- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
karanfilce sağlık sektörü olduğu için bende bi yorum yapmak istiorum.....
eczacılığı bilemicem ama diş hekimliğimi fizyoterapistlikmi dersen diş hekimliğini tek geçerim arkadaşım
ikisininde okumasını bilemiorum zorluklarını öğrencilik sürecinde neler yaşadıklarını falan
ama fizyoterapist sonuçta teknik sınıf oluyo sağlıkta personeller ikiye ayrılır özlük işlerinde falan hep böle
doktorlar ve yardımcı personeller bu yardımcı personeller hemşireler teknik sınıftlar teknisyenler herkes
açıkçası okuduğu üniversite evet çok önemli ama diş hekimliğinde oly nin atanma koşullarında sölediklerini varsayarsak
hangi üniden mezun olduüğunun önemi yok yani tunceliden mezun olanda aynı kurada atancak boğaziçinden mezun olanda
diş hekimliği en azından adı hekim olarak sağlık sektöründe yardımcı personel olmak çok zor ayrıca yükselme şansıda var fizyoterapist en fazla ne kadar yükselebilir?
vede aldıkları maaş öyle çok yüksek diil nerden biliorum geçen sene bi arkadaşımla birlikte öss ye girdik arkadaşımın eh işte bi puanı vardı hemşirelikte bu kadar ezilceme özelde okuyup maaşımın iki katını alırım dedi araştırdık tanıdığımız devlet hatsanelerindeki fizzyoterapi bölümlerindekilerle konuştuk geçen sene çapada 4 yıllık fakülte mezunu 2.650 tl alıyodu:) dönerle birlikte ve 6 yıllık çalışan bi hanım:) yani abartılcak bi maaşı yok:)
hastaneleri arayıp fizyoterapi bölümündeki kişilerle konuşup fikirde alın bence :)
ama diş hekimlği bak adı üstünde hekim:) tek geçiyorum:)
sağoalsın canım Allah razı olsun senin de yorumun kesinlikle önemliydi benim için. ve burda dğer bu konuda bilgisi olan herkesden de bilgi istiyorum.
fizyoterpist arkadaşım var aradım o 4 e yakın alır özelde dedi.
eşimin hastanesi 5 veriyormuş ama tabi çok seçerek alan bi hastane sonuçta eşimler de diğer özelde çalışan sağlıkçılara göre yüksek alıyorlar.
ama dediğin gibi nette arattığımda az rakamlar çıkıyor genelde.
çok inceliyormuşuz hissine kapılıyorum bazen ama bu bütün bi ömrü etkileyecek titiz davranmak gerek.
fizyoterapist arkadaşım da önce dişi yazsın dedi.
sıralaması da öyle ince bi noktada ki diş hekimliği ya tutar ya tutmaz; dişin puanının bitip ftr nin başladığı aralıkta.
hayırlısı olsun inşallah çok sağolun yaa