Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Teşekkür ederim :KK68: dolmalık değil kavurmalık olarak kurutacağım.Dolmasını pek sevmiyoruz 😊
Daha önce sadece turşu yapmıştım kışa hazırlık için. İlk kez bu sene ciddi anlamda hazırlık yapıyorum. İnşallah hiçbirini ziyan etmeden
kurutup yapabilirim 🙏
Ben böyle kuruttum bı kısmını ipe dizdim bir kismini da masa uzerinde
IMG_20220729_085021.jpg
IMG_20220729_084953.jpg

Nevoş eşim 60 kilo domates aldı geldi 😵
Salça yapacağım. Doğrayıp bidonlara koydum. Üzerine kaya tuzu ilave ettim
Nette gördüm

Sen nasıl yapıyorsun
Ben kaynatıp yaptım canım🤗İki türlüde oluyor. Ama ben kaynamış tercih ettim.
4 e bölüp tencereye koyup kaynattım.Tuzda ekliyoruz. Sonra blendır ile çektim, süzgeçten geçirip balkonda tepsilerde beklettim. Tabi sık sık karıştırmıştım. Suyunu çektikçe tek tepsiye topladım.
Onu sonra süzgeçten geçireceksin.

Domates suyu için domates sipariş ettik 4 kasa
Bugün kızılcık marmelatı yaptım..ekşisi seven biri olarak az şekerli bol ekşili..yine kızılcık alıcam 4-5 kilo yapıcam..ilk defa yapmama rağmen muhteşem oldu

Ben kaynatıp yaptım canım🤗İki türlüde oluyor. Ama ben kaynamış tercih ettim.
4 e bölüp tencereye koyup kaynattım.Tuzda ekliyoruz. Sonra blendır ile çektim, süzgeçten geçirip balkonda tepsilerde beklettim. Tabi sık sık karıştırmıştım. Suyunu çektikçe tek tepsiye topladım.
Onu sonra süzgeçten geçireceksin.
Tamam nevoş Sağolasın 😍
Kolay gelsin kuzum🤩🤩
Teşekkür ederim canım 😍

Kavanoz fiyatlarinada zamlanmis diyorlar dün sürekli alışveriş yaptığım yer vardı yarim lik kalmamış depoda da yok dedi.

Başka yerde 4.5 liraya aldım ama zamlanacak dedi markette kapak siz 12 lira olmuş yarimlik kardeşim dedi.

Ev yapımı biber salça için 90 ni bulur demiştim burda en düşük 90 lira diyen de var ama fiyatlar çoğunlukla 100 lira ve 110 lira diyorlar.

Domatesi yaptık ama bu sene biberi hazır aldı annem tukas 4250 gram 260 da aldik 2 tane içine cikardigimiz domatesi ekleyip hepsini karistiracagiz.

Kavanoz fiyatlarinada zamlanmis diyorlar dün sürekli alışveriş yaptığım yer vardı yarim lik kalmamış depoda da yok dedi.

Başka yerde 4.5 liraya aldım ama zamlanacak dedi markette kapak siz 12 lira olmuş yarimlik kardeşim dedi.
Yok canım, kapaklılar o fiyatta marketlerde.

Bir milyoncularda daha uygundur muhtemelen. Geçen sene marketlerde kapaksız 4₺ iken 1,5’dan almıştım. Marketlerde de 10’lu kavanoz kapağı 12₺.
Bir milyonculara bakın derim.🤔
38775801-7A7B-444E-8158-4644F8EC6747.png

Ev yapımı biber salça için 90 ni bulur demiştim burda en düşük 90 lira diyen de var ama fiyatlar çoğunlukla 100 lira ve 110 lira diyorlar.

Domatesi yaptık ama bu sene biberi hazır aldı annem tukas 4250 gram 260 da aldik 2 tane içine cikardigimiz domatesi ekleyip hepsini karistiracagiz.
😑

25 kilo domates aldım dün 4 TL den bugün menemen yapcam ,Allah'tan biberi kv gondermisti.
Pazarda patlıcan 10 TL idi marketten 7 ye aldım.
Kırmızı kapya 15 ti almadim . Daha patlıcan almam lazım kozlemelik 6 paket var seviyoruz biraz daha koycam.

X