merhaba kızlar hızlıca baktım gördüğüm kadarıyla atananlar olmuş.
hayırlı uğurlu olsun darısı seyyahın ve özlemin diğer isteyenlerin başına olsun.
seyyah kızına çok geçmiş olsun.
selin, sevimsiz hadin büyütün bakalım bıcırıkları. darısı bizlere olsun..
oly yetiş bacım çok dardayız.
bize azcık bi mesleki tanıtım yapıver.
mesleğini önerir misin?
muayene açmak çok pahalı olduğunu biliyorum. peki diş hekimliğinde devlete atanma ihtimali nasıl?(bunu bilmiyoruz ve çok merak ediyoruz) 5 yıl atanamayan arkadaşın diş hekimi mi yoksa :111:
bir de devlet hastanelerinde ne kadar civarında alıyorlar?
her an fizyoterapi ve rehabilitasyon yazabiliriz. iş bulma imkanı yüksekmiş. 3.5-5 bin arası maaşı varmış.
özelde olsun devlette olsun iş bulma zorluğu yokmuş. bir de okuması 4 yıl.
ama en nihayetinde doktor değil işte. diş hekimi ise doktor. kardeşim için soruyorum çok kararsız kaldık.
ya da beklese seneye daha iyi çalışsa tıp için mi uğraşsa bilemedik. sorma ne zor iş
İnşallah görürsün yarın başlıyor tercihler.
:) sevimlicim ben kendi adıma konuşcak olursam çocuk olayında en en en en başından beri
hamilelik sürecim çok iyi geçti bebişim hiç sıkıntı çıkarmadı son 3-4 gün kala azcık bi stres yaptım oda sağlıklı dogsun son zmanlarda bişe olmasın diyeydi:):
doğum cidden zor bi olay kim ne derse desin nasıl yapılırsa yapılsın zor yani ama şuda bi gerçekki hep diolardı o acıları unutursun diye şu anda unuttum:) sadece hissettiğim duyguları hatırlıorum o acı hissi silindi hafızamdan:) o yüzden bana şu an zor gibi gelmio:)
sonraki süreç için 2 gün sütüm gelmedi ona çok üzülmüştüm yapmadığım yemediğim şey kalmadı çok şükür oda geldi uykusuzluk bi şekilde gidiyo işlerde düzene giriyor şimdiye kadar kimse ev dağnık çamaşırlar kirli bulaşıklar tezhgahta beklediği için ölmedi diye kendimi rahatlatıorum işleride düzene sokmak üzereyim:) kendime plan yaptım:)
beni ennnnnnnn çok zorlayan süreç doğum olayında annem ve kayınananmın evimde 10 gün birlikte yaşamaları oldu ve sonrasında kaynanayla 2 gün beraber kalmak beni inanılmaz gerdi çamaşır ipi gibi oldum o 10 günü saymazsak hala başedilebilir buluorum
ah şimdiki aklım olsaydı açık açık sölerdim saolun yardımcı olcanızı biliorum ama annem gelcek doğumda yanımda olun ama sonrasında annem bakcak gerek olursa haber veririm deseydim ama bilemedim insan bazı şeyleri yaşamadan bilemiyo maalesef
bu şekilde yapsaydım herşey mikemmel ötesi olcaktı
bunlarda kafaya takılmıcak şeyler diil
evde eşimle birlikte kaldıktan sonra birbirimizi yedik hala içimdeki o soğukluğu yenebilmiş diilim
o an boşanmayı bile düşündüm biliomusun belki lohusalık belki başka bişey ama insan doğumundan 5 gün sonra eşinden boşanmayı düşüncek hale getirilebiliyosa düşün artık psikolojimi
çok şükür herkes evine döndü bende rahatladım yani yanımda 40 gün kalsalardı ben insanlıktan çıkardım heralde
ne kaynanayı ne kendi annemi istedim yanımda kalsın diye
kaynana kalsa alttan alttan yapcak yapcaklarını benim salak kocamın aklına gircek aramız açılcak sonra ben naptımki diycek
annem olsa eşin bana surat yaptı şu oldu bu oldu diycek kaynanan şöle böle virsürü şey zaten biliorum
öfff valla çekemezdim zorlanırım belki uykusuz kalırım belki pislikte bi süre yaşarım ama kafam rahat en azından
bende amme dertliymişim ha:)
ağlama duvarı yaptım burayı kusura bkamyın rahatladım ama:)
sonuç benim için en zoru dünürgillerdi:)
günaydın hanımlar
farmasi çok etkilendim yazdıklarından sabah sabah gözlerim doldu
olicim Allah razı olsun. çok güzel açıklamışsın. daha iyisi olamazdı
ama bu kafamızın hala karışık olmadığı anlamına gelmiyor tabi :111:
bonus hoca da kafamızı karıştırdı zaten
canım bi kaç şey daha sorcam.
hani bizler kuraya girer öyle atanırız dedin ya bu kurada beklemenin bi sınavı şusu busu yok mu?
misal yüksek alan istediği yere atansın kpss deki gibi. belirsizlik kötü bişey.
ne biliyim şimdi sen böyle söyleyince de kıyamadım kardeşime tıp okusa da aynı diş de..
sürekli stres sıkıntı vs..
senin yazdıklarınla da berber fizyoterapi daha bi ağır basmaya başladı.
kardeşim 17 yaşında kuzum erken gitti zaten. 4 yıl sonra Allah izin verirse eline mesleğini alır.
fizyoterapistlerin atama puanlarına baktım en iyi yerler 70-80 ki çoğu yer 0 la kapatmış.
4 milyar maaş veriyor devlet sanırım. e bunlarda özel ders gibi hastaneye gelemeyen hastaların evine de gitme var.. sonuçta erkek isterse onu da yapar.
konya merkezde yaşar ister özelde ister devlette. artık ayrı gayrı bıktım ya annemler de ilçede sıkıldım. hepimiz bir arada olalım istiyorum. bi küçüğüm de merkezde.
zaten ftr ciler devleti pek sevmiyor doktorla hemşire arasında sıkışıyorlarmış. akşam hemşire arkadaşım diyor tabi canım bizden ne farkları var onlar da hemşire diye. olur mu canım adam ilk 20 bine giriyor anca gidebiliyor. bi farkı olmalı.
eczacılıkların da yüzde 90 ı tutuyor sanırım bizim zamanımızdaki kadar popüler değil artık. ben bilmiyordum. onu eledik.
sonra pişman olur muyuz doktorluk diş hekimliği sonuçta. yükselme şansı daha yüksek. muayene açarsn daha iyi kazanırsın ama bizde de ticaret ya da ona benzer şeylerden korkarız işte düz memur kafası.
diş yazarsak erzurum sivas gelirse; fizyoterapide gazi, marmara geliyor böyle de bi durum var. ne biliyim kafam bin beş yüz işte :111:
canım kpss felan yok bi sıra bi puan yok.
rastgele atanıyorsun kura usulü.
uzmanlık sınavı ayrı ama. aynı tıp gibi. yüksek puan yüksek bölüm..
çok zor işiniz Allah kolaylık versin.
düzgün bir iş düzenli bir maaş herkes için altın kıymetinde şimdi..
o sebeple illa hekimlik branşı olmalı diye düşünmeyin
bana sorsan kendi kardeşim için, dünyanın öbür ucunda bilmem hangi dalda bilim yapacağına,herkes gibi bir işi bir maaşı olsaydı da yanımızda olsaydı derim.. çünkü aile ve birliktelik herşeyin üstünde. bunu kardeşimden ayrı olunca daha iyi anladım