gecmisi okudum hamile arkadaslari tebrik derim allah tamamina erdirsin saglikli bebisleri olsun insallah royem sana demistim demi hamilesin kizin olacak diye müneccimmiyim neyim:)
seyyah bir rahat durmadın ya
Kizlar ben bu para biriktirme ve ekonomi yapma isini hic beceremeyecekmiyim hic tasarruf yapmayi bilmiyorum turkiyede cok zorlaniyorum nasil bir program yapmaliyim yardimci olurmusunuzsurekli sizleri takip ediyorum biraz kendimi gaza getiriyorum aysonu bisey yok 1 tl bile kenara koyamamisim :-(
gelir giderini bir tablo yapıp yazsan tasarruf yapabileceğin kısımları kendin bilirsin
ay sonunda değil başında borçları faturaları harçlığını ayırıp kalanı hesap açıp oraya atabilirsin veya dolar altın alabilirsin
Badezuzum biz yurtdisindan yeni donduk faturalar otomatik odemede ne kadar geldigini bilmiyorum yeni gelen faturalara bakacagim.onun disinda ozellikle bi ayirim yapmiyorum lazim oldukca 100 tl olarak cekiyorum bankadan yada o an duruma göre kredi kartindan harciyorum sanirim buyuzden de gideri takip edemiyorum bunlarin disinda taksitlerde var tabi ama hep otomatik odemede onlari esim takip ediyor.
Mesela bugun pazar var haftalik sebzemi pazardan aliyorum kapimin onu hemen pazar aksam ustude uygun oluyor baya bu sekilde taza sebze almis oluyorum birde uygun oluyor diger masraflar onlari neyw gore planlayacagim bilemiyorum.