.
Közleme tavası aldım ocağın üzerinde közluyorum ben onda.firinda kozlenende de ben o tadı alamıyorum niyeyse,eğer varsa közleme tavanız onu kullanabilirsiniz yoksada bence alın iyi oluyorSalça bizim oranın çok iyi
Biraz akrabalar verdi.
Bu sene yeter.
Ben doğrayıp bezin üstüne seriyorum. Kuruyunca bez torbaya ya da kavanoza koyup saklıyorum.Merhabalar
Kabak kurutan var mı acabaipe dizerek kurutmayı düşünüyorum ama dilimleyip iğneye geçirmekten başka bi şey yapmak gerekiyor mu acaba
Ben kuruttum hemen kırıyor kabak zaten tabi bulundugunuz şehirde nem yoksaMerhabalar
Kabak kurutan var mı acabaipe dizerek kurutmayı düşünüyorum ama dilimleyip iğneye geçirmekten başka bi şey yapmak gerekiyor mu acaba
Bende şundan var.Közleme tavası aldım ocağın üzerinde közluyorum ben onda.firinda kozlenende de ben o tadı alamıyorum niyeyse,eğer varsa közleme tavanız onu kullanabilirsiniz yoksada bence alın iyi oluyor
Ben kuruttum hemen kırıyor kabak zaten tabi bulundugunuz şehirde nem yoksa
Teşekkür ederimBen doğrayıp bezin üstüne seriyorum. Kuruyunca bez torbaya ya da kavanoza koyup saklıyorum.
Dolma ise ipe takmak mantıklıKavurma için ise ipe takmak şart değil.
İnşallah canım afiyet ile yemek nasip olsunTeşekkür ederimdolmalık değil kavurmalık olarak kurutacağım.Dolmasını pek sevmiyoruz
Daha önce sadece turşu yapmıştım kışa hazırlık için. İlk kez bu sene ciddi anlamda hazırlık yapıyorum. İnşallah hiçbirini ziyan etmeden kurutup yapabilirim
Burda öyle birşey yok yapıyorlar evde fırında pişen ne varsa da pişirip veriyorlar odun ateşindeBizde ekmek fırını olduğu için kokar diye bazen yapmak istemiyorlar