Mutfak Püf Noktaları kırmızı biber turşusu yapmak istiyorum yardım edermisiniz..?

hayır su koymuyorrum 2 kılo bıbere bır su bardagı uzum sırkesı ve yarım su bardagı sıvı yag koyuyorum bu karısımda hafıf yumusayıp rengı turunculasınca alıyorum

a.s çok teşekkür ederim.bende diyodum 2 kilo biber nasıl bi bardak sirkede haşlanacak.tam haşlama gibi olmuyo demekki.şimdi tam olarak anladıma.s.

canım hafta sonu tarifini yaptım ama bazı ayrıntılarda takıldım..yardımcı olurmusun..
1-içinde haşladığım karışımlı su bana az geldi. sadece 1 kavanozumu doldurdu..
2- ne kadar tuz koymamız gerekiyordu.
3-sıcak sıcakmı kavanozlara koyup kapatıyoruz..

kızlar size benim yaptığım biber turşusu tarifini vereyim

önce biberler bir tencereye ben 5 kilo kullanıyorum üzerini geçene kadar su koyup 10-15 dk kaynatıp soğuduktan sonra kabuklarını soyuyor çekirdeklerini çıkarıyorum

ayrı bir yerde 1 Su bardağı sirke 1 su bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı tuz 1 çay bardağı şekeri karıştırın kavonozun yada saklama kabının içerisine önce biberler sonra kaşık yardımıyla sos arkasından biber arkasından sos sırayla gelecek şekilde yerleştiriyorum sosum kalırsa eğer en üste boca ediyor kapağını kapatıyorum buzdolabına atıyorum bir gece bekletip çıkarıyorum servis edeceğim zaman istersem sarımsak rendeleyip yada doğrayıp sofraya alıyorum ...

bu kadar kızlar dediğim gibi yaparsanız yemeğe doyamazsınız kimisi biberleri közler közlerken de yanınıza limonlu su koyun biberleri soyarken elinizi bu suya batırın dediğim gibi yapın bana dua etmeyi de unutmayın :))

afiyet olsun ....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…