Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Damla sakızlı erik reçeli nasıl birşey çok merak ettim doğrusu
Rum tariflerinden biri; Instag. Patiskabozcaada hesabindan resimli olarak bakabilirsin. Youtube da da beranin tatli dunyasi vardi sanirim.
Tencere yerine firinda pisiyor, sekli hic bozulmuyor. Firinlarken uzerine damla sakizi dovup koyuyoruz bir de limon tuzu yerine cok az sirke... efsane!! Armutla da cok iyi oluyor

Yemin ediyorum liste yapmamiz gerektigini dusundum; kitapcik cikar resimlerle... Akademik yukseltme dosyama koyayim da proflar gulsun, bu da ev ekonomisi aslinda )
Şoyle ki
kurutma x,y,z...
Konserve;abc
Dondurulanlar;
Ve ozel/degisik seyler; kurutulmayan tarhana, firinda recel, sarimsaklari yagda saklamak, salatalik rende kabak havuc(niye aklima gelmemis) kavun dondurmak!!!, vs...

Ellerinize saglik. Ben kıs icin buzdolabinin nofrost kismina barbunya koydum. Annem fasulye kurutmus. Kisin kurutulmus yesil fasulyenin icine barbunya koyup pisiriyorum guzel oluyor. Bunun disinda kıs icin tarhana, biber kurutmasi, marmelat var. Bir de yaz tursum var.

Menemen veya domates sosu yapabilirsiniz.

Kurutulmuş kabak ile ne yapacaksınız merak ettim benim oğlanda mücveri çok seviyor bende sıkıldım mücver yapmaktan
Canım daha önce kabak dolmalık kuruttum pek sevmedim sert oldu:)
Geçen kış kardeşimin eşine gitmiştim.Karışık kabak,biber ve domates kavurmuştu bayıldım.O sebeple bu yıl bende elime geçenleri kuruttum.Kışın önce kabağı haşlayacağım sonra içine biberleri atacağım Suyunu süzüp soğan ,sarımsak ve salça kavurup sebzeleri içine koyacağım.Tuzda ekledik mi şahane oluyor:)İster ekmek arası ister meze gibi isterseniz mercimek pilavı eşliğinde güzel bir yemek:)

benim balkonum gunes almadigindan ve cok estiginden hic kurutma turu seyler denemedim.
Benim kizliklarim sadece taze fasulye, domates sosu, dolmalik biber, kizartma, karniyarik henuz bu kadar

Ben patlıcan,kıl biber,dolma biber kurutuyorum.İkidir patlıcanlarımı sanırım kargalar götürüyor Bu tür meyve kurutmaya kalkınca da evdeki iki ayaklı kargalar yiyor onun dışında menemenlik domatesle turşu yapmayada başlarım bir dahaki pazar alışverişinden sonra

Aynen ev ekonomisi evde bulunacak :)Kışın elimizin altında olacak:)
Hem yazın daha doğal ve uygun fiyata yapacağız hemde sağlıklı besleneceğiz inşaallah:)

Başınız iki ayaklılarla dertte gibi görünüyor:)
Keşke meyveleri bıraksalar kışa güzel atıştırmalık oluyor:)

Yapacaklara fikir olması açısından geçen yıllarda yaptığım menemen tarifi:)
Bu yıl yine yaparım:)

3 kilo domates
1 kilo biber
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz

Kavanoz ve yeni kapaklar

YAPILIŞI

Biberleri istediğimiz ebatta doğrayıp istenilen bir tava veya tencereye alarak yağ ilavesi ile kavuruyoruz daha sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekleyerek tuz ekliyoruz..Yarı şekilde pişecek olan menemenleri sıcak sıcak kavanoza boşaltıyoruz ,çok doldurmamaya dikkat edin..Kapağını sıkıca hemen kapatıyoruz..Ters çeviriyoruz..Tüm kavanozlar bitince üzerine bir örtü veya sofra bezi kapatarak 1 gün bekletiyoruz.Kapaklar ters olarak oda sıcaklığında saklayın..Daha sonra kapağı açılana kadar muhafaza ediyoruz.Afiyet olsun

Bu ölçü ile 15-18 kavanoz çıkıyor..

Domates sosunuda aynı şekil pişirip sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirip,birgün kapalı mayalandırıyorum..

Biz salca yapiyoruz o yuzden domates sosuna gerek kalmiyo ama menemenlik yapabilirim kışın hormonlu yemektense
Tarifi verdim yapabilirsiniz:)
Aynen kışın hormonlu oluyor.

Konserve yemeklik ve melemenlik domates yapıcaz. Tabi bir de turşu. Daha yapmadım ama yapacaklarım bu kadar.

Domates salçası yaptım, taze fasulye, patlıcan, bamya, biber kuruttum, vişne suyu yapıp derin dondurucuya attım, patlıcan biber közleyip derin dondurucuya attım yine. Ayrıca patlıcan ,biber turşusu yaptık.bir de bulgur yaptık kurutuyoruz, öğütülecek

Benim olduğum yerde nem çok o yüzden kurutma yapamıyorum.
Barbunya ve bamyaları temizleyip attım domates ve eriği küp doğradım. Pişirip koyduklarım taze fasulye mısır patlıcan asma yaprağı. Reçellerim çilek vişne şeftali kayısı. Acur turşusu yaptım.
Domates sosu yapıcam 20 kavanoz kadar biraz daha düşerse fiyatlar tabi.

Kardeşcağazım beni bulsan beni de kuruturmuşsun Maşallah emeklerine, kendim kurutmuş gibi yoruldum valla bakarken.

Ben 10 senelik evliyim. Her sonbahar özeniyorum ama daha nasip kısmet olmadı.

Sağlıkla, sevdiklerinizle yemek nasip kısmet olsun tüm yapanlara inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…