How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Kırk Yaşında Anne Olan Var mı Lütfen Umuda İhtiyacım Var

kıslar hepinize selamlar....
cuma günü gittim dr ye.....öncelikle yaşım artık 39 oldu 2012 itibariyle....(ama doldurmadım)))......ilk önce dedi ki, yumurta takibi yapalım bir iki ay, sonra da aşılama yaparız....yok dedim ben direk tüp için geldim deyip, derdimi anlattım.....
neyse bizde sperm sorunu da vardı,ileri hareketli yok morfoloji kötü falan....ama dr onları hiç önemsemedi.....sende bi sorun olmasaydı, bu spermlerle bir yıldır hamile kalırdın dedi...
yaşıma takmış durumda sanırım...ama önceki gebeliklerimi baz alarak doğurgan bi yapın var dedi...(bu arada bazılarınız biliyor,bilmeyenler için söyliyeyim benim ilk eşimden 8.5 yaşında bir kızım var.)....neyse, vitamin verdi e vitamini,folikasit(zaten kullanıyordum...bi de ..... pan diye bi vitamin, b1,b6 sadece b vitamini kapsıyor sanırım...omega3 ü falan içme, balık ye dedi.....ben multivitamin alıyorum dedim, yok benim verdiklerim yeter dedi...
sonra yaşın ileri,zor oluyor tabii,zaten biz bu yaştan sonra tüpe yönlendiriyoruz, gel bi yumurtalıkların durumuna bakalım dedi....bakalım dedim....gittik baktık yumurtalıklarımın durumuna, bunlar iyi gözüküyo dedi....e benim canım doktorum, neden önce bakıp sonra yorum yapmıyosun da, oturduğum gibi eşimin yanında, benim o neşeli modumu bozuyosun....
sonra amh testi istedi, perşembe günü adetinin 11. günü gel hem testi değerlendiririz,hem de bi yumurtalara bakarız dedi....
durumum şimdiklik bundan ibaret kızlar....
hepinizi çok çok öpüyorum......

arkadaşlar inanın bende geç yaşta evlendim.73 doğumluyum.tüp bebek yaptırdım aşılama ama hiçbiri tutmadı.tam bir yıkım.beni üzen dier bir konuda eşimin benim yüzünden çocuksuz kalacağı düşüncesi.sonra bahçeciye gittim.diyet dedi dr .miyomum vardı.ben ne beklerken ne çıktı.murat beyle sıkı bir diyete girdim .ameliyat olacaktım çünkü.ama 3 ay sonra hamile kalmıştım.mucıze.allah istediğinde veriyor.2010 yılında dünyalar tatlısı bir kızım oldu.tabiki bundan sonra şu kaygı başlıyor acaba universteye gitmesini evlenmesini görecekmıyım.dr göre o mucize bir bebekti.ayrıntılara girmedim ama tüp bebekte pgt yapılmıştı ve sonuç çok kötüydü.başka yerde yaptırmıştım tüp bebeği ve dr. o zaman benim aslında çocuk sahibi olmamım imkansız olduğunu ima etmişti.ve inanın asla umudunuzu yitırmeyin.ben şu an 24 haftalık hamileyim.demek ki rabbim şimdi nasip etmiş.tabiki yaşımdan dolayı çok üzülüyorum.ama sizlerede umut olması açısından paylaşmak istedim.

canım senin adına çok sevindim...allah uzun sağlıklı bir ömür versin sizlere.....

yanlış anlamadıysam şu anda ikinciye mi hamilesin????????

canım benım tsk ederım. Benı habersız bırakma mutlaka sonucu bıldır. ve bılıyorum sen hamılesın ıcımdekı ses benı yanıltmadı bugune kadar emın ol:) optum

Canım desteğin için moral için sana ve diğer arkadaşlara çoooook teşekkür ederim.İnşallah hamileyimdir,garip bir moda girdim,onları seviyorum,konuşuyorum,ama bir taraftanda acaba benimleler mi diye düşünmeden edemiyorum.Hakkımızda hayırlısı,herşey iyi ve güzel sonuçlanır umarım hepimiz için, tekrar teşekkürler.Bu arada yarın nihayet evime dönüyorum,eşime kavuşacağım,işleri yüzünden bizi bırakıp dönmek zorunda kalmıştı.Tek çıktığım eve inşallah 3 kişi olarak gireceğim,hadi hayırlısı bakalım.Hepinizi öptüm....

kıslar hepinize selamlar....
cuma günü gittim dr ye.....öncelikle yaşım artık 39 oldu 2012 itibariyle....(ama doldurmadım)))......ilk önce dedi ki, yumurta takibi yapalım bir iki ay, sonra da aşılama yaparız....yok dedim ben direk tüp için geldim deyip, derdimi anlattım.....
neyse bizde sperm sorunu da vardı,ileri hareketli yok morfoloji kötü falan....ama dr onları hiç önemsemedi.....sende bi sorun olmasaydı, bu spermlerle bir yıldır hamile kalırdın dedi...
yaşıma takmış durumda sanırım...ama önceki gebeliklerimi baz alarak doğurgan bi yapın var dedi...(bu arada bazılarınız biliyor,bilmeyenler için söyliyeyim benim ilk eşimden 8.5 yaşında bir kızım var.)....neyse, vitamin verdi e vitamini,folikasit(zaten kullanıyordum...bi de ..... pan diye bi vitamin, b1,b6 sadece b vitamini kapsıyor sanırım...omega3 ü falan içme, balık ye dedi.....ben multivitamin alıyorum dedim, yok benim verdiklerim yeter dedi...
sonra yaşın ileri,zor oluyor tabii,zaten biz bu yaştan sonra tüpe yönlendiriyoruz, gel bi yumurtalıkların durumuna bakalım dedi....bakalım dedim....gittik baktık yumurtalıklarımın durumuna, bunlar iyi gözüküyo dedi....e benim canım doktorum, neden önce bakıp sonra yorum yapmıyosun da, oturduğum gibi eşimin yanında, benim o neşeli modumu bozuyosun....
sonra amh testi istedi, perşembe günü adetinin 11. günü gel hem testi değerlendiririz,hem de bi yumurtalara bakarız dedi....
durumum şimdiklik bundan ibaret kızlar....
hepinizi çok çok öpüyorum......

Canım senin için herşey inşallah hayırlı ve güzel olur.Sen o salak doktorlara takılma,insanın suratına öyle konuşunca ,moral bozunca birşey yaptıklarını sanıyorlar.Ben doktorun dediğine baksaydım,şimdi çoktan donasyon yaptırmış olmam gerekiyordu,senin yumurtan bile olmaz,olsada kalitesiz olur,döllenmez demişti.Hakkında hayırlısı arkadaşım.Hem ne güzel bir evladın var,rabbim ona uzun ve sağlıklı ömür versin,ne güzel anneliği yaşamışsın,inşallah rabbim istediğin kadar tattırır bu duyguyu sana,tabi bizlere ve isteyen herkese,sevgiler

arkadaşlar inanın bende geç yaşta evlendim.73 doğumluyum.tüp bebek yaptırdım aşılama ama hiçbiri tutmadı.tam bir yıkım.beni üzen dier bir konuda eşimin benim yüzünden çocuksuz kalacağı düşüncesi.sonra bahçeciye gittim.diyet dedi dr .miyomum vardı.ben ne beklerken ne çıktı.murat beyle sıkı bir diyete girdim .ameliyat olacaktım çünkü.ama 3 ay sonra hamile kalmıştım.mucıze.allah istediğinde veriyor.2010 yılında dünyalar tatlısı bir kızım oldu.tabiki bundan sonra şu kaygı başlıyor acaba universteye gitmesini evlenmesini görecekmıyım.dr göre o mucize bir bebekti.ayrıntılara girmedim ama tüp bebekte pgt yapılmıştı ve sonuç çok kötüydü.başka yerde yaptırmıştım tüp bebeği ve dr. o zaman benim aslında çocuk sahibi olmamım imkansız olduğunu ima etmişti.ve inanın asla umudunuzu yitırmeyin.ben şu an 24 haftalık hamileyim.demek ki rabbim şimdi nasip etmiş.tabiki yaşımdan dolayı çok üzülüyorum.ama sizlerede umut olması açısından paylaşmak istedim.

Arkadaşım,cevabın için sağol,olumlu şeyler duymak insanı rahatlatıyor.Ben de ikinci hamileliğin diye anladım.Yanlış anladıysam kusura bakma,rabbim hayırlı ve sağlıklı evlat nasip etsin,darısı bizim başımıza,AMİNNNNNNNNNNN...

Kizlar rnasilsinizzz transferi olan arkadasimm dilerimm ki rabbimm istegini versin ki icime doguyor verecekk lenovam nasilsin hayatkavunicim rieuse limon ve digerr arkadaslarimm bende ameliyat sonrasi normal yoldan denemeye basladim ama yas 41 olunca tupe de devam edecegimm hem oyle hem oyle ama rabbim verecek biliyorummm:49:

Kizlar rnasilsinizzz transferi olan arkadasimm dilerimm ki rabbimm istegini versin ki icime doguyor verecekk lenovam nasilsin hayatkavunicim rieuse limon ve digerr arkadaslarimm bende ameliyat sonrasi normal yoldan denemeye basladim ama yas 41 olunca tupe de devam edecegimm hem oyle hem oyle ama rabbim verecek biliyorummm:49:

Canım teşekkür ederi miyi dileklerin için,inşallah tutarda rabbim bize de 42 yaşında anne olmayı nasip eder.Ben de hep umutlu baktım,öyle veya böyle birgün bizimde peşimizden anne diye tutan veletller olacak.Rabbim isteyen herkese sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.pes etmek yok denemeye devam.
Şimdi benimleler mi bilmiyorum ama onları seviyorum,onlarla konuşuyorum,bu duyguyu yaşamak bile güzel,vücudunda senden bir parça taşıyorsun.İnşallah güzel haberleri alırım da sevincim yarım kalmaz.Ne olur dua edin,hepinizi seviyorum,sevgiler

bugun doktora gıttım lucrıni 5ml cektı ve menegon verdı 5 toz 2 su 5 gun boyunca vuracagım kalcadan pazartesı yumurtalarınla gel dedı:) ınsallah canlarım dua edın 2-3 hatta bır mucıze olsun 4 yumurta olsun.. ak mı kara mı pazartesı cıkacak ortaya ılaclara 500 tl bayıldım sımdılık tabı pazartesı hersey yolunda gıderse devam edecegım ınsallah kalıtelı en az 2 yumurtam olur lutfen Allahım duysun sesımızı... rahım cok ıyı dedı doktor mıyom ve polıp alındıktan sonra kız gıbı rahımın var dedı:) neyse kızlar ınsallah hersey yolunda gıdecek
ncurt kacıncı gun bugun ne hıssedıyorsun ne bıleyım ıste ıcındekı ses ne dıyor bu arada 42 yasında cok guzel anneler olacagız ınsallah hep bırlıkte:)
akıdecık amelıyat sonrası normal yolla kalırsın ınsallah canım ama tüpü ihmal etme canım

arkadaşlar inş.güzel haberlerinizi alırız...dualarım sizlerle.....bişey sorucam fsh kaçla tüpe başladınız....

ben 20 ıle basladım
bır oncekı 18 dı tek yumurta oldu a kalıte ama sonuc negatıf oldu
Rabbım ol derse oluyor canım benım doktorum fsh 54 ıle ıkız gebelık dogurtmus:)
senın kac

kampacım
sen neler yapıyosun ne durumda tedavın ?

Belki hatirlarsin, 38 yas ustu forumuna yazmistim; Ocak basinda negatif sonuc aldim. Simdi ara verdim, Cin ilaclari iciyorum, DHEA kullaniyorum falan... Benim hormon degerlerimde pek bir sorun yok fakat yumurta rezervi ve kalitesi az. 4 kere tup denedim 2010 basindan beri. Hepsinde 3'er yumurta toplandi, 1'er adet transfer yapildi, fakat her seferinde negatif sonuc aldim :( Tutunmuyorlar bir turlu. En sinirimi bozan da, her doktorun 'bir kere daha dene sonra donasyon' demesi. Ne sinir bozucu. Bunu her duydugumda sanki ilk duyuyormusum gibi uzuluyorum ve merkez degistiriyorum. Ama aslinda soyle hastasini devamli takip eden, sonuna kadar giden bir yer olsa...
Bir de kilo vermeye calisiyorum. Keske bu isi dusunurken kalori kaybedilseydi, incecik olurdum kesin. Iste tedavim bu seviyelerde :)
Sana cok bol sans diliyorum.

Akidecim merhaba. Sen neredesin diye sormustun, biraz geciktim ama cevap veriyoruum: Prag'dayim. Buradan gidip gelmek, Istanbul'da tedaviye devam etmek cok zor oluyor. Sen nasil yapiyorsun? Normal yoldan da dene zaten, bir suru hikaye var. vucut kendini toparliyor tup tedavisinden sonra. Benim gecmisimde de var oyle bir hikaye, basarisiz tup denemesinden kendiliginden hamile kaldim ama kotu zamana denk geldi, aldirmak zorunda kaldim :( Ama olabiliyor yani! Sevgiler, iyi sanslar.

kizlarr canlarimmm evet oncellikle hem tup hem normal ama ben artik asilama da yaptirabilecegim enazindann ben cokk yollar asdimmm :49::49::49:

Merhaba ben bu siteyi iki yıldır takip ediyorum fakat yeni üye oldum hikayemi paylaşmak istedim sizlerle.Umarım benim gibi olanlar vardır.Ben 6.5 yllık evliyim.Okuldu kariyerdi derken ve beyaz atlı prensi beklerken yaş oldu 34 ve ben 34 yaşında mutluluğu yakaladım.İlk başta hiç bebek düşünmedim çünkü korkuyordum.Ben annemi küçük yaşta kaybettim yaşım ilerledi ya benim çocuğumda annesiz kalırsa diye.Ama beklenmedik zamanda bir şok yaşadım.Evliliğimin üçüncü ayında ara kanamam oldu,ne olduğunu öğrenmek için doktora gittim.Herhalde hamile olduğunu ama düşük yaptığını aynı anda öğrenen nadir insanlardan biriyim.Çok üzüldüm tabi ama yapacak birşey yok.Vücudum bebeği bir haftada kendiliğinden attı.Doktorum üzülmememi en azından bebek sahibi olabildiğimi yeniden hamile kalabileceğimi söyledi.Herkesten aynı lafı duyunca tabi bende pek takmadım kafama nasıl olsa yeniden hamile kalabilirdim.Üç ay bekledik,tekrar doktora gittim,bir problem yok herşey yolunda ama yaş ilerlemeden bebek düşünüyorsanız beklemeyin dedi,biz de çalışmalara başladık,Bana kalsa biraz daha beklerdim ama eşim o zaman 40 yaşındaydı vetam bir bebek tutkunu.Obir an önce olsun dedi.İlk ay geçti yok,üzerinden altı ay geçti yok.Ben iyice stres olmaya başladım.doktora gittik rahim filmi,eşimin ve benim tahlillerim herşey temiz çıktı.Rahim düzgün,düzenli adet oluyorum ama nafile,doktorum sebebi bilinmeyen infertilite dedi,tam bir şok biz ne düşünürken ne yaşadık.Ama yine çok üzülmedim,hani bir tane olduya biz hep umutluyduk kendiliğinden olur diye.Doktorum tüp bebek deneyin dedi,eşim hayır ben kendiliğinden olsun istiyorum bekleyelim dedi.Neyse uzatmayayım ilk tüp bebek denememizi evliliğimizin 4.yılında yaptık yani 2008 de.Bu arada boş durmadık 3 kez aşılama yaptırdık sonuç negatif.buraya yazarken kolay ama ben bilirim neler yaşadığımı o testte her defasında tek çizgi görmeyi,eşime yok demenin ezikliğini,şu an bile yazarken ağlıyorum.Bu yaşadıklarım beni o kadar olumsuz etkiledi ki ilk tüp bebek denememiz de vücut ilaca rağmen hiç yumurta geliştirmedi ve tedavi iptal edildi.Ben doktorun yanından çıktıktan sonra tam üç saat caddelerde ağlayaredenimde kalucıak dolaştım.Eşim sağolsun bana çok destek oldu ama onun beni üzmemek için metin göründüğünü aslında gözyaşlarını içine akıttığını biliyordum ve bu beni dahada üzüyordu.Altı ay sonra tekrar denedik bu sefer 3 yumurta oluştu sadece biri gelişti.Doktorum bile anlam veremedi bu duruma,basit haplarla bile 5 yumurta geliştirebilen ben o kadar ilaca cevap veremiyordum.Stresten denildi,tek yumurtayla devam kararı alındı ama yine kısmet olmadı,yumurta toplama işleminden bir gün önce olan tek yumurtamda kendiliğinden çatladı,tedavi yine sonlandı.Artık iyice umudumu kaybetmiştim,kendimden çok eşim için üzülüyor,ona çocuk veremediğim için kendimi suçluyordum.Yeniden deneriz derken ilaçlar ben de yan etki yaptı,beyin omurilik sıvım yükseldi,geçici görme problemi yaşadım,bir hafta hastahanede yattım,bir yıl ilaçla tedavi gördüm.defalarca iğneyle belimden sıvı aldılar,doktorum bu şartlarda hormon ilacı kullanamayacağımı aksi halde bedenimde kalıcı hasarlar oluşacağını söyledi.Mecburen bekledik,bu arada tesadüfen kontrole gittiğimde doktorum 3 tane yumurta olduğunu istersem ilaç kullanmadan aşılama yapılabileceğini söyledi,yaptırdık,sonuç gene hüzün.İyileşme sürecim 2010 a kadar sürdü,ilaç kullanmayı bıraktım,ama yaşım kırk oldu,

Canım umut hep var neden biliyoru musun her şey yalan yaş,yumurta kalitesi,yok hormon değerleri vs... ben bunları burada çok okudummm...kisti olup hamile kalan rahmi ters olup hamile kalan sperm değerleri az olup hamile kalan vs vs vs...Bu yüzümüzü rabbim güldürecek oyüzden de o umut hep var olmalı....

Sana daha dün tanık olduğum bir olayı anlatayım. Bir kadın 40 yaşlarında 17 yaşında bir oğlu var. Doğurmuş yani. Ve 17 senedir hiç gebe kalamamış denemediği şey kalmamış.Doktorlar ona senin çocuğun olmaz çünkü yumurtalıkların bitmiş vaziyette demiş... Kadın da umudunu kesmiş tabi. Bu kadın yeri geliyor muş 4 sene adet olmadığı zamanlar olmuş...Düşünün artık... geçenlerde karın ağrısı şikayetiyle doktora gitmişşşş, demiş kist mi oldum kanser mi oldum ne???? doktor bir bakıyor ki 3 aylık hamile. kadına diyor ki hamilesiniz kadın inanamıyor. Ben kısırım diyor...ben adet bile görmüyorum diyor.... yani her şeyi okudum buradan hikaye gibi geliyordu. Ama ben bu olayı Dün doktorumda yaşadım canlı canlı tek tek anlattı kadın.Bence umutlu olmak da ve boooooool dua etmek de fayda var....Canım moralini hep yüksek tut...inan olacak....

Akidecim merhaba. Sen neredesin diye sormustun, biraz geciktim ama cevap veriyoruum: Prag'dayim. Buradan gidip gelmek, Istanbul'da tedaviye devam etmek cok zor oluyor. Sen nasil yapiyorsun? Normal yoldan da dene zaten, bir suru hikaye var. vucut kendini toparliyor tup tedavisinden sonra. Benim gecmisimde de var oyle bir hikaye, basarisiz tup denemesinden kendiliginden hamile kaldim ama kotu zamana denk geldi, aldirmak zorunda kaldim :( Ama olabiliyor yani! Sevgiler, iyi sanslar.

canim bende belcikadayimm oyle denicemde yas 41 normal yoldan oalcakmi bakalimm gerci tup bebekde yumurta olmadi iki sefer ama normal yoldan tutar belki , cok eskidenmi aldirdin kac sene evvel?

ben 20 ıle basladım
bır oncekı 18 dı tek yumurta oldu a kalıte ama sonuc negatıf oldu
Rabbım ol derse oluyor canım benım doktorum fsh 54 ıle ıkız gebelık dogurtmus:)
senın kac

cnm bnm fsh inip çıkıyor bu ay 16....ama bir ara 40 bile gördüm...bir tüp denemem var 2 yumurta oldu ama 2 side boş çıktı..transfere bile gidemedi....yaş bu arada 42 olacakk....mart gibi tekra denemeyi düşünüyorum.....dhea kullandınmı.....cnm dualarım sizlerle.............

canim bende belcikadayimm oyle denicemde yas 41 normal yoldan oalcakmi bakalimm gerci tup bebekde yumurta olmadi iki sefer ama normal yoldan tutar belki , cok eskidenmi aldirdin kac sene evvel?

2002'de tup bebek tedavisi olmustum, 2003'de kendiliginden hamile kaldim ama aldirdim. O zaman genctim tabi, bol yumurtali. Sonra bosandim, 2009'da tekrar evlendim, simdi yine tup macerasi... Bu sefer yumurta da az. Ben de kendiliginden olur belki diyorum. Insanlar tatilde, cok eglenirken, kafalari bosken hamile kaliyor genelde. Yani mutlu ve az stresliyken :)

cnm bnm fsh inip çıkıyor bu ay 16....ama bir ara 40 bile gördüm...bir tüp denemem var 2 yumurta oldu ama 2 side boş çıktı..transfere bile gidemedi....yaş bu arada 42 olacakk....mart gibi tekra denemeyi düşünüyorum.....dhea kullandınmı.....cnm dualarım sizlerle.............

canım dhea 19 kasımdan 16 ocak tarıhıne kadargunde 3 tane ıctım. Tedavı ıle bıraktım. Dheayı bır baska doktor tavsıye etmıstı asıl tedavımı yapan doktor ınanmadıgı ıcın ıcme demıstı.. Ama ben gızlı gızlı ıctım:) bakalım onumuzdekı haftasonuna kadar ak mı kara mı hersey ortaya cıkacak acaıp duygusuzum bu tedavıde olursa olur olmazsa da ölecek halım yok modundayım modum negatıf ama bılmıyorum canım hersey allahtan kaderde evlat sahıbı olmak varsa negatıf pozıtıf dusunme bahane olacaksa oluyor zaten.. ınsallah olacak dıyorum bunu yazarken bıle ya olmazsa ne yaparım dıye aklımdan gecırmeden yapamıyorum. Yanı eger hormonlar bunları hıssedıyorsa yandıgımın resmidir:) ıyı dıyelım ıyı olsun artık...
Sevgıler

Back