Kirli Çıkılar )))

bu ay ki birikimimmmmm sıfır kuruşşşş... ama giderim 15.000 tl ne diyim ALLAH ödeme kolaylığı versinnnn... şu anadolu hayat emekliliğimi ödeyebilsem kafi bir birikim olucak banaaa ...
şuan memlekete geldimmm dönüne kışa baya bişey alıp depolayacağım hem işten gelincede pratik oluyorrr... sizlerdende yeni leziz tatlarrr öneriler tavsiyeler bekliyor olucam.. hedeflerim reçel turşu yaparım zaten her yıl ama reçel kış olmadan kasımda biter turşu ii gider...
közlenmiş kırmızı biber kahvaltılık
domates dilimli difrize atcam
bezelyeyi kaçırdımmm ama bamya doldurcam
yeşil fasulye ve patlıcannn koymmam gerekkk.
nanemi reyhanımı kuutuyorummmm ha birde bu yıl vişne atacammmm ilkkez kışın doğal komposto veya meyve suyu yapıcammmm birde biber atarım dolaba hemde balkona sererim ipe kurturummmm annemdende hamur işleri çorbalık ve biz tatar böreği derizzz mantı gibi hamur içi boş öyle bişeler gelirrrr .... doldurmamm gerekkk cidddennnn.... daha ne etsemki....
bir farkılık yapsamm annemle fasulyeyide kuruur başka bir tat olur adeta onudamı etsemmm yoksa direk atammmı dolabaa...
kabağıda pek becerememmm onu ne etsemki??? şeytan diyoooo git kocaman bir derin dondurucu alll.. ama 2 kişiye bir ordu misali depolarımmm yenirde hani.... önerilerinizi tavsiyeleriniiz bekliyorum...
görüşürük bacılar

günaydın kızlar

iki gün izin yaptım geldim klimam bozulmuş
cinnet geçiriyorum
oda iki taraftan da sabah güneşi alıyor hem de Adana sıcağında
aradım gelip bakacaklar ama ne zaman bakarlar ne zaman yaparlar bilmiyorum

gökçe önceden konusu oldu mu bilmiyorum ama erzurumla bi bağlantın var mıydı?
tatar böreği, kurutulmuş fasulye falan diyince yani

selam kızlar
mutnojment adana dan dün geçtik,felaket yanıyordu
hemen yapılır inşallah

gökçecim
ben de memleketten tarhana,çilek reçeli,kurutulmuş şeftali,incir,bamya getirdim
kendim de vişne reçeli yapcam kısmet olursa,bi de kompostoluk atcam buzluğa
kırmızı biber közliycem,fasulye koycam
aklıma şimdilik bu kadar geliyor

tanger,hoşgeldin
buralar eskiden böyle diildi
bi günde kaç sayfa dolardı
şimdilerde sakin
eski sayfalarda çok güzel ekonomi için paylaşımlar var

gökçe önceden konusu oldu mu bilmiyorum ama erzurumla bi bağlantın var mıydı?
tatar böreği, kurutulmuş fasulye falan diyince yani
tabikiiiiiiiiii var bağlantımm olmazmı bacım :)
ohhhhhh şimdiden afiyet ola bacımmmm.... ben 1 kg çilek reçeli yaptıydım kocam kış gelmeden bitirdi gidince vişne yapmam gerek... ama kışı ayva reçeli taze taze yaparım birde bal memmleketten onu yer... arada da pekmezzzzz aslında benim pek tatlıyla aram yok :) bak kompostoluk bende atıcammmm vişne dolabaaa birde vişneyi çekirdeklerni çıkarıp robottan çekipp poşetliyormuşun çıkarıp suyla kayntıp azcık limon sıkıp şeker atıp kaynatıppp süzüp taze doğal meyve suyu yapıyolarmışşşş... yazın böyle yapıcamda kışaaaa olurmuuu buzluğa atınca dolap kokkmazmııı vişne bilemedim.....
favorim kımızı biber közlenmesi çok severimmmm bende yaparımmm onu...
bamyayıda kurutmuyom ben bacım difrize direk atyommmm yada geçen yıl azcık domatesli biberli kavurup atmıştımmmm .....
azcıkda menemenlik koysammmm çok iyi olurrrr ama onu yeni deneyecemmmm bu yıllll.... yengemle yapcaz güyaaa bakalımmmm....

anammmmmmmm yazık sana bu sıcaktaa

kış hazırlıklarına gelecek ay başlarım eylüle doğru biter çok iş varrrrrr:26:

bu sayfanin linkini verebilirmisiniz lütfen, bulamadim? :)

şincik mouse imlecini sayfanın bize göre sağ üstüne doğru getiriyoruz çok çıkmadan sayfa numaralarını birden başlayarak tıklıyoruz
üşenmiyoruz herşeyi devletten pardon topaktan beklemiyoruz okuyoruz ufaktan ufaktan

şaka bir yana ben tüm sayfaları baştan başlayarak okudum
600 e kadar tasarruf, 600 den sonra hayat ve tasarruf 800 civarı kaynanalara kocalara çareler
1000 den sonra ne siz sorun ne ben söyleyeyim seyyah geldi cozutmuşlar
1500ler civarı okunacak kitap listeleri,
ben o aralar katıldım sanırsam
ya da 1700 dü hatırlamıyorum net
her daim özellikle geçen ramazanda çok güzel hadisler ve dualar

ne ararsanız var ama çok çalışmak lazım çok

günaydınnnnnnnnnnnnn kızlar ay ben buraya girmeyi unutuyorum nihahahahaahah

günaydınlar kirli çıkılar ,

farmasicim tam yazacaktım ama elektrikler kesildi gelir gelmez bildirimimi yapayım .. 1 gün gecikti ama bu ay için 10 gram altın yazıver canım :)

arkadaslar hangi marka yogurt kullanıyorsunuz?
dark evde mayalıyor olmalı ama çoğunluğuunuz böyle mi yapıyor?

arkadaslar hangi marka yogurt kullanıyorsunuz?
dark evde mayalıyor olmalı ama çoğunluğuunuz böyle mi yapıyor?

Hoşgeltin senfat. Önceleri tanıdığım ve güvendiğim bi teyzeden süt alıp mayalıyordum ama sonra üşendim hazır mayalayıp getiriyor bana :)))

bugün bi sütlaç yapmışım of of of
kendimi övmek gibi olsun yok böle bişe 2 koca kase yedim gözüm üçüncüde :))))))

ben yörsan kullanıorum

bişe sorcam kızlar bebişim ek gıdaya geçtiğinde anne sütünden ona yoğurt mayalasam olurmu?
günlük en az b çay bardağı fazla sütüm çıkıyo bebş emiyo ben pompayla kalanı çekiyom rahatsız ediyo boşa gitmesin diye onuda veriyom biberonla
bende diorumki 3 ay sonna eğer sütüm böle olursa onu mayalasam çokmu saçma olur?

afiyet şeker olsun Çınar paşaya bol bol süt uyku olsun :)))

anne sütünden yoğurt olduğunu ilk defa duydum bana biraz garip geldi fazla olunca ek gıda döneminde kaşık mamalarına katıyolarmış bir sitede "Anne sütü formül mamalar ile karşılaştırıldığında aynı zamanda çok daha ekonomik." diye bi cümle gördüm

denemen lazım selin ama niye saçma olsun
ben de puding yapanı ve mama yapanı duydum
Allah herkese öyle bol süt vermeyi nasip etsin

bu arada günaydın

halen klimam yok
babama dert yandım eskiden yoktu ki klima dayanıyorduk bişi olmaz bence dedi
eski adamlar bi kanaatkar arkadaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…