• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirli Çıkılar )))

Eki Görüntüle 720832

günlük kullandğım çatal bıçak takımım var birde buna benzer sandıklı takım var
kutu hoşuma gidiyor nasıl değerlendirebilim içindekileri boşaltıp çekmeceye koyacağım
kutu için ne yapılabilir değişik değerlendirme fikri olan

bıdıkcım inanır mısın sabah ben de benim sandıklı kutuma bakıyodum
ne yapsaminasıl değerlendirsem diye

Bıdık takı toka kutusu olur mu gözleri nasıl
seyyahcım güzel fikir

kızlar bu ay rekorumu kırmışım haberim yok
harcamalarıma baktım da stoktan tüketmekten , kayınvalide ve eşimin destekleriyle
şu ana kadar sadece 75 tl harcamışım :53::53::53::30::30::30::30::9::9::9::9:
farmasicim:46::46::46:
walla süpersin
senin çeyreğin kadar oabilsem keşke:34:

farmasi seni tebrik ederim canım ben 2 aydır nisan ve mayısta patladım gidiorum:)
fuzuli bişe almıorum ama inan ucu ucuna yetiştiriorum:))
bebişe bez ve ıslak mendil stogu yapıorum hahahaha:)
bide gelen giden olcak diye normalde aldıklarımı 2 kat aldım ondan bu ara hiç ama hiç artıramadım:)

sadece kumbarada 50 tl biriktirebilmişim:)
mayıs ayında birikimimde yok:) yani nakit para var ama bişeye bağlamıoruz lazım olcak diye:)
doğum falan bitsin kalanı haziran birikimine yazcam mayısta koskocaman bi sıfır yazabilirsin bana:)

multijet bilet paraları çok pahalıydı o yüzden antonius ve kleopatraya gidemedim şehir fırsatında uygun fiyatlı bilet de denk getiremedim madem vasattı iyi ki gitmemişim ama bu hafta Buika gelmişti onu kaçırdığıma üzüldüm.

bıdık ben bu çatal kaşık kutularından pek hoşlanmıyorum ancak takı-çorap kutusu filan olabilir ama o amaçla da büyük bence. Bende de deri var atamadım ama annemlerin depoda duruyor.

bıdıkçım aynı kutudan bende de var, o kutudan bir cacık olmaz, çok kullanışsız, ona harcanan boyaya ve emeğe yazık bence. çekmecelerinin yüksekliği çok az, onun içine konulan toka için evde cok büyük yer kaplıyor.

farmasi inşaallah hepimizin çocukları seninkiler gibi akıllı, uslu ve başarılı, vatana faydalı evlat olurlar inşaallah

günaydinlar güzel topikin güzel kizlari haftasonunuz güzel gecsin insallah seyyah gecmis olsun canim allah düsürmesin bi daha:)farmasi hosgeldin oglunada masallah :nazar:selin seninde gözün aydin canim doguma kadar dinlen güzelce sonrasinda fazlasiyla yorulcaksin zaten kizlar eva nerde

burdayım seyhan :)epeydir kkya giremedim az yazıldığı halde hala yakalayamadım :1:

bıdıkçım aynı kutudan bende de var, o kutudan bir cacık olmaz, çok kullanışsız, ona harcanan boyaya ve emeğe yazık bence. çekmecelerinin yüksekliği çok az, onun içine konulan toka için evde cok büyük yer kaplıyor.

farmasi inşaallah hepimizin çocukları seninkiler gibi akıllı, uslu ve başarılı, vatana faydalı evlat olurlar inşaallah

Allah razı olsun bitanem ve de kocaman aminnnnnnnnnnn diyorum bütün kalbimle :38::38::38:

kızlar iyi akşamlar
geçen gün senfat mı alright mı biri demişti ki
arkadaşlarınla görüşmen sana moral olur, sütüne de iyi gelir
göğüslerim bir buçuk aydır hiç bu kadar dolmamıştı, etkisi oldu galiba
çünkü yediklerimde ya da miktarında büyük bi değişiklik yapmadım
demek ki iyi geldi bana
evde de moralim bozuk değil ama bu ekstra oldu
çok mutlu oldum, deşarj oldum :46:

of bugünde bitti:) yarın 38. haftama giriorum riskli dönemim başlıo her an doğurabilirim artık:)

Gunaydin hanimlar.... Herkese mutlu umutluu bir hafta diliyorum... Gozlugumu kaybettim evin icinde bulamiyorum... Zaten degistirmekte istiyodym vesile oldu kemik bi gozluk bakicam... Kullancagimdan degilde sirf aksesuar :) ama ise baslarsam insallah... Cok faydali olabilirrr...

günaydın kızlar
sabah yavru bir kedi gördüm
baktım aç
gittim süt aldım bir içti ki kuzu
annem öldürür beni yoksa alıp eve götürecektim
işe geç kaldım tabi
ama keyfim yerinde

of bugünde bitti:) yarın 38. haftama giriorum riskli dönemim başlıo her an doğurabilirim artık:)

canım benim Allah bir avazda kurtarsın

günaydın kızlar:
farmasi maşallah oğluşuna...rabbim nazarlardan korusum...
sevimsiz ne iyi yapmışsın canım....moral en önemli şey hem sütünün gelmesi açısından hem de bebeğin mutlu olması açısından...
kızlar kimin babası ameliyat olmuştu. ben orayı kaçırmışım...herkimse çok çok geçmiş olsun diyorum...
selincim allahım ne güzel...hayatının en güzel günlerini yaşayacaksın. ben erken doğum yaptığımdan doğum öncesi izin nedir bilmedim de 35 yıllık hayatımın en güzel günleri oğlum doğduktan sonra evde geçirdiğim 6 aydı...hala akıma geldikçe o mutluluk gözlerim dolar...rabbim zamanında bir avazda kurtarsın inşallah...
kızlar size de olur mu ara sıra bilmiyorum ama bu aralar evdeki eşyalar üstümne üstüme geliyor. dolapların, çekmecelkerin içindeki o ıvır zıvır beni öldürecek...
hadi bir el atın da benim evi halledelim be...
şimdi ben anlatayım size....
kilerimde koca bir yüklüğüm var...bir gözünde yatak, yorgan yastık, üstteki gözünde oğlumun uyku seti küçük yatağının korumaları falan var. aşağıda raflarda çeyiz diye yapılmış ama hiç kullanılmamış havlular, başörtüleri, patikler, misafir nevresimlerim, pikeler vs. en altta ise çizmelerimin bir kısmı...
oğlumun odasındabazanın altı komple oyuncak ve küçülenler vermeye kıyamadıklarım...
oturma odasında kanepelerin altında oyuncak, 2 yorgan, hatıra diye sakladığım ama giyemediğim hamile kıyafetlerim, gelinliğim, eski perdelerim, oğlumun kreşinden kalan faaliyetler,i resimleri vs...
salondaki kapalı balkonumdaki dolabımda kışlık kaşe kabanlar, üst katında çizmelerim, öteki kısmında oğlumun geçen yılki kitapları, bebekken ki boyama kitapları, altında piknik sepeti, plaj malzemeleri,
salondaki dolapların içinde yemek takımı, kitaplar, zamanında annemin ördüğü bir kere bile kullanılmamış masa örtüleri, vitrin takımları, kırlentler,
yartak odamda bazanın altında kullandığım çantalarım, kışlıklarım, başkaca ıvır zıvır...
çamaşır makinesi dolabımda havlular, deterjanlar, kir sepeti, yedek şampuan, saç kremi kremleri falan...
offf kızlar neden yazdım belki de aklımdan geçirince kafamda bir fikir oluşur dedim ama oluşmadı...
oğlum hiçbir oyncağının kutusunu atmama bile izin vermiyor. her yer koca koca kutu...
evi şöye dip köşe elden geçiresim var...
sizce vakumlu hurçlardan alsam kullanmadığım çeyiz malzemelerini oysam yer kazansam. aslında yer sıkıntım yok ama heryeri dolu dolu görmek beni sinir ediyoır...
oğlumun eski kitaplarını bodruma indirsem...kocaman bir bodrumum var...
selinnnn yardım et bana... sen anlıyon bu işllerden...
kızlar önerilerinizi bekliyorum...

farmasi kuzuna maşallah..hep yüzünüzü güldürsünler böyle:nazar:

selin ya beni heyecan bastı :)Allah bir avazda kurtarsın ..hayırlı kolay doğumlar olsun canım..

multi biraz geç oldu babana geçmiş olsun Allah tümşifa bekleyenlere şifa versin

meyra iyi gezmeler eskişehirde:3:

papatya o atmaya kıyamadıklarımız zamanla dağ oluyo..bodrumun varsa kolileyip oraya bırak ..kalabalık olunca ev çok çabuk da tozlanıyor...

bu gece rüyamda karanfili gördüm..tüpe başlamıştı...hepimizden dua istiyodu..
aklımdaydı zaten kalkıp dua ettim..hakkında hayırlısı olsun inş.

başka olay varmı..herkes iyidir inş.

günaydın kızlar:
farmasi maşallah oğluşuna...rabbim nazarlardan korusum...
sevimsiz ne iyi yapmışsın canım....moral en önemli şey hem sütünün gelmesi açısından hem de bebeğin mutlu olması açısından...
kızlar kimin babası ameliyat olmuştu. ben orayı kaçırmışım...herkimse çok çok geçmiş olsun diyorum...
selincim allahım ne güzel...hayatının en güzel günlerini yaşayacaksın. ben erken doğum yaptığımdan doğum öncesi izin nedir bilmedim de 35 yıllık hayatımın en güzel günleri oğlum doğduktan sonra evde geçirdiğim 6 aydı...hala akıma geldikçe o mutluluk gözlerim dolar...rabbim zamanında bir avazda kurtarsın inşallah...
kızlar size de olur mu ara sıra bilmiyorum ama bu aralar evdeki eşyalar üstümne üstüme geliyor. dolapların, çekmecelkerin içindeki o ıvır zıvır beni öldürecek...
hadi bir el atın da benim evi halledelim be...
şimdi ben anlatayım size....
kilerimde koca bir yüklüğüm var...bir gözünde yatak, yorgan yastık, üstteki gözünde oğlumun uyku seti küçük yatağının korumaları falan var. aşağıda raflarda çeyiz diye yapılmış ama hiç kullanılmamış havlular, başörtüleri, patikler, misafir nevresimlerim, pikeler vs. en altta ise çizmelerimin bir kısmı...
oğlumun odasındabazanın altı komple oyuncak ve küçülenler vermeye kıyamadıklarım...
oturma odasında kanepelerin altında oyuncak, 2 yorgan, hatıra diye sakladığım ama giyemediğim hamile kıyafetlerim, gelinliğim, eski perdelerim, oğlumun kreşinden kalan faaliyetler,i resimleri vs...
salondaki kapalı balkonumdaki dolabımda kışlık kaşe kabanlar, üst katında çizmelerim, öteki kısmında oğlumun geçen yılki kitapları, bebekken ki boyama kitapları, altında piknik sepeti, plaj malzemeleri,
salondaki dolapların içinde yemek takımı, kitaplar, zamanında annemin ördüğü bir kere bile kullanılmamış masa örtüleri, vitrin takımları, kırlentler,
yartak odamda bazanın altında kullandığım çantalarım, kışlıklarım, başkaca ıvır zıvır...
çamaşır makinesi dolabımda havlular, deterjanlar, kir sepeti, yedek şampuan, saç kremi kremleri falan...
offf kızlar neden yazdım belki de aklımdan geçirince kafamda bir fikir oluşur dedim ama oluşmadı...
oğlum hiçbir oyncağının kutusunu atmama bile izin vermiyor. her yer koca koca kutu...
evi şöye dip köşe elden geçiresim var...
sizce vakumlu hurçlardan alsam kullanmadığım çeyiz malzemelerini oysam yer kazansam. aslında yer sıkıntım yok ama heryeri dolu dolu görmek beni sinir ediyoır...
oğlumun eski kitaplarını bodruma indirsem...kocaman bir bodrumum var...
selinnnn yardım et bana... sen anlıyon bu işllerden...
kızlar önerilerinizi bekliyorum...

bence işe bundan sonra hiç giyilmeyecek ve kullanılmayacak olanları evden atmakla başla :34:

papatya sen anlattıkça ben boğuldum
oğlun oyuncakları atmana izin vermiyor olabilir ama kendinden yaşça küçüklerin oynaması için verilmesine de mi izin vermez? Hani memlekette çocuklar vardır verebileceğiniz filan konuşsan öyle ikna etsen? Çeyizlerine gelince madem kullanmıyorsun onları da yok mu fazla bir ev(memlekette) götürüp hurcuyla koyabileceğin???

günaydın kızlar:16:
papatyacım bence ilk önce
atılacakların listesini belirle
ve gerçekten ayrılamadığın o kullanılmayan eşyalardan ayrıl
inan evden gidince üstünden yük kalkar
kullanmadığın şeyleri ihtiyaç sahibine ver
ben bu hafta sonu ardyeye girdim
atılavakları ve ihtiyaç sahibine verilecek olanları belirledim
bi sürü malzeme çıktı
kullanmadığım yolluk,minik eşyalar vardı,onları da annemler yayladan ev aldı,anneme vericem
hiç kullanmadığım,ama kıyıpta atamadığım eskimiş ayakkabılar vardı
hop attım onlardan da kurtuldum
ve gerçekten şunu fark ettim
ne kadar israfkarmışım
denizde giyilecek sandeletim bile 5 tane
yok onu şu mayonun,yok şunu diğerinin altına giyerim diye almışım
şimdi nasıl üzülüyorum yaptığım o israfa
al arkadaş bi tane
sonuçta kumsalda giycen,eskiyince at yenisini al di mi

papatya evde ne kadar az eşya olursa, aradıgını bulman kolay olur, daha temiz ve düzenli görünür, daha rahat nefes aldıgını düşünürsün ve temizlik için daha az zaman harcarsın.

naçizane tavsiyem: oğlun henüz ilkokul 2 ya da 3. sınıfta. tüm okul hayatı boyunca kitapları giderek artacak ve daha kaç yıl saklayabilirsin ki o kitaları. bence kitapları evden yok et. yani bodrumda da bir süre sonra bakmışsın ki, evden kaçırdıgın bir sürü gereksiz eşya ile dolmuş. kitaplarını okumasını seve, ihtiyacı olan birilerine verebilirsin.

oyuncak kutularına gelince oğlun yeni kuutları hatırlar ama eskileri hatırlamaz, eskileri atabilirsin. ya da ona geri dönüşümü anlat, netten resimlerini bul, doğayı korumak adına kutuları gerid dönüşüme atarsanız, ağaçların kesilmeyeceğinden bahset ve kutular at, ikna olmuyorsa, o dışardayken en azından eski kutuları at.

çeyizlik eşyalarını elden geçir, havluları çıkarıp kullanmaya başlayabilirsin. diğer kullanmayacagın eşyaları köye falan giderken ihtiyaç sahibi genç kızların çeyizlerine verebilirsin. ya da annene bırak, yaşlı teyzelere hediye versin. ben yurtta çalışırken bir kız velenecek olurdu, dernekçilerimize söylerdik, onlar bize çeyiz getirilerdi, böyle sandıkta bekleyip kullanılmayan şeyler olur ya onlardan. hatta bir kere eskiden bardak için dantel kılıflar olur ya onlardan bile gelmişti. işte bolca lif, yazma, dantel gelirdi.

kilerdeki yorganların nasıl duruyorlar bilmiyorum ama onları yorgan hurcuna koyarsan dağınık görünmüyor, yani her biri değişik bir nevresimde olunca, renkli görüntü dagınık gösteriyor, tek renk hurçlara koyarsan hem tozlanmaz, hem dağınık görünmez.

kıyafetlere gelince 2 kıştır giyilmiyorsa, bundan sonra o kıyafet giyilmez, hemen ayır, ya ihtiyaç sahibine, ya çöpe.

hatıra elbise oyuncak ise, bir kaç tane ayır bence, fazlasını ayırma.

BÜYÜK NOT: yaşlılar hiç bir şeyi atmaya kıyamaz, her şeyin ya bir gün kullanır diye düşünülür, ya atmaya kıyamazlar hatırlarından dolayı. genç yaşta ev bu kadar dolu olunca, yaşlılıkta yürüyecek yer bulamazsın.

ben her gün evden bir şey çıkarırım. 3-4 aydır bunu yapıyorum. bir şey atmadıgım gun kendimi kotu hissediyorum. ebnim evde çok dolu, ama sadece bir kiler olsa, ev o kadar dolu görünmez. koltuk takımlarımın h,ç birinde sandık yok, olsa belki ev yine boş görünür. her gün eve yeni bir şey alınırken, aynı hızla eskiler gitmezse evde geçicek yer kalmaz.

eski eşyaları verecek mutlaka birilerini de buluyorum.

Back