ee ne yapıcaz şimdi canım ? :)) bir miktar tl. de kaldık altın çıkmaya başladıbence çok ararız biz o 95 küsürleri :44:
belli olmaz canım 1600 ün üzerinde tutunursa kocamannnnnnn yatırımcıdan 1620 seviyelerinde bir kar satışı yerve nasipse gene düşer canım
yarım merkez bankasının yine müdahalesi varmış bakalım ne kadar etki edecek .
ben % 10 tl deyim ama onu emniyet sibobu olarak tutuyorum % 100 tek bir yatırım aracında kalmak riskili onun için sıkıntı yok yani.
dolar düşerse dolar alırım ki benim için daha iyi olur , dolarla altın alış satışı yaparım o zaman da.
belli olmaz canım 1600 ün üzerinde tutunursa kocamannnnnnn yatırımcıdan 1620 seviyelerinde bir kar satışı yerve nasipse gene düşer canım
yarım merkez bankasının yine müdahalesi varmış bakalım ne kadar etki edecek .
ben % 10 tl deyim ama onu emniyet sibobu olarak tutuyorum % 100 tek bir yatırım aracında kalmak riskili onun için sıkıntı yok yani.
dolar düşerse dolar alırım ki benim için daha iyi olur , dolarla altın alış satışı yaparım o zaman da.
senin ortalama gr alışın ne canım?
farması canım bu 700 milyon dolarlık ihale doları düşürür mü yükseltir mi ?
Ben neden özel mesaj atamıyorum ya biri bana msj gönderebilirmi farması beyazkaranfil :S((
Evet öyle yazıyor sizide çok sıkmak istemiyorum ama bir kaç birşey sormak istiyorumartık mecburen burdan soracağım.
İş bankasından ve bank asyadan iki ayrı altın hesabı açacağım. Her ay maaşımdan belli bir miktar azda olsa minik minik birikim yapıcağım.
Sorularım ise ;
- Altını alırken ekrandaki satış rakamını baza alacağız değilmi.
- Ons nedir. 31,10 gram altına tekabül geldiğini öğrendim fakat daha ileri bir konuma geçemedim. Biraz bilgi verirmisiniz.
- Bugün gördüm ki arkadaşların bazıları TL ve DOLAR üzerinden alış satış yapıyor. Hangisi daha iyi anladığım kadarıyla Dolar üzerinden hareket etmek daha iyimiş.
Umarım vaktinizi almamısımdır(
Hiç bir şekilde tecrübem yok bende önceden çeyrek alıp yastık altı yapanlardandım. Ama onlarda gitti elde oluncada bozduruluyor. İnternet ortamında kimse bilmicek ne kadar birikimim olduğunu ve buda bana güvence sağlıyor aslında.
merhaba canım aklım erdiğince yanıt vereyim.
altını alırken bankanın sayfasındaki yani ekranımızdaki satış fiyatını baz alıyoruz ,satarken de alış fiyatını
ons : dünya genelinde 1 ons 31.1 gr altın demektir.
biz altının gr/ tl fiyatını bulmak için: şu formülü kullanıyoruz ons/ 31.3* dolar kuru ( onsu 31.1 e bölüyoruz çıkan sonucu o günkü dolar kuruyla çarpıyoruz)
dolarla altın alıp satmak özellikle gr tl fiyatın yatay seyrettiği fakat onsun oynak olduğu dönemlerde gram artırmak için büyük avantaj sağlıyor.
önceden de okuduğum birçok yorum köşesinde dolarla altın alıp satmanın tl ile alıp satmaktan çok daha karlı olduğunu okumuştum . hatta bir tanesinde hesaplayarak bile karşılaştırmasını yapmış biri ama ben onu maalesef kaydetmediğim için yayınlayamıyorum canım
merhaba canım aklım erdiğince yanıt vereyim.
altını alırken bankanın sayfasındaki yani ekranımızdaki satış fiyatını baz alıyoruz ,satarken de alış fiyatını
ons : dünya genelinde 1 ons 31.1 gr altın demektir.
biz altının gr/ tl fiyatını bulmak için: şu formülü kullanıyoruz ons/ 31.3* dolar kuru ( onsu 31.1 e bölüyoruz çıkan sonucu o günkü dolar kuruyla çarpıyoruz)
dolarla altın alıp satmak özellikle gr tl fiyatın yatay seyrettiği fakat onsun oynak olduğu dönemlerde gram artırmak için büyük avantaj sağlıyor.
önceden de okuduğum birçok yorum köşesinde dolarla altın alıp satmanın tl ile alıp satmaktan çok daha karlı olduğunu okumuştum . hatta bir tanesinde hesaplayarak bile karşılaştırmasını yapmış biri ama ben onu maalesef kaydetmediğim için yayınlayamıyorum canım