Kirli Çıkılar )))

teşekkür ederiz canım:)

gerçi ülkemiz bu haldeyken biraz abest gibi hissediyorum ama
yarın avansım yatacak van'daki halkımız için bende nakdi bağış yapmayı düşünüyorum..

ne yalan söyliyim en çok bebeklere ve çocuklara üzülüyorum,canlarım benim hiçbişeyden haberleri yok

hayırlı olsun altınlarınız kızlar

arkadaşlar mesajın içeriği biraz sakıncalı olunca haber verilmeden konu sorumluları tarafından siliniyor herhalde? az önce depremle ilgili bi mesaj yazdım şimdi göremiyorum da :)

yok bence bugün bi problem var benim yazdığım normal bazı şeyler de ara ara gitmemiş.

Merhaba arkadaşlar gündüz giremedim yardım demiş bazı arkadaşlar bende kışlık giysi vs ayarladım bebeğimin giysilerinden bez vs. düşünen olursa yurtiçi kargo ücretsiz ulaştırıyor

gunaydin kizlar.

ben de dun aldim kucuk celik kasami, eve koydum. biliyorum hirsiza engel degil ama sigorta sirketleri sadece kilitli sabit kasa icindeyse sigortaliyolar para ve ziynet esyalarini, o yuzden aldim. allaha emanet bakalim.

gunaydin kizlar.

ben de dun aldim kucuk celik kasami, eve koydum. biliyorum hirsiza engel degil ama sigorta sirketleri sadece kilitli sabit kasa icindeyse sigortaliyolar para ve ziynet esyalarini, o yuzden aldim. allaha emanet bakalim.

Hayırlısı olsn canım sımdı sıgorta sırketı sıgortalıcakmıs senın kasanı kaca aldın bende almak ıstıyorum ama denk gelmedı henuz

ben geldim...
selam herkese.
işlerimi toparladım rahat rahat oturayım diye.
şu imtihanlarla dolu zor günleri en kısa zamnda atlatmayı nasip eder Rabbim.
yeni yeni birikim yapanlarada hayırlı uğurlu olsun inş...

Hayırlısı olsn canım sımdı sıgorta sırketı sıgortalıcakmıs senın kasanı kaca aldın bende almak ıstıyorum ama denk gelmedı henuz

canim benim esyalarim zaten sigortaliydi, ben hirsizlik olayindan sonra boyle bi onlem aldim, hepinize tavsiye ederim. ama evde ziynet esyam yoktu, sadece degerli esyalarim sigortaliydi. tabi prim de ona goreydi. simdi nisan takilari, set, biriktirdigimiz ceyrekler falan var evde, onlari da sigortaya katmak istedim ama boyle bi sart varmis, ben de kasayi internetten satin aldim. fiyatlar kasanin teferruatina ve buyuklugune gore degisiyor. ben en basit ve en kucuk boyunu aldim, 53 tl+kargoydu. simdi onu evin gizli bi kosesine sabitliycem, cunku sigorta sabit kasa sarti ariyo unutma. sonra sigorta sirketini arayip, sabit kasam oldugunu ve icindeki mal ederini beyan edicem. o da sigorta kapsamina girecek ama benim de odedigim sigorta primi artacak. olsun, artsin, yilda 50-100 tl farktan kacayim derken, daha buyuk zarar gormeyelim. bence evde birikim yapan herkes bunu dusunmeli, insanlik hali, benim basima gelmez demeyin. once allaha emanet ama biz de tedbirimizi alalim kizlar.

yok öyle demek istemedim yani altın ne olur ki demek istemiştimm
sağol canım
gunaydin kizlar.

hayırlı olsun kasan
bol bol altın girer içine inşallah....
ben geldim...
selam herkese.

inşallah canım inşallah

ben geldim...
selam herkese.

oh darısı basıma barı ama yapasım yok salı salanır ya bı garbım bugun anca beyazlarımı yıkadım serdırdım kocısıme :) bulasılarımı yıkadım suyu suzulsn dıe beklıyorum yerlsetırcem bırde bi süpürge yapıcam ogelden snra gune gıtmem gerekıyor yavas yavas yaparım arttık bı hız gelse bı anda kalksam yapsam ıyı olcak ama benım bebik yaptırmıyor bugun

cnm san zahmet lınk atarmısn bende kucuk bısy alıcam senın aldıgın fıyatı ıyimiş sigorta felan yaptırmayı dusunmuıorum gizli bı bolmem war orda saklıcam onu ama suan dagınık oldugu ıcın ıstıyorum

kızlar aranızda bilen varsa bana yardımcı olur musunuz?
garanti bankasından hesabım var,gidip şubeden açmıştım.
o hesabı nasıl kapattırabilirim.
bilgisi olan var mı?

kızlar aranızda bilen varsa bana yardımcı olur musunuz?
garanti bankasından hesabım var,gidip şubeden açmıştım.
o hesabı nasıl kapattırabilirim.
bilgisi olan var mı?

ladyfog dogru soluyor bende o sekılde yapmıstım dılekce verıyorsun su subenızdekı su hesabımı kapatmak ıstıyorum dıye eger o hesaba aıt kredı kartı warsa onuda kapatmamız gerekıyor benı o sekılde aradılar

Son düzenleme:
tünaydinlar.... nasilsiniz??

size birsey danismaliyim... bir tanidigimiza 2 bilezik borcumuz var. toplamda 40 gr. bunu nakit mi almak daha mantikli kredi kartiyle mi? nakitte sorun su elimizde o kadar para henuz yok, beklemek gerekecek 1-2 ay daha. ama altin düstü, e bir de atik bu ay sonunda verirsek iyi olur. yani sar surt yok ama aldigimizda veririz dedigimiz zaman bu aydi ki onu bile gectik...

kredi kartinda vade farki isleyecek biliyorum ama....

yani secenekleri tekrardan özetlersem:

1. nakit almak --> vade farki yok(+) altin yeniden artabilir(-) düsedebilir(+) borc gecikmis olacak(-) ---> 2 arti 2 eksi
2. kartla almak --> vade farki var(-) altin artabilir(+) düsedebilir(-) zamaninda ödemis olcaz(+) ---> 2 arti 2 eksi

Son düzenleme:

NAKIT AL BENCE düşmüşken kartla alıcak olcan yukselıncede alırsın pesın fıyatına 12 ye boluyor bazı sıteler hepsı burda .comda felan bende aksam ınceldım pıyasaya gore fıyatı fazla ama en azından kuyumcudakınden kat kat fark koymuyor sen bılırsınde
sımdı almıs olsan aynı olcak kartla alınca dusuk olamın sana faydası olmuyor keske altın olarak borc almasaydın canım nakıt borc bulabılırsen altını kpatır nakıtınıde odersın

bence ne kadar vade farki koyduklarina bagli. cok yuksek degilse k.kartiyla alin, hem borcunuzu zamaninda odemis olursunuz, hem de taksitle odeyeceginiz icin zorlanmazsiniz.

hmmm....

i ih yeniden borc olsun istemiyorum... cünkü bi orasi bi burasi derken birtürlü kapanmiyor... iste nakit icin de beklemek gerek...

peki tanidik kuyumcudan alsak... o zaman yardimci da olur...

bence de nakit en mantiklisi ama annemler beklemek istemiyorlar...

dün arkadasım kredi kartına taksitle çeyrek aldı. hediye götürmesi gerekiyordu. telefon açtı atasaya nakit 167 kart 170 demişler (e atasay, biraz pahalı diğer yerlere göre) ama pazarlıkla onu da almadılar sanırım.
bildiğiniz kuyumcu varsa vade farkı uygulamayabilirler bir sorun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…