amin canım hepimizinkini.
cuma günü okuldakilere "gün yapalım" dedimHepsi mırın kırın etti. Altın yükselince ahhh vahh dersiniz siz dedim Bir bulamadım kendime altın günü arkadaşı =)))
kendileri bilirler ama bizler tam gaz birikimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm diyelim
hayırlı olsun altınların canım.
Birşeyi merak ettim neden 2 tam altın almak yerine 8 çeyrek aldın? Bu şekilde daha avantajlı mı oluyor? Ben de 2 tam alıyorum da o yüzden sordum
Bir de ben eşimle ortak yaptığım birikimi yazıyorum burada belirteyim tekrardan =)) Benim maaş kartım eşimde her ay maaşı çeker çekmez alır altınları geri kalanla da borç öderiz ve aylık harcamalarımızı yaparız.
hayırlı olsun altınların...
Şirin laptopun hayırlı olsun karalahana
Hüüüüü ben de tatil istiyorum
Ama ne mümkün, eşim ilk gün izinli 2.gün tekrar çalışmaya başlıyor.
Bir de bu bayram bizim için çooook yorucu olacak.
canım sen de eşinle yaptığın birikimi yazmıyorsun buraya değil mi??
Bir ben miyim aba eşiyle yaptığı birikimi yazana acaba =)))
Birikim demişken aklıma geçen günkü rüyam geldi.
Benim okulumda Çok saygı duyduğum bir öğretmen arkadaşım var. öğretmen arkadaşımın yaşı benden çok büyük, eşi de çalışıyor. BU zamana kadar hiç para biriktirememişler. Çoook eski bir model arabası var sadece. Fakat hem kendi kardeşlerini hem de eşinin kardeşlerini okutmuşlar bu yüzden birikim yapamamış zaten. Şimdi bu kardeşlerin hepsi ya hemşire ya veteriner ya öğretmen. Ve şuanda hemen hepsi mesleğini yapmaya başladı. Ayrıca köyden birkaç çocuğun da eğitimini üstlenmiş. Onlar da şuan iyi bir lisede okuyorlar bildiğim kadarıyla. Babadan kalma bir arsası varmış hocamın ve bu yaz ev yapmaya başlamışlar. Benim için çoook değerli bir insandır bu kişi. Hani örnek alınabileek bir kişidir.
İşte geçen gün rüyamda bu arkadaşımın evini gördüm. Yol kenarında sıvası bitmiş, fakat evinin üstünü cami olarak yaptırmıştı. Aaa diyorum eşime bak ...... hoca evinin üstüne cami yaptırmış nasıl da görkemli görünüyor evi...
Okula gittim bu arkadaşa evinin yerini tarif ettim, sıvası bitmek üzere, yol kenarında, iki pencere ve bir kapı bu yola bakıyor ve sizin evin çevresinde birkaç tane daha ev yapılıyor değil mi dedim! Şok oldu adam. evet de siz nerden biliyorsunuz hocam dedi. Ben de rüyamda gördüm dedim. Bence bu rüya bana yine bir işaret bunu biliyorum. sadece öğretmen arkadaşımı anlatmıyordu bana. Ev ve cami.... Ben de ev için birikim yapıyorum???? Ama ya geri kalanı ????
canım çok haklısın dünyanın binbir türlü hali varcanım kuyumcumda eski traihli çeyrek vardı ondan çeyrek aldım..
Ben soruyorum fark ediyormu diye, hayır fark olmuyormuş normalde bir çeyreği bugün alıp, anında bozdurusanız(yani aynı onstan) bozdurusanız 3 tl zararınız olur, bir cumhuriyet alıp yine anında bozdurusanız 12 tl zararınız olur, yarım bozdurusanız 6 tl zararınız olur dedi yani farketmiyormuş
Bizim birikimiz bu ay başladı eşimle, maaşı iyileşti, borçları kapattık yani belimiz yeni doğruldu. Ama benim yine bu arada biriktirdiğim 4000 tl vardı onu eşime söylemiştim onada altın aldık ortak hesapta duruyor.. bundan sonrada her ay altın almaya karar verdik. Eşim dün almış maaşını kk ödemiş faturaları ödemiş cebine harçlığını almış banada birikim yapmam için 1400 lirasını verdi bende altın aldım onunla ..
bende ayın 10 alıcam maaşımı onunlada altın alıcam yani oda ortak hesap için ama kendime de 200 tl harçlık ayırırım birde fazla yaptığım mesai paralarım var onlarlada kendim birikim yapıyorum, eşimin haberi yok onlardan, bu listede onları yazıcam.. yani ne bilim kenarda param olsun istiyorum.. ama o paraya hiç dokunmayacağım.. yani Allah sıkıntı vermezse çocuklarım ünv başlayana kadar dokunmayacağım.. ne biriktirisem dünyanın binbir türlü hali var..
kızlar... çeyiz için dantel pike piko iğne oyaları kurdela işi havlu salon takımları yaptırmak isteyenler bana özelden mesaj atsın çok uygun fiyata çok güzel el işleri
çeyizlerini hazlamaya başlayanlar bana özelden mesaj atsınlar msn den yada tel den görüşelim seçin beğenin yapayım ...
canım hayırlı müşterilerinin olması dileğiyle...
inşallah herşey istediğin gibi gerçekleşir
çok tşk ederim canım inşallah...
canım ya hiç para biriktirebilecek bi imkanım yok evdeyim hep yarın bi gün evlenecez dantelden başka çeyizim yok çok iyi el işleri bilirim ama hiç çevrem yok napiyim bilemedim en azından kendi ihtiyaçlarımı karşılayabilmek adına bişiler yapmak istiyorum ...
canım bazı siteler var oralara ürünlerinin resimlerini koyabilir ve o sitelerden satabilirsin hem de tüm Türkiye 'ye
mesela hangi sitelerde canım
canım Allah razı olsun paylaşımın için. İnşallah Rabbim bizlere de dünya ve ahiret dengesini sağlamayı nasip etsin AMİN...
ben bugün şunu paylaşacaktım unuttum aklıma gelmişken paylaşayım Mustafa Karataş hocanın resmi web sitesinde pekçok sorular sorulmuş benim de aklımda zekatla ilgili bir soru var ama mail attım artık kendisine umarım cevap alırım.
fakat gözüme takılan bir soru vardı banka promosyonlarının haram olduğu ve bunları ne kendimiz ne de aile bireyleri için harcayamayacağımız yazıyordu.
bunların durumu kötü olanlara ,ihtiyaç sahiplerine vs verilmesinin doğru olacağını yazıyordu.
başımdan kaynar sular aktı resmen şimdi nasipse hafta içi müdür yardımcımıza ne zamandır promosyon aldığımızı sorup bunları üniversite okuyan durumu oldukça kötü babası olmayan bir öğrenci var. artık ona göndermeyi düşünüyorum.
üniversiteki bu öğrencimize elimden geldiğince zekatımla destek olmaya çalışıyorum Rabbim nasip ederse de okulu bitene kadar inşallah devam etmeyi çok istiyorum.
önümüzde 4 yıl var bakalım ,Rabbim inşallah çocuğa zihin açıklığı versin.
hocaya da sormak istediğim gelecek yılın acaba zekatını şimdiden vermeye başlayabilir miyim olacaktı? inşallah olumlu bir yanıt alırım ,almazsam da sadaka olur ne yapalım.
nısa gunaydın canım hayırlısı olsn ınsallah dedıgın gıbı yukselmez
inş. en son aldığımda 165ti bakalım bu sfeer kaç olacak
160 a almıs gecen arkadaslar dussunde bende alıcam dusmezse almıcam
cnm haberleşelim inş. ozaman :)
canım sen de eşinle yaptığın birikimi yazmıyorsun buraya değil mi??
Bir ben miyim aba eşiyle yaptığı birikimi yazana acaba =)))