Mutfak Püf Noktaları kırmızı biber turşusu yapmak istiyorum yardım edermisiniz..?

gulizgul

gulizgul.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
4.581
9
öncelikle merhaba..ben şu marketlerde yapılan kırmızı biber turşularından (konservemiydi) yapmak istiyorum 2. yıldır farklı farklı tarifler uyguladım ama olmadı..başaramadım..
başarılı olduğunuz ölçüsü ölçüsüne tarifiniz varsa veririmisiniz..şimdiden teşekkürler..

Yokmu kızlar bılen bırı hadı kknın becereklı hatunları..benı kurtarınn...

Sabahtan beri nette bende kırmızı biber turşusu tarifif arıyordum. Başlıgı görünce sevindim. Ama sizde benim durumumdasınız. Umarım bilen arkadaşlar yardımcı olur.

kızlar internettee gezerken buldum bu tarifi umarım yardımcı olur

MALZEMELER
1 kg salçalık kırmızı biber
1 su bardağı üzüm sirkesi
10 diş sarmısak
kaya tuzu
2 çorba kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Yıkayıp kuruladığınız kırmızı biberleri önceden ısıttığınız fırında közleyin.
Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, bütün halinde kavanazo yerleştirin. Sarmısakları,tuzu ve sirkeyi iyice karştırıp biberlerin üzerine dökün. Zeytinyağını ilave edip kavanozun kapağını sıkıca kapatın

alıntıdır....

Canım çok teşekkür ederim. Ben bu çigden yapılanın kini arıyorum. Ama belki gülizgül için faydalı olur.

ılgıns ben kırmızı biberleri yıkayıp doğrayıp fersan turşuyapla kurdum gayet de güzel oldu

çok teşekkür ederim canım..a.s.

vallahı ben bunu fıırında değilde kaynatark yapıyorum. Fırındada denedım ama tadı dığeri gibi olmadı. Ben 2 kılo kırmızı bıberı yıkıyorum sonra bır su bardağı üzüm sirkesi, yarım su bardağı sıvıyağ , bır çay kaşığı şeker, tuz koyup kaynadıktan sonra ortadan ıkıye kestıgım bıberlerı ıcını temızleyıp tencerede haşlıyorum hafıf turunculasınca alıyorum.
Daha sonra sarımsak maydonozla bırlıkte kavanozlara koyuyorum. Bir gunde oluyor ayrıca etın yanınada muhteşem gidiyor. cokacimcoook

canım nerede saklıyorsun..ve uzun zaman gidiyormu..

tam aradığım tarif.anneannem bulgaristanlıydı rahmetli o yapardı o zamanlar pek ilgim yoktu sadece yemekle meşguldum.sonra sonra aklıma düştü,iyi ki yazdınız,kavanoza kaynamış suyundan koymıycakmıyız.

ben mevsımınde yıkayıp,közlüyorum kozmatıkte.. atıyorum derın dondurucuya.. yiyecegım zaman cıkarıp,çözdürüp kucuk bır kavanoza koyuyorum. sarımsak dilimleri,azıcık limon,zeytınyagı ve azıcık balzamik sirke eklıyorum. bos yer kalırsa su koyuyorum. dolapta 1 hafta falan rahat duruyor.. bitince işlemi tekrarlıyorum.
tam aradığınız cevap değil biliyorum ama belkı faydalı olur

pardon yazmayı unutmusum tencerede kaynattıktan sonra kalan sırkelı suyu da kavanozlara paylaştırıyoruz gercekten cokguzel oluyor buzdolabında bır ıkı hafta saklıyoruz..

teşekkür ederim canım.deneyecem..ama ben uzun süre dayanan tarif istiyorum..şimdi bolken yapayım..kış bitene kadar dayansın istiyom..yok mu :asigim:öyle bi tarif kii

ya cahilliğimi mazur görün bişey sorucam biberleri normal suda haşlayıp kavanozlara koyup bu karışımı üzerinemi döküyoruz yoksa bu karışımda haşlayıp kalan kısmımı üzerine döküyoruz

canım bu bıberlerı haşladığımız sırkelı karışımın kalanını döküyorzz

hayır su koymuyorrum 2 kılo bıbere bır su bardagı uzum sırkesı ve yarım su bardagı sıvı yag koyuyorum bu karısımda hafıf yumusayıp rengı turunculasınca alıyorum

ben biberleri yıkayıp kuruluyorum tepsiye dizip fırında közlüyorum soğuduktan sonra kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip cam kavonaza koyuyorum aralara sarımsak dilimleri birkaç yaprak maydonoz atıyorum en üste biberlerin kendi yağını ve biraz sirke ekliyorum dolapta bir hafta bekletmeniz yeterli, deneyin memnun kalırsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…