Kırkayak!

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
Merhabalar.
Konuyu nereye açacağımı bilmiyorum eğer yeri yanlışsa özür dilerim.
Bu dert sadece benim değil ailemin de derdi.
Derdimiz başlıktan da belirtildiği gibi 'Kırkayak'
Ben, kırkayağı zehirli bir böcek sanıyordum ama ona Çiyan deniyormuş.
Evimize gelen şey kırkayak denilen yaratıkmış.
Bizim evimize nereden geldiği bilinmemek üzere kırkayak denen haşereler geliyor.
Bıktık artık. Görünce midem bulanıyor.
Bunlardan kurtulmanın bir yolu var mıdır?

Merhabalar.
Konuyu nereye açacağımı bilmiyorum eğer yeri yanlışsa özür dilerim.
Bu dert sadece benim değil ailemin de derdi.
Derdimiz başlıktan da belirtildiği gibi 'Kırkayak'
Ben, kırkayağı zehirli bir böcek sanıyordum ama ona Çiyan deniyormuş.
Evimize gelen şey kırkayak denilen yaratıkmış.
Bizim evimize nereden geldiği bilinmemek üzere kırkayak denen haşereler geliyor.
Bıktık artık. Görünce midem bulanıyor.
Bunlardan kurtulmanın bir yolu var mıdır?

aynı sorun bizdede vardı gerçi geçen gece eşim tuvalette gene görmüş ama :( bitti gibi çok ilaç döktük sonunda anladıkki nemli yerlere geliyor. bizim tuvaletle banyoda çıkıyordu 1. kat evimiz 20 küsür yıllık aprtman nerden çıktığını bizde bilememiştik ama banya tuvalet deliklerinden çıkıyor eşim tuvalet çukurunun orayı kazıp etkili bi ilaç sıktı bide biz pencereleri açmazdık sonra hep açık bırakmaya başladık ondan sonra kesildi şükür. inşallah faydası olur gerçekten mide bulandırıcı :( nemli yerlerinizi devamlı havalandırın evi ialçlayın inşallah kesilir bide kırkayaklar yaşayamayacağı yerlerden toplu göç yaparlarmış

aynı sorun bizdede vardı gerçi geçen gece eşim tuvalette gene görmüş ama :( bitti gibi çok ilaç döktük sonunda anladıkki nemli yerlere geliyor. bizim tuvaletle banyoda çıkıyordu 1. kat evimiz 20 küsür yıllık aprtman nerden çıktığını bizde bilememiştik ama banya tuvalet deliklerinden çıkıyor eşim tuvalet çukurunun orayı kazıp etkili bi ilaç sıktı bide biz pencereleri açmazdık sonra hep açık bırakmaya başladık ondan sonra kesildi şükür. inşallah faydası olur gerçekten mide bulandırıcı :( nemli yerlerinizi devamlı havalandırın evi ialçlayın inşallah kesilir bide kırkayaklar yaşayamayacağı yerlerden toplu göç yaparlarmış

Bizim de evimiz çok uzun yıllar önce yapılmış. Bahçeli ev. Müstakil. Biz de fark ettik nemli yerlere geliyor. Banyomuzda çok var ama diğer odalara da geliyorlar banyodan. Iyyy bir de iğrenç kokuyorlar. Gördükçe midem bulanıyor. Kimi zaman 'Keşke evimiz olmasaydı da apartmanda yaşasaydık. Ben kirada oturmaya razı olurdum' diyorum. Ama bizim yaşadığımız yerde çoğu ev müstakil ama o evlerde yok. Neden bizde var? Haşere ilacı kullansak olur mu? Nereden geldikleri belli değil. Yuvalarının yerini bilmiyoruz. Evin etrafına mı sıkalım yoksa evin içine mi?

bana kalırsa hem içeri hem dışarı sıkın banyonun pis suyun aktığı yerler varya tuvalet çukuru falan orlara özellikle çok etkili bi ilaç alın bizim yaşadığımız yerde ilaçlama firması yok olmazsa bi ilaçlama firmasıyla görüşün. bizim banyoyla tuvaltein kapısının aşağısında mermer yoktu açıklık vardı eşim orda içeriye girmesinler diye mermer koydu faydası oldu en azından orda kalıyorlar içeri giremiyolar bu kostikler varya tıkalı yerleri döküp üstüne kaynar su dökülüyor onlardan alıp dökdük bi kaç defa dediğim gibi pencereyi açık bırakın devamlı evi temizledikten sonra ilaç sıkıp uzun süre etkisi sürsün bahçeyi ilaçlayın

maalesef bahçeli evlerde sık rastlanır bu böceklerden
evi değişitrme ihtimaliniz yoksa bi ilaçlama şirketiyle görüşün
belki kökten çözümleri vardır

mrb ben ciyani geldigim yerden biliyorum ciyan evet cok zehirli bir surungendir yapistimi cikmaz kolay kolayzehrini salana kadar ama kirkayak zehirsizdir bide eminmisiniz nemli yerlerde turedigine benim bildigim tam tersi sicak vekuru yerleri severler yani turkiyede ozellikle icanadolu ve egebolgesinde hadsafhada var bunlardan ben suan gerek iklim herek hava sartlari olsun nemin rutubetin alasi olan bi ulkede yasiyorum ama neakrep ne kirkayak neciyan kertenkele hic birisi buralarda yasayamiyor burdada bolca allah ne verdiyse orumcekler cok yasiyo ama allahtan cok buyuk olmamakla beraber basa cikiyorum sorunumla benimde cok midem bulanir emin olun sizi anlayabiliyorum

mrb ben ciyani geldigim yerden biliyorum ciyan evet cok zehirli bir surungendir yapistimi cikmaz kolay kolayzehrini salana kadar ama kirkayak zehirsizdir bide eminmisiniz nemli yerlerde turedigine benim bildigim tam tersi sicak vekuru yerleri severler yani turkiyede ozellikle icanadolu ve egebolgesinde hadsafhada var bunlardan ben suan gerek iklim herek hava sartlari olsun nemin rutubetin alasi olan bi ulkede yasiyorum ama neakrep ne kirkayak neciyan kertenkele hic birisi buralarda yasayamiyor burdada bolca allah ne verdiyse orumcekler cok yasiyo ama allahtan cok buyuk olmamakla beraber basa cikiyorum sorunumla benimde cok midem bulanir emin olun sizi anlayabiliyorum

Evet canım nemli yerde olduklarına neredeyse eminim. Çünkü yazda azalıyor bunlar. Etraf kuru olduğu için. Yani tek tük oluyor ama yağmurlar başlayınca artıyorlar.

maalesef bahçeli evlerde sık rastlanır bu böceklerden
evi değişitrme ihtimaliniz yoksa bi ilaçlama şirketiyle görüşün
belki kökten çözümleri vardır

Yok canım ev bizim ve şu anda değiştirmeyi düşünmüyoruz. Belki ileride.
İlaçlama şirketi de yok burada. Annemi aradım demin. İşten çıkınca eve gelmeden haşereler için ilaç alacaklar.

bana kalırsa hem içeri hem dışarı sıkın banyonun pis suyun aktığı yerler varya tuvalet çukuru falan orlara özellikle çok etkili bi ilaç alın bizim yaşadığımız yerde ilaçlama firması yok olmazsa bi ilaçlama firmasıyla görüşün. bizim banyoyla tuvaltein kapısının aşağısında mermer yoktu açıklık vardı eşim orda içeriye girmesinler diye mermer koydu faydası oldu en azından orda kalıyorlar içeri giremiyolar bu kostikler varya tıkalı yerleri döküp üstüne kaynar su dökülüyor onlardan alıp dökdük bi kaç defa dediğim gibi pencereyi açık bırakın devamlı evi temizledikten sonra ilaç sıkıp uzun süre etkisi sürsün bahçeyi ilaçlayın

Burada da yok malesef ilaçlama firması. Annemle konuştuk demin ilaç alacaklar bugün. Ay İnşAllah tamamen kurtuluruz ya gerçekten çok iğrençler. Midem bulanıyor gördükçe.:50:

Evimiz mustakil değil 2.kattayız,ayrıca havalarda burada oldukça iyi,rutubet desen hiç yok dairenin cephesi çok iyi olmasına rağmen sık sık salonun duvarlarında karşılaşıyorum ve ne yazıkki korka korka öldürüyorum :(

Benim de odamdan ölü bir koyun gözü çıktı geçen gün! Adeta içi bomboş, kurumuştu. Ben alırken çerez gibi ufalandı. Allahım o kadar iğrenç ki :( İnşallah kurtulursun arkadaşım kırkayak daha da iğrenç zaten deli gibi koşar yaaa. :41:

Tatmin yakininizda bos arsa falan varsa yumuşak toprakli oralardan geliyorlar lagimdan cikiorlar bende ilk gorduumde evde tiksinmisyim ama artik rahatim alip atoorum alistik bide böle parmak kalinliginda yilan yavrusu kadar var hele kiskaclari ayyyyyykkk..alisirsin sende.

Evimiz mustakil değil 2.kattayız,ayrıca havalarda burada oldukça iyi,rutubet desen hiç yok dairenin cephesi çok iyi olmasına rağmen sık sık salonun duvarlarında karşılaşıyorum ve ne yazıkki korka korka öldürüyorum :(

Evet onlar duvarlarda oluyor genellikle. Allah Allah sizin evinize nasıl geldiler ki?:44:

Benim de odamdan ölü bir koyun gözü çıktı geçen gün! Adeta içi bomboş, kurumuştu. Ben alırken çerez gibi ufalandı. Allahım o kadar iğrenç ki :( İnşallah kurtulursun arkadaşım kırkayak daha da iğrenç zaten deli gibi koşar yaaa. :41:

İnanmıyorum ya koyun gözü mü?:53: Kedi ya da köpek besliyor musunuz evinizde canım? Belki onlar bulup getirmiştir. İnşAllah canım dua et de kurtulalım ya iğrenç şeyler. Koşamıyor bunlar,yavaş yavaş gidiyorlar. O hızlı koşanlar çiyanmış ama bunların farklı. Hem görüntüsü iğrenç hem de iğrenç kokuyorlar.:120:

Tatmin yakininizda bos arsa falan varsa yumuşak toprakli oralardan geliyorlar lagimdan cikiorlar bende ilk gorduumde evde tiksinmisyim ama artik rahatim alip atoorum alistik bide böle parmak kalinliginda yilan yavrusu kadar var hele kiskaclari ayyyyyykkk..alisirsin sende.

Canım evimiz müstakil ve tek katlı. Bahçemiz de oldukça büyük. Bunların kıskaçları yok. Kıskaçlı olanlar çiyan. Bunlar kırk ayak. Kahverengi renkleri.:120: Kafayı yemek üzereyiz neredeyse. Biz atıyoruz onlar geliyor.:111:

hanımlar bahsettıgınız kırkayak mı hakıkaten yoksa gumus bocegı mı?
gumusbocegı sever nemı banyoyu bulastıgı evı...ama kırkayak..ne bılım Bodrum'da cok rastladım ben -arkadasın da
dedıgı gıbı daha kuru ıklım sever bılırdım ben onları.

Kırkayaklar nemli yerleri sever, zehirli olmadığını kim söyledi bilmiyorum ama zehirlidir ancak zehiri çiyan kadar etkili değildir. Toprakta yuva yapmalarına rağmen uygun bir ortam bulurlarsa evlerde duvar yarıklarına yerleşirler malesef.. en sevdikleri yerlerse mutfak banyo, ayakkabılık, su boruları etrafıdır.. hemen her yere yumurta bırakır kerata ve en az bıraktığı yumurta sayısı 10-15 :( çok hızlı ürerler anlayacağınız.. bana sorarsanız bi ilaçlama firmasından yardım alın derim sık sık görüyorsanız mutlaka yuvalarının yok edilmesi lazım yoksa başa çıkamayabilirsiniz...

hanımlar bahsettıgınız kırkayak mı hakıkaten yoksa gumus bocegı mı?
gumusbocegı sever nemı banyoyu bulastıgı evı...ama kırkayak..ne bılım Bodrum'da cok rastladım ben -arkadasın da
dedıgı gıbı daha kuru ıklım sever bılırdım ben onları.

Yok canım gümüş böceği değil. Bunlar çok iğrenç ya.:120:
Araştırdım,kırkayaklar nemi çok severmiş.

Kırkayaklar nemli yerleri sever, zehirli olmadığını kim söyledi bilmiyorum ama zehirlidir ancak zehiri çiyan kadar etkili değildir. Toprakta yuva yapmalarına rağmen uygun bir ortam bulurlarsa evlerde duvar yarıklarına yerleşirler malesef.. en sevdikleri yerlerse mutfak banyo, ayakkabılık, su boruları etrafıdır.. hemen her yere yumurta bırakır kerata ve en az bıraktığı yumurta sayısı 10-15 :( çok hızlı ürerler anlayacağınız.. bana sorarsanız bi ilaçlama firmasından yardım alın derim sık sık görüyorsanız mutlaka yuvalarının yok edilmesi lazım yoksa başa çıkamayabilirsiniz...

Aynen canım banyo ve mutfakta oluyorlar. Hatta kimi zaman salona ve odalara da geliyorlar.:120:
Evdeki saksıların altından bile çıkıyorlar o derece yani.
İlaçlama firması yok ama hafta sonu etkili bir ilaç alıp ilaçlayacağız evin içini dışını.

Aynen canım banyo ve mutfakta oluyorlar. Hatta kimi zaman salona ve odalara da geliyorlar.:120:
Evdeki saksıların altından bile çıkıyorlar o derece yani.
İlaçlama firması yok ama hafta sonu etkili bir ilaç alıp ilaçlayacağız evin içini dışını.

Her haşereye her ilaç iyi gelmiyor bu sebeple ilaçlama firması demiştim, bulunduğunuz yerde yoksa ilaçlama firmalarını arayıp sorsanız belki yardımcı olurlar hangi ilaçla yapmak lazım filan diye...

Zirai ilaç satan firmalardan 'akarisit' isteyin köşe bucak her yere sıkın (akarlar için) ilaçtır yılan çiyan kırkayak vs.:ssz:

Ya bizim evde de var böyle yaratıklar.Çok hızlı ve çok tiksinçler.Ama çiyan mı kırkayak mı bilmiyorum.Evin içinden değil de bodruma inen merdivenlerin ordan çıkıyorlar.1-2 sefer evde de karşılaştık.Nasıl anlıcaz ne olduğunu?

Back
X