Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Nevreste Nevreste konu hayırlı olsun💕💕
Ben şeftali reçeli yaptım. Kuşburnu marmelatı seviyoruz biz. Geçen yıldan 2 şişem kaldı. Vakti gelsin onuda halledeceğim ama memlekette yapıyorduk hep annemle. Bu yıl zor görünüyor.
Bamya çok pahalı hala yaa alamadım ben. İlikli kemik suyu yaptım ama 10 bardak falan oldu. Az yani.
Kurutulmuş biberim hazır. Fasulyeyi hiç kurutmadım hep buzluğa koyuyorum. Denemek isterim onuda 🥰
Cin Biberi turşum hazır.
Tarhana, erişte annemle birlikte yapıyoruz. Geçen yıl undan sanırım çoook kötü oldu eriştemiz. Pişirirken eridi böyle yapış yapış oldu hep. İlk defa geldi başımıza.
Yapraklarıda buzluğa attım.

Çok sıcak içiliyor:)
Bu yıl yapmadım.Ama geçen yıl aldığım sarımsakları soyup (eşim sağolsun soydu )zeytinyağına koymuştum.İnan daha yeni bitti:)Hiçbir şey olmadı:)
Evet olmuyor :)
Ben direk derin dondurucuya poşetleyip atıyorum. Ordan alıp rendeleyerek kullanıyorum. Dere otu maydanoz doğrayıp atıyorum birde. Dolma ve böreklerde hazır kullanım iyi oluyor :)

Tarhana cok zahmetli bir is allahim annemle neler cekiyoduk ellerimizle ovalaya ovalaya un haline getirene kadar canimiz cikiyodu ama sonuc hrika oluyo helede kucuk cocuklar bayiliyo hergun istiyolar yapin diye saglikli dogal en azindan 🤦‍♀️
Ellerinize saglık canım.
Çocuklar çok seviyorlar, faydalı bir çorbada :)
Genelde bizde kurutarak yaparız ama bu sefer yaş Tarhana olarak poşetleyip difrize attım
Yaş daha çok seviyoruz biz. Tadı daha keskin oluyor :)

Nevreste Nevreste konu hayırlı olsun💕💕
Ben şeftali reçeli yaptım. Kuşburnu marmelatı seviyoruz biz. Geçen yıldan 2 şişem kaldı. Vakti gelsin onuda halledeceğim ama memlekette yapıyorduk hep annemle. Bu yıl zor görünüyor.
Bamya çok pahalı hala yaa alamadım ben. İlikli kemik suyu yaptım ama 10 bardak falan oldu. Az yani.
Kurutulmuş biberim hazır. Fasulyeyi hiç kurutmadım hep buzluğa koyuyorum. Denemek isterim onuda 🥰
Cin Biberi turşum hazır.
Tarhana, erişte annemle birlikte yapıyoruz. Geçen yıl undan sanırım çoook kötü oldu eriştemiz. Pişirirken eridi böyle yapış yapış oldu hep. İlk defa geldi başımıza.
Yapraklarıda buzluğa attım.
Sağol canım benim hoşgeldin:KK60:
Ellerine sağlık canım afiyet ile yersiniz inşaallah:)
Kuşburnu daha olmamış bizde geçen baktık:)Böğürtlenler olmuş:)Onları biraz topladık kardeşimin eşi reçel yapacaktı.Ben bir daha çıktığımızda kendime toplarım dedim:)
Fasulyeyi dene canım tadı çok farklı oluyor:)Kurusun resimlerini ekleyeceğim:)
Bende bu yıl annem ile yaparım inşaallah:)
Aaaa çok ilginç emeğinize yazık olmuş:KK43:Undan olabilir:/

Evet olmuyor :)
Ben direk derin dondurucuya poşetleyip atıyorum. Ordan alıp rendeleyerek kullanıyorum. Dere otu maydanoz doğrayıp atıyorum birde. Dolma ve böreklerde hazır kullanım iyi oluyor :)
Karantina dönemi buzluğa maydanozu bende çok attım her zaman olmuyordu:)Rahatça çıkarıp kullanıyoruz:)

Ellerinize saglık canım.
Çocuklar çok seviyorlar, faydalı bir çorbada :)
Genelde bizde kurutarak yaparız ama bu sefer yaş Tarhana olarak poşetleyip difrize attım
Yaş daha çok seviyoruz biz. Tadı daha keskin oluyor :)
Yas hic denemedik mayalanmis tarhanayi annem sofrabeziye kasik kasik koyar az bise cekdikden sonra onlar baslardik ovalamaya tabi hemenden olmadigi icin ogleye kadar kuruyolardi o kurularida ne halle yapiyoruz makinede biseye yaramiyo bu yil yapamadik sadece cocuklarda istemiyo deil annem buzlugun dibinden bi paket bulmus seviniyodu cocuklara yapalim istiyodular diye 🤭

Sağol canım benim hoşgeldin:KK60:
Ellerine sağlık canım afiyet ile yersiniz inşaallah:)
Kuşburnu daha olmamış bizde geçen baktık:)Böğürtlenler olmuş:)Onları biraz topladık kardeşimin eşi reçel yapacaktı.Ben bir daha çıktığımızda kendime toplarım dedim:)
Fasulyeyi dene canım tadı çok farklı oluyor:)Kurusun resimlerini ekleyeceğim:)
Bende bu yıl annem ile yaparım inşaallah:)
Aaaa çok ilginç emeğinize yazık olmuş:KK43:Undan olabilir:/
Bizde unu suçladık bu yıl daha kaliteli bir undan yapacağız inşallah

Valla ben sadece taze fasulye koydum dondurucuya
Domates alamıyorum kilosu 2 tl
Çok konserve menemen sos yapmak istiyırum
Bu aydan sonra fiyatı biraz düşer diye umut ediyorum.
Menemen bende yapıyorum.Birde buzluğa kırmızı biber ve domates karışık çekip atıyorum.Hazır oluyor.Hatta salça kullanımını azaltıyor:)

Yas hic denemedik mayalanmis tarhanayi annem sofrabeziye kasik kasik koyar az bise cekdikden sonra onlar baslardik ovalamaya tabi hemenden olmadigi icin ogleye kadar kuruyolardi o kurularida ne halle yapiyoruz makinede biseye yaramiyo bu yil yapamadik sadece cocuklarda istemiyo deil annem buzlugun dibinden bi paket bulmus seviniyodu cocuklara yapalim istiyodular diye 🤭
Yaş olarak da denemenizi tavsiye ederim :)
İnşaallah yaparsınız.

X