Kirilmakta hakli mi?

yukki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
324
350
31
Merhabalar, konuya hemen gireyim,
biz eşimle zor zamanlardan geçmiştik maddi manevi olarak, o dönemler oturup derdin ne anlat demeyenlere pek anlatmadik(eşimin ailesine anlatmadik pek yani oyle durup dururken biz cok kotuyuz falan demedik) ama az çok belliydi, eşimin ailesi başka şehirde yaşıyordu o zamanlar biz 1 harcayip 5 düşündüğünüzden doğru dürüst gidemedik ziyarete malum yolculuk fiyatlari arabamızı da satmistik mecburen, onlar geldiler 1 2 kere. Neyse biz eşimin ailesinin olduğu yere taşındık, şimdi maddi durumumuz normale dönüyor gibi ama o zamanların yorgunluğu var eşim hiç tatil yapmamıştı bir seneden fazladır şimdi 1 hafta zar zor izin aldı. O da kardeşinin çocuğunun doğum gününe geldi. Ben kardeşine sormuştum haftalar önceden ne yapacaksınız doğum gününde diye, yazlıkta oluruz belki burda olmayız diye cevap aldım.
Şimdi eşim 1 hafta zar zor izin aldı bizim ailenin yazligina gideceğiz, işte erteleyin 2 gün doğum gününe gelin diyorlar. Ben de 2 gün kala söylenir mi bu zaten 1 hafta tatil bence sonra gideriz kutlamaya hediye alırız dedim zaten aynı şehirdeyiz artık, Ama sanırım kardeşi kirildi biraz biz gelmiştik size uzaktayken vs diyor, bizim durumumuz da o zaman anlattığım gibiydi maddi manevi olarak cokusteydik.

Sizce haklı mı bize kırılmakta.
Gerçekten üzüldüm kırmak istemiyorum cunku ama haksız degilim diye de dusunuyorum

Merhabalar, konuya hemen gireyim,
biz eşimle zor zamanlardan geçmiştik maddi manevi olarak, o dönemler oturup derdin ne anlat demeyenlere pek anlatmadik(eşimin ailesine anlatmadik pek yani oyle durup dururken biz cok kotuyuz falan demedik) ama az çok belliydi, eşimin ailesi başka şehirde yaşıyordu o zamanlar biz 1 harcayip 5 düşündüğünüzden doğru dürüst gidemedik ziyarete malum yolculuk fiyatlari arabamızı da satmistik mecburen, onlar geldiler 1 2 kere. Neyse biz eşimin ailesinin olduğu yere taşındık, şimdi maddi durumumuz normale dönüyor gibi ama o zamanların yorgunluğu var eşim hiç tatil yapmamıştı bir seneden fazladır şimdi 1 hafta zar zor izin aldı. O da kardeşinin çocuğunun doğum gününe geldi. Ben kardeşine sormuştum haftalar önceden ne yapacaksınız doğum gününde diye, yazlıkta oluruz belki burda olmayız diye cevap aldım.
Şimdi eşim 1 hafta zar zor izin aldı bizim ailenin yazligina gideceğiz, işte erteleyin 2 gün doğum gününe gelin diyorlar. Ben de 2 gün kala söylenir mi bu zaten 1 hafta tatil bence sonra gideriz kutlamaya hediye alırız dedim zaten aynı şehirdeyiz artık, Ama sanırım kardeşi kirildi biraz biz gelmiştik size uzaktayken vs diyor, bizim durumumuz da o zaman anlattığım gibiydi maddi manevi olarak cokusteydik.

Sizce haklı mı bize kırılmakta.

Haklı değil, baştan sormuşsunuz; "yazlıkta oluruz belki, burda olmayız" demiş; siz de ona göre plan yapmışsınız.

Normalde ailenin tüm fertlerinin ve çocuklarının doğum günleri büyük davetlerle mi kutlanıyor ?

1 hafta izni olan insana iki gün bekle öyle tatile gidin demek doğru değil. Doğumgünü için tatil ertelenmez. Düğün nişan olsa neyse. Diğer konuları anlatmanıza gerek yoktu.
Şeyden anlattım aslında hani biz geldik o zaman siz de şimdi erteleyin planınızı gibi dedi galiba

Haklı değil, baştan sormuşsunuz; "yazlıkta oluruz belki, burda olmayız" demiş; siz de ona göre plan yapmışsınız.

Normalde ailenin tüm fertlerinin ve çocuklarının doğum günleri büyük davetlerle mi kutlanıyor ?
Yok öyle olmuyor, anlayailiyorum onu çekirdek bi aileyiz çünkü. Ama işte gerçekten zor zamanlar geçirdik buna empati yapılmıyor gibi hissediyorum, bi tatil fırsatı bulduk bi daha bulamayız çünkü. bir de 2 gün kala söylenmese belki değişebilirdi de planlar.

Biz geldik o zaman derken sizin çocuğunuzun doğum gününe mi geldiler?
Ben doğum günü için tatil filan ertelemezdim, takmayın kafanıza gidin mis gibi yapın tatilinizi.

Hiç haklı değil. Onlar siz gelince yada gitmeden kutlama yapsın. Zaten 7 gün 2 günü de çıkarsa ne kalacak. Gidin eğlenin.

Biz geldik o zaman derken sizin çocuğunuzun doğum gününe mi geldiler?
Ben doğum günü için tatil filan ertelemezdim, takmayın kafanıza gidin mis gibi yapın tatilinizi.
Yok öyle normal görüşmeye geldiler ama.biz gidemiyorduk o zaman işte maddi durumlardan dolayı siz gelmediniz biz geldik gibi oldu

Size bir tavsiye, insanlar kırılacak darılacak illa bir şeyler bulacaklar, siz kendi şartlarınıza bakıp kendi istediğinizi yapın, kimsenin gönlünü eylemek herkesi memnun etmek zorunda değilsiniz
Normalde düşünmem ama aile olunca iste düşündüm

Yok öyle normal görüşmeye geldiler ama.biz gidemiyorduk o zaman işte maddi durumlardan dolayı siz gelmediniz biz geldik gibi oldu

Ayy geldiyse gelmiş bitmiş gitmiş, eşit şartlarda olmayan durumları kıyaslayan insanlara zaten gıcığım, deli mi ne aynı şey mi verdiği örnek, artık aynı şehirdeymişsiniz zaten , her sene kutlanabilen şey doğum günü, haklısınız siz hiç sıkmayın canınızı.

Ne saçma şeyler ya .
Böyle günler neden kutsallaştırılıyor anlamış değilim .

Gidin tatilinizi yapın . O kırılır ,bu kırılırla ömür geçmez.
Benim için de öyle yani ben genelde kimseyi planından etmemek için yüz kere sorarım müsaitsin dimi diye gerekirse plani ertelerim vs. Ben de anlayamıyorum açıkçası artık evlerimiz de uzak değil çok istediğimiz zaman görüşürüz zaten

Doğum gunu falan üzerinde durulmayacak saçma sapan şeyler, tatile gidin eğlenin kafanızı dinleyin

-Eşimin yurtdisinda yaşayan ablası izne geldi, eşimin izniyle aynı tarihti. Eşim tatilimden ödün vermem dediği için tatile gitmiştik, doğum günü neymiş ya bosverin.

Son düzenleme:
Bence konu üzerine daha fazla muhatap olmayın ki fikir/seçenek sunma ihtimalleri olmasın. Gitmeden önceki gece ister bi pasta alın ister elinizle küçük bı pasta yapıp hediyenizle beraber çat kapı bir sürpriz yapabilirsiniz. Bu jestle hem gönüllerini almış olursunuz hem de elimizden geleni yaptık deyip rahatlamış olursunuz bence 🌸

Bence konu üzerine daha fazla muhatap olmayın ki fikir/seçenek sunma ihtimalleri olmasın. Gitmeden önceki gece ister bi pasta alın ister elinizle küçük bı pasta yapıp hediyenizle beraber sürpriz yapabilirsiniz. Bu jestle gönüllerini de almış olursunuz bence 🌸
Ben de bunu düşünüyordum zaten normalde tatilden sonra kutlarız dedik ama önceden gidelim bari dedim sonra muhtemelen öyle yapacağız

Doğum gunu falan üzerinde durulmayacak saçma sapan şeyler, tatile gidin eğlenin kafanızı dinleyin

-Eşimin yurtdisinda yaşayan ablası izne geldi, eşimin izniyle aynı tarihti. Eşim tatilimden ödün vermem dediği için tatili gitmiştik, doğum günü neymiş ya bosverin.
Haksız diyemiyorum gerçekten de çalışma hayatı bambaşka bir zorluk çünkü tatil gerekiyor ben de böyle düşünüyorum

X