Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Kabağı kuruturken tuzlamak gerekiyor mu Nevreste Nevreste kabak kurutmasi duydun ama hiç yapmadım

Ben tuzlamadan kuruttum.
20200813_140759.jpg
20200813_140759.jpg

ya aslında kavanoza patlicanli bişeyler
elimde bolca patlıcan var közledim biraz 😊

Ben patlicanlarin bir kısmıni dograyip kuruttum bir kısminida patlicanli domates sosu yapmayi düsünüyorum .kahvaltilik. ilk defa denicem . 2kg patlicanda bütun kızartip buzluga attim karniyarik icin.

ya aslında kavanoza patlicanli bişeyler
elimde bolca patlıcan var közledim biraz 😊
Patlıcan, yeşil biber, kırmızı kapya biberi, Taze fasulye ve domatesi kavurup sıcak sıcak kavanoza koyabilirsiniz türlü yemeği olur, yada sogutup buzluğa koyabilirsiniz.

Biz kis sebzesi yemiyoruz o yuzden herseyi yazdan hazirliyorum. Konsantre meyve suyu konserveleri, buzluga dolmalik biber, bezelye, barbunya, borulce, taze fasulye, karniyariklik patlican, turlu, enginar koydum.
Kurban etlerini de porsiyonluk ayarladim, 3 kilo da kofte yaptim
Haftasonu konserve makarna sosu ve menemen harci yapacagim. Kizartmalik çarliston donduracagim. Haslamalik Misir dondururum.
Sonraki hafta Domatesli tursu, yagli biber tursusu yaparim bir de firinda damla sakizli erik receli ile şeftali marmelati yaptim mi hazirlik bitmistir.

Bi sorum olcak bnm bolc kavanozum var patlicanla fasulye yi denedi. Gecen sene hosuma gitmedi baska neler yapabilirim kavanozda ? Dondurucm yok buzldolabininkide doldu bezelyeyle bamya koydum fsulye de koycm daha ama konserve de yapmak istiyorum turşu zamani gelmeden halledeyim ciksin aradan

Biz kis sebzesi yemiyoruz o yuzden herseyi yazdan hazirliyorum. Konsantre meyve suyu konserveleri, buzluga dolmalik biber, bezelye, barbunya, borulce, taze fasulye, karniyariklik patlican, turlu, enginar koydum.
Kurban etlerini de porsiyonluk ayarladim, 3 kilo da kofte yaptim
Haftasonu konserve makarna sosu ve menemen harci yapacagim. Kizartmalik çarliston donduracagim. Haslamalik Misir dondururum.
Sonraki hafta Domatesli tursu, yagli biber tursusu yaparim bir de firinda damla sakizli erik receli ile şeftali marmelati yaptim mi hazirlik bitmistir.
Damla sakızlı erik reçeli nasıl birşey çok merak ettim doğrusu

Çok severim kış hazırlıklarını, geçen sene domates şeftali biber patlıcan kurutmuştum. Domatesi pek sevmedim açıkçası. Bakalım bu yıl ne yaparım. Konserve yapmayı da düşünmüyorum geçen senekiler koktu biraz nedense :KK43:
Bebeğim için bebek tarhanası yapıcam inşallah. Biraz dolmalık biber kuruturum. Reçel pek faydalı bişey olmadığından yapmicam ama vişne suyu yapabilirim, vişne zamanı geçti mi kızzzlaaarr 😁
Vişne zamanı geçmek üzere bu hafta yapabilirsen yap

X