kırmadan bu durumu nasıl söyleriz?

sweetos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2018
391
365
iyi geceler kızlar.
1 buçuk yıllık tanıdığım biriyle 5 aylık bir ilişkim var. bilmiyorum birçoğunuz belki erken diyeceksiniz ama ben sanki 5 yıldır hayatımdaymış gibi hissediyorum. ona güveniyorum seviyorum. ve ilişkimizde yaşadıklarımız hiç öyle 5 aylık çiçeği burnunda çiftlerin yaşadıkları gibi değil. ve ben her atlattığımız olayda ona bir kez daha güvendim onu bir kez daha sevdim. sanki hepsi birer sınavmış gibi ve benim sevdiğim hepsinden tam not almış gibi gözümde :)
neyse son zamanlarda evlilik hayalleri falan kuruyoruz malum. ilişkimiz ciddi ilerliyor ailelerimizle tanışmadık veya onları tanıştırmadık ama haberleri var. gönül eğlendirme ilişkisi değil. zaten ikimiz de belli olgunluğa erişmiş insanlarız. ikimiz de düğünden nefret ediyoruz. erkekleri anlarım ama ben de nefret ediyorum artık böğhk geldi saçma sapan gösteriş showlarından. o bunu duyunca baya sevinmişti hatta. “bu konuda öyle büyük konuştum ki düğünde her şeyin en şaşaalısını isteyen birine aşık olacağım diye çok korkmuştum” dedi hatta:KK48: sevgilim bir evin tek çocuğu. şımarık değil mesela buna şaşırmıştım, hayatın ciddiyetinde birisi. varlık içerisinde okurken bile kendi ayakları üzerinde durma eğilimliymiş. biz kafamızda oluşturuyoruz. ben diyorum ki aile arasında söz-nişan bir arada yaparız. sonra kına ve nikah. nikahtan sonra bir de yemek. fazlasında gözüm yok ve o kadar masrafı da hiç tasvip etmiyorum. insanlar “aaaa x’lerin düğünü de efsaneydi ya” desin diye evlendikten sonra borç ödeyemem ya da yatırımımı bu cümleye harcayamam:işsiz: o da bu fikirde. ama gel gelelim annesi sürekli diyormuş ki “benim bir oğlum var her şeyi gönlümce yapacağım en güzelini yapacağım” vs vs. ben gerçekten istemiyorum bu kadar konuşulmak göz önünde olmak. bizi salsınlar ya :)
o da ben de iş hayatına adım attığımızdan bu yana yatırımdayız. o hep maaşlarının bir kısmını ayırmış biriktirmiş keza bende. benim 30.00₺ kadar onun da benden fazla var. tam ne kadar olduğunu bilmiyorum. ikimizin de ingilizcesi var ve yeni yerler keşfetme gezme olayına bayılıyoruz. o hiç izin kullanmamış, iş yeri de değiştirmemiş. bu yüzden yaklaşık 3 aylık izni var. ben diyorum ki biz bu paranın büyük kısmıyla istediğimiz ülkeleri gezelim. yani bu hayalde kalmasın gerçekleştirelim. ama bunun için bizim paralarımıza dokunulmaması gerekiyor. yani elbette masrafımız olacak ama ben bu paranın çoğu kalsın istiyorum. bu kadar lüks arzusu varken kayınvalideciğimin bu nasıl olacak? insanların göz hitabı mı bizim hayallerimiz mi daha önemli? annesine onu kırmadan bunu söylemesini istiyorum. ama kadının da tek çocuğu hevesi varmış:110: nasıl söylettirmeliyim? ya da dillere destan bir düğün yapmak zorunda mıyım? bu olmayınca olmuyor mu yani? dayatılmış bir üstün görünme çabası gibi geliyor bana.

Parmakla gösterilen çiftiz biz deyin anlar kayınvalide. Sırf bu soruyu sormak için niye bu kadar anlatılır bilmem.
ortasından başlasam eksik kalacaktı. o parayla ne yapmak istediğimizi falan anlatmısım. kusura bakmayın 2 dakikanızı çaldım.

Ben de sevmem dugun
Nisan ve nikah yeterli

Ama kayinvalide adaylari birntanecik oglum var derse susarim sonra basimiza kakmasin

ortasından başlasam eksik kalacaktı. o parayla ne yapmak istediğimizi falan anlatmısım. kusura bakmayın 2 dakikanızı çaldım.
Yaa valla canım çekti sizin ilişkiden :KK66: şaka bir yana Allah bozmasın böyle mutlu çiftler görünce hem seviniyor hem de kendi adıma umutlanıyorum :KK66:

benim istemediğim zaten şaşaa gösteriş. kendi yapar ama bi yerde de destek bekler tabi ki. istediği öyle hafif bişey değil
Benim kayınvalide de istedi zamanında. Üstelik maddi destek veririm de demedi. Biz bütçemize göre ayarladık her şeyi. Sürekli söyledi, laf soktu, mekanlara götürdü görün diye. Biz bildiğimiz gibi yaptık. Onun dediği gibi yapsaydık borçlu evlenecektik.
Kimse mutlu olsun diye hayalinizden vazgeçmeyin.
Düğün saçmalık bana göre. Boş yere masraf ve enerji israfı. Buna açıkça karşı çıkmadıkça yapmak zorunda kalacaksınız gibi.

Ben de sevmem dugun
Nisan ve nikah yeterli

Ama kayinvalide adaylari birntanecik oglum var derse susarim sonra basimiza kakmasin
ya gerçekten ben normalde yakınlarım dışında kimsenin düğününe de kınasına da gitmem. hoşlanmam yani. benim neşem kına gecesi falan değil :) samimiyetten uzak ortamlar gibi geliyor bana. herkes herkesle samimi falan

tanıştım ben sadece annesiyle. ama ailelerin tanışması da yakın
ee tamam bırakın aileler falan tanışsın bi o aşamaya gelinsin. belki sizin aranız da iyi olacak, kendin söyleyceksin.
benden sana naçizane bir tavsiye, neyi nasıl istiyorsan saygı çerçevesinde net bir şekilde söyle. bunu en başından yaparsan kabul ettirirsin bu şekilde , yoksa başın ağırır.
iş o aşamaya gelsin, net bir şekilde söyleyin

Benim kayınvalide de istedi zamanında. Üstelik maddi destek veririm de demedi. Biz bütçemize göre ayarladık her şeyi. Sürekli söyledi, laf soktu, mekanlara götürdü görün diye. Biz bildiğimiz gibi yaptık. Onun dediği gibi yapsaydık borçlu evlenecektik.
Kimse mutlu olsun diye hayalinizden vazgeçmeyin.
Düğün saçmalık bana göre. Boş yere masraf ve enerji israfı. Buna açıkça karşı çıkmadıkça yapmak zorunda kalacaksınız gibi.
bildiğimi okusam cidden bu yüzden bize kırgın kalsın da istemiyorum. hep içimden kadının tek çocuğu ben olsam napardım diye empati kuruyorum. ama sanırım dediğiniz gibi karşı çıkmadıkça zorunluluk olacak. belki arzusunu azaltabiliriz en azından

ee tamam bırakın aileler falan tanışsın bi o aşamaya gelinsin. belki sizin aranız da iyi olacak, kendin söyleyceksin.
benden sana naçizane bir tavsiye, neyi nasıl istiyorsan saygı çerçevesinde net bir şekilde söyle. bunu en başından yaparsan kabul ettirirsin bu şekilde , yoksa başın ağırır.
iş o aşamaya gelsin, net bir şekilde söyleyin
bu sadece kendi aramızda konuştuğumuz. annesi de bunu yeni söylemiyor ki. yıllardır söylüyormuş oğlum senim düğününü de çok güzel yapacağım vs diye. hani bizim bunları konuştuğumuzdan haberi yok :) bunu önceden söylüyormuş böyle bi hevesi olduğunu söyledi sevgilim sadece

bildiğimi okusam cidden bu yüzden bize kırgın kalsın da istemiyorum. hep içimden kadının tek çocuğu ben olsam napardım diye empati kuruyorum. ama sanırım dediğiniz gibi karşı çıkmadıkça zorunluluk olacak. belki arzusunu azaltabiliriz en azından
Hayallerini sizin paranız üzerinden kurmasın yahu. Kuruyorsa da bırakın kırılsın. Bu kadar empati zarar.

Hevesi olan kendi yapacak efenim. Devir eskisi gibi değil her şey ateş pahası. Borçlu evlenirseniz kaç yılınız öyle boşu boşuna geçecek. Bizim düğün borcumuz olmadı beyaz eşyanın falan birkaç taksidi vardı kafamız çok rahattır evlendiğimizde. Gösteriş peşinde kosmadik sade tuttuk her şeyi. Düğün kasedini baştan sona izlemedim bile 6 yıldır evliyiz. O zaman böyle şeylere dünya para saçmak neden? Neyse hele aileler tanissin söz/ nisan vs yapın sonrası Allah kerim hemen doğmamış çocuğa don bicmeyin :))

X