• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirli Çıkılar )))

günaydin güzeller cok yorucu bi haftasonu gecirdik görümcemin kizina tatli yedik allah mesud etsin:nazar:sizleri özledim eva geldigine sevindim papatya sadece kullandiklarin kalirsa temizlikte kolay oluyor hepinize sevgiler gidip kahvaltimi yapiyim gelirim sonra selincim bi avazda insallah

senfat söyleyince aklıma geldi..
ablam çeyizindeki havluları dantelleri kermese vermişti öylesine..
kadınlara iş imkanı için açılmış bir kermesti..
papatya sende böyle yerlere verebilirsin..

farmasi seni tebrik ederim canım ben 2 aydır nisan ve mayısta patladım gidiorum:)
fuzuli bişe almıorum ama inan ucu ucuna yetiştiriorum:))
bebişe bez ve ıslak mendil stogu yapıorum hahahaha:)
bide gelen giden olcak diye normalde aldıklarımı 2 kat aldım ondan bu ara hiç ama hiç artıramadım:)

sadece kumbarada 50 tl biriktirebilmişim:)
mayıs ayında birikimimde yok:) yani nakit para var ama bişeye bağlamıoruz lazım olcak diye:)
doğum falan bitsin kalanı haziran birikimine yazcam mayısta koskocaman bi sıfır yazabilirsin bana:)

günaydın kızlar:
farmasi maşallah oğluşuna...rabbim nazarlardan korusum...
sevimsiz ne iyi yapmışsın canım....moral en önemli şey hem sütünün gelmesi açısından hem de bebeğin mutlu olması açısından...
kızlar kimin babası ameliyat olmuştu. ben orayı kaçırmışım...herkimse çok çok geçmiş olsun diyorum...
selincim allahım ne güzel...hayatının en güzel günlerini yaşayacaksın. ben erken doğum yaptığımdan doğum öncesi izin nedir bilmedim de 35 yıllık hayatımın en güzel günleri oğlum doğduktan sonra evde geçirdiğim 6 aydı...hala akıma geldikçe o mutluluk gözlerim dolar...rabbim zamanında bir avazda kurtarsın inşallah...
kızlar size de olur mu ara sıra bilmiyorum ama bu aralar evdeki eşyalar üstümne üstüme geliyor. dolapların, çekmecelkerin içindeki o ıvır zıvır beni öldürecek...
hadi bir el atın da benim evi halledelim be...
şimdi ben anlatayım size....
kilerimde koca bir yüklüğüm var...bir gözünde yatak, yorgan yastık, üstteki gözünde oğlumun uyku seti küçük yatağının korumaları falan var. aşağıda raflarda çeyiz diye yapılmış ama hiç kullanılmamış havlular, başörtüleri, patikler, misafir nevresimlerim, pikeler vs. en altta ise çizmelerimin bir kısmı...
oğlumun odasındabazanın altı komple oyuncak ve küçülenler vermeye kıyamadıklarım...
oturma odasında kanepelerin altında oyuncak, 2 yorgan, hatıra diye sakladığım ama giyemediğim hamile kıyafetlerim, gelinliğim, eski perdelerim, oğlumun kreşinden kalan faaliyetler,i resimleri vs...
salondaki kapalı balkonumdaki dolabımda kışlık kaşe kabanlar, üst katında çizmelerim, öteki kısmında oğlumun geçen yılki kitapları, bebekken ki boyama kitapları, altında piknik sepeti, plaj malzemeleri,
salondaki dolapların içinde yemek takımı, kitaplar, zamanında annemin ördüğü bir kere bile kullanılmamış masa örtüleri, vitrin takımları, kırlentler,
yartak odamda bazanın altında kullandığım çantalarım, kışlıklarım, başkaca ıvır zıvır...
çamaşır makinesi dolabımda havlular, deterjanlar, kir sepeti, yedek şampuan, saç kremi kremleri falan...
offf kızlar neden yazdım belki de aklımdan geçirince kafamda bir fikir oluşur dedim ama oluşmadı...
oğlum hiçbir oyncağının kutusunu atmama bile izin vermiyor. her yer koca koca kutu...
evi şöye dip köşe elden geçiresim var...
sizce vakumlu hurçlardan alsam kullanmadığım çeyiz malzemelerini oysam yer kazansam. aslında yer sıkıntım yok ama heryeri dolu dolu görmek beni sinir ediyoır...
oğlumun eski kitaplarını bodruma indirsem...kocaman bir bodrumum var...
selinnnn yardım et bana... sen anlıyon bu işllerden...
kızlar önerilerinizi bekliyorum...
papatyacım burda bence en göze çarpan oyuncaklarkutuları -kitaplar ve eski kıyafet ıvır zıvırlar...
bende kızlar gibi düsünüyorum çocuklar oyuncakları bile unutuyorlar kaldıkı kutularını...

herseyi at illa atmam diyorsan kutula ve bodruma istifle ...

danteller o kadar çokki bendede atmaya vermeye kıyamam hepsini annem ördü emek emek saklıycam ömrümün sonuna kadar zaten orta boy bir hurçta durur.

havlularımın çoğunu kullanıyorum8 kıyamadıklarım var ) onlar hurçta
2 lavabom var ve haftada değisince 5 yılda baya yıprandılar. artık o kıyamadıklarıma kıycam :52::52: benim siz kadar ıvır zıvırım yok belki kendi evim deigil diye attığım içindir .

Papatyacim gelinligini felanda ihtiyaci olana verrbilorsin yada bi gelinlikciye ver ufak tefek tadilatla biseler yapar onlar... Benimde soyle bi huyum var evde herseyim olmali kimseden bise istememelyim atiyorym merdivrn bile olsa by olmali.amaa soylee herseyin bir yeri olmali nizamli bi sekilde durmali hersey evde civil var illaki daginiklik oluyo. Atmaya kiyamadikarin oluyo ama bi de yasam alani lazim arada elden geciriyorum ve atilcaksa atiyorum verilcekse veriyorum... Insan baya rahatliyo bunu yapinca..

papatyacım öncelikle anlattıklarının içinde benimde kıyamıycağım bi kaç şey olabilirdi
mesela çocuğunun bebkli,kteki boyama kitapları:)
ama hamilelikte giydiğin kıyafeti napcaksın allesen bida hamile kalsan bile giymezsin modası geçmiştir onun bi kere
bence verebilceklerini ver gitsin

çeyiz konusundada ben çeyizlerimi kullanıorum havlularımı mesela patiklerimi kışın kullanıorum
oğlunla oyuncakları konusunda bi şekilde anlaşın hem paylaşmayı öğrenir sen böle evde herşeyi saklarsan oda hiçbişeyini vermek istemez tabikide:)

eğer çeyiz eşyalarını kullanmıosan bulunduğun şehirdeki belediyeyi ara ve şehir konseyleri var ikinci el ürün alıolar
oyuncakalrı kitapları mutfak eşyalarını kıyafetlerini çeyizlerini oraya verebilirsin:)

kitapları bodruma indirsen bile koli sağlıklı olurmu bilemiorum su basar fare yer falan?

kullanmadığın yatak yorgan varsa onlarıda çıkarsan elden olmazmı?
bende 3 tane yün yorgan var bilirsin belki:)
hiçççççççbir işime yaramıcak asla kullanamıcam bişey giderken götürcem memlekete
evde kullanmadığım ayakkabı varsa atarım ayakkabıyı kimseye vermeyi sevmediğim için

ve evden fazlalıklar gidince acayip mutlu oluorum

oyuncak kutularına gelince onlardan acilen kurtulmalısın acayip pislik yuvası bir toz topluyo anlatamam sana
bende saklıorum çeyizimden gelenlerin kutusunu tuvaletimi ardiyeye çevirdim orası dolu
ama benim bi amacım var taşıncam için atamıorum bi taşınsan sallıycam gitcek hepsini

sen evdekilerden kurtulmaya başla bi oğlunda eminim en azından kolilere ses çıkarmıcak...

pepeti ben kendi evimde bu kadar atıyorsam kiracı olsaydım kim bilir nasıl atıcı olurdum. :1:

ben de haftalık mutlaka elden geçiriyorum yoksa biriktikçe ev resmen çöp eve dönüyor. Evden her bir şeyin çıkışında ben de hafifliyorum senfat gibi.

bide vakumlu hurçlar bi zamn sonra açılıolar yani alırsan şayet yer daraltma amacıyla diilde içinde tozlanmasın diye alabilirsin:)
ayakkabıların içinse plastik içi görünen ayakkabı kutuları var
plastik ayakkabı kutusu - Google'da Ara
çizmelerini bu şekilde istiflersen ham bulması kullanması ve duruşu daha iyi olur gibi geldi

pepeti ben kendi evimde bu kadar atıyorsam kiracı olsaydım kim bilir nasıl atıcı olurdum. :1:

ben de haftalık mutlaka elden geçiriyorum yoksa biriktikçe ev resmen çöp eve dönüyor. Evden her bir şeyin çıkışında ben de hafifliyorum senfat gibi.

aynen ya hafiliorum resmen atarkende bidaha almıcam diorum sonra gene bir sürü ıvır zıvır alıorum:)

ayy kızlar ne çok şey yazmışsınız. okumaya başladım alıntı yapayım dedi ama yok nede alıntı yapıcam sağolun vallahi...
bir de bunların üstüne 2 banyo ve bir tuvaletin dolapları da var...benim ıvır zıvırla dolu...
evde şu salak kayunun oyuncaklarının kutuları bilem duruyor. koca bir telekop kutusu var evde...
daha önce oğluma birkaç kere anlattım vermemiz gerektiğini ama başarılı olmadım. okulların kapanmasına 3 hafta kaldı. 3 hafta sonra ben onun odaya bir gireyim. atayım herşeyi...
selin yazmıştı sanki giydiğin hamilelik kıyafetini ne yapıcan diye. ayyy selin üstelik ben giyemedim bile...etiketiyle dururlar...
geçen yıl evdeki yün yorgamları ve yastıkları hoopppp doldurdum çuvala üniv. öğrencilerine verdim. gittim hazır yorgan yastık aldım misafire...
çeyizleri nasıl vereyim kızlar annem çok ama çok üzülür. kullanmadığım için bile ara ara laf sokar. bide versem. vakumlu hurçlara koysam...
aslında çok da kıyafet veriyorum. daha 1 ay önce 1 çizme, 2 ayakkabı, 2 babet verdim. bir sürü elbise falan da veriyorum ama çok da alıyorum.
ben en iyisi akşamları falan yavaş yavaş oturma odasından başlayayım. oğlumun odasına en son gireyim...
yoksa afakanlar basıyor bana...
aslında eşyalarımdan da sıklıdım. 13 yıl önce eskitme denile bir şey vardı. kahverengi. yatak odam falan ondan. şöyle bembeyaz bir takım yaptırasım var...ama para lazım tabiki de...
şu anda odamdayım okulda. evi düşündükçe üstüme geliyor herşey...
yeni yorumlara da açığım kızlar...
sağolun öperim hepinizi....

papatya çeyizlerini kullanmayı denesen olmazmı tamam dantellerini kullanma
ama havlu kullanılmıcak bişe diilki herşekilde gideri var yani:)
benim kullanamıcam çeyizde bi tek başörtüleri var oda kapalı diilim:) mevlüt olcakda eve biri gelcek namz kılmak isticekde kulancak:)

bizim köyde adettir nişana gelinirken parça getirilir:)
parça nedir kumaş:)
eskiden kızlar bu parçalarla kendilerine nişanlandıktan sonra etekler şalvarlar bluzler dikerlermiş:)
yani kumaş dediysem böle cicili biçili şeyler getirmeyin aklınıza şalvarlık basma eteklik kumaşlar:) desenleri hiç güzel diil çoguda sandığından çıakrıpda getirdi nişanda yani en az 10 senelik kumaşlar:)
kimi 3 metre kimi 2 metre benim sandıkta o kumaşlar var:)

memlekete giderken annaneme götürcem o kumaşları nişana kınaya giderken versin yada kendine etek yaptırsın diye:)
çeyizinde kullanmadığın şeyler varsaçıkar yoksa benimde annemin yaptığı göz nuru şeyler var kıyılırmı kız onlara:)

papatya çeyizlerini kullanmayı denesen olmazmı tamam dantellerini kullanma
ama havlu kullanılmıcak bişe diilki herşekilde gideri var yani:)
benim kullanamıcam çeyizde bi tek başörtüleri var oda kapalı diilim:) mevlüt olcakda eve biri gelcek namz kılmak isticekde kulancak:)

bizim köyde adettir nişana gelinirken parça getirilir:)
parça nedir kumaş:)
eskiden kızlar bu parçalarla kendilerine nişanlandıktan sonra etekler şalvarlar bluzler dikerlermiş:)
yani kumaş dediysem böle cicili biçili şeyler getirmeyin aklınıza şalvarlık basma eteklik kumaşlar:) desenleri hiç güzel diil çoguda sandığından çıakrıpda getirdi nişanda yani en az 10 senelik kumaşlar:)
kimi 3 metre kimi 2 metre benim sandıkta o kumaşlar var:)

memlekete giderken annaneme götürcem o kumaşları nişana kınaya giderken versin yada kendine etek yaptırsın diye:)
çeyizinde kullanmadığın şeyler varsaçıkar yoksa benimde annemin yaptığı göz nuru şeyler var kıyılırmı kız onlara:)

selincim havluları kullanıyorum ama zaten annem o kadar çok yapmışki sanırsın havlu üretimi duracak. dantelleri de eskiden kullandım yine ama şimdi pullu hazır takımları kullanıyorum. bende kapalı değilim ama o kadar çok yazma varki...çeşit çeşit....
o kumaşlardan bizim oralarda düğün davetiyesi oarak verilir. kaç m ise o da düğün sahibinin hgönderdiği kişiye verdiği değeri gösterir.
siz de var mıdır bilmem ama yatağın kenarı na etek yapılır bizim oralarda. onlardan var hem de kaç parça...
inaqnmıcaksınız ama kayınvalidem çeyiz diye duvar halısı vermiş. ya bu devir de kaldı mı.. duvara çivi çakıcam da halı asıcam..hey allahım ya...

papatyacım evdeki fazlalıkları gönderince hem madden hem de manen hafiflediğini göreceksin .

ben her kıştan çıkarken ya da her yazdan çıkarken ev ahalisinin bütün gönderileceklerini hiç bekletmeden dağıtırım.
bir örnek daha bu sene 23 nisandan sonra çocukların montlarını botlarını bir sürü ıvır zıvırını
kendi kışlıklarımı eşimin kışlıklarını ayıkladım sağa sola gönderdim .

çocukların odasını ise hemen hemen her gün gözden geçiririm kağıt vs konusunda ayıklatırım hemen...

büyük oğluma 2 poşet okuması için hikaye kitabı vermişti bir arkadaş büyük oğlum okudu ben sakladım bu sene ufaklık okuyor okuduğunu hemen öğretmenine gönderiyorum sınıf kitaplığına hediye olarak :34:

zaten evimde yün yatak yorgan yoktur
çeyizdeki başörtüsü yazmalar zaten çoktan gönderildi .
kalan kenarlıklı havlular :34:

papatya o bahsettiğin yatak kenarlarına yapılan dantellerle pike takımı piko mu deniyor, ondan yapıyorlarmış. dantelli pike takımlarını görünce hoşuma gider ancak kullanması bana zor gelir.

papatya kendine şöyle bir plan yap. bugun 1 parça elbise aldıysam evden 1 parça birşey atacagım de. eşime gecenlerde 4 tane atlet aldım. çekmecesi zaten doluydu, hemen ordan 2 atleti kesip, silme bezi yaptım. bir kaç güne kadar 2 tanesini daha keseceğim.
evde en cok gözüne batan şeyle başla, zamanla her şey gözüne batmaya başlayacak. oğlunu yaz tatilinde eski oyuncaklarıyla birlikte köye götür ve orda arkadas oldugu kendinden küçük kişilerin oyuncaklarının olmadıgını görünce eskileri kendisi vermek isteyebilir. bir de oyuncaklarını vermenin de bir yaşı var. kardeşim o yaşta her oyuncak kendisinin olsun isterdi, 6. sınıfa falan geldiğinde kendisi dagıtmaya başladı. ama oğlun oyuncagı olmayanı gördüğünde merhametli davranır.

senfat piko dikiş makinesiyle kumaşların kenarlarına geçilen süslü şekilli dikiş teknikleridir. Eski kaneviçe örtüler pike üzerine değerlendirilip yatak örtüsü yapılıyor. Nişanlıyken annem de bana çok baskı yaptı illa yaptıralım sana diye; kullanışlı olmaz diye istemedim beğenmediğim ot dibimde biter misali annemden sakındıysam da k validem yaptırmış geldi yine beni buldu bir kez kullanayım dedim çok sert oluyor kumaşı yatak örtüsünün kumaşı gibi kolay serilmiyor ben de öyle olunca kaldırdım koydum baza altına.

babannem bana yıllar önce halı dokutmus ama kök boyalarla boyanmıs çok değerli gözümde :16:

yün yorganım var 2 tane satenli falan ama kendim diktirdim onuda anemin baskısıyla ama modern tarzda dikildi hazır yorganlar gibi düğmeli falan nevresimi, ayrıca bizim ilçe de yün 1 numaradır konyadaki yünlere bile kıyaslanmaz tertemizdir lekesi beresi kiri pası alınır öyle doldurulur kokmaz kesinlikle.

ben kullanıyormuyum ev sıcak gelenede battanıyelerim yetiyor. hos yatıya annemler dısında gelen olmaz

senfat pike yapıyorlar eski kanviçeler veya o etek denen karyola çarsaf gibi seylerle, yaz içni gelen gidene örtmek için kullanıslı bence bir kaç kes gördüm... tabi kalıteli kumassa yaptır hos bi ton para istiyorlar da onada... yoksa değmez yani...

kızlar sağlıklı yün, pamuk yorganlar atılıp da sentetik elyaf yorgan yastık kullanılır mı ya :20:
ne varsa doğalda var. ne diyor erkan topuz hocamız, halıları bile doğal boyalı olandan kullanın. sentetik şeylere zaten alerjim var benim.

Back