- 15 Aralık 2010
- 3.490
- 125
Neden arkanızdan iş çevrilsin, kimse size hesap vermek zorunda değil ki, aa kızım ben ona şu kadar takacağım diye size rapor mu verecek koskoca kadın. Gönlünüz incinmesin diye açıklama yapmış, olmuş olmamış ne fark eder. Kendinizde fazlaca hak görüyorsunuz, kayınvalidenizin kesesi ayrı, sizin ki ayrı, kimse size hesap vermek zorunda değil, neden size açıklama yapsın. Belli ki tavrınızla kadını zor durumda bırakmışsınız, o da sizi idare etmiş.
Size zarar vermeyen bir insan, kaldı ki eşinizin annesi, tabi ki yücelteceksiniz, saygıda kusur etmeyeceksiniz. O da size kötü niyetli davranmamış ki. Kusura bakmayın tepkiniz normal değil. Parayı sorun etmedim diyorsunuz ama açıkça sorununuz para. Eşiniz kardeşinden daha çok verdi diye hayıflanıyorsunuz. Kendi kazanmadığınız, emek vermediğiniz para üzerinde düşünüp duruyorsunuz ama fikirde yanlışsınız. Aile içinde verilen paralar geri dönüşümlü verilmez, eşiniz onların evladı, ihtiyaç varsa her zaman verecek ve siz bunun hesabını yapamazsınız. Bu konuda kimse de size hesap vermez, boşa üzülürsünüz.
ben kayınvalidem bana hesap versin demiyorumki.
size anlatmaya çalıştığım,benim kayınvalidemle aramda çekişmeli gelin kaynana ilişkisi yoktu.
olsaydı dediğiniz doğruydu.
2 senedir bana kızı gibi davrandı her derdini sevincini paylaştı,hal böyleyken kayınvalidemin tavrı çok mu normal?
benim tanıdığım kayınvalidem beni çeker köşeye açıklamasını yapardı.yapmak zorunda olduğu ya da ben öyle istedğimden değil,kendi isteğiyle yapardı bunu.
neden benden uzak durdu bu konuda ben bunu anlamıyorum.
emin olun mesele para olsa bundan önce çok şeyi dert ederdim ben.
nişanlıyken,sözlüyken asla bütçe konusunda kimseyi zorlamadım,eltim nişanlandığında nişanı kız tarafı yapmasına rağmen tüm nişan masraflarını kayınvalidemlarin karşılamasına,benden çok daha iyi bir nişanı olmasına birşey demedim.çünkü kayınvalidemin bana açıklaması hoşuma gitti.kızım o taraf çok sorunlu o yüzden böyle oldu diye bana açıklama yapmak istemesi güzeldi.
ben dert edecek olsam eşimle tanıştığım ilk andan itibaren dert ederdim para mevzusunu.
hiç bir zaman yüzüne sen daha iyi kazanıyorsun bize daha çok yapılmalı,senin kazancın kardeşine gidiyor demedim,düşünmedimde.
sıkıntı edecek olsam emin olun çok fırsatını yakalardım.şimdi gözüme batmasının tek sebebiyse kayınvalidemin hiçbirşey yokmuş gibi pişkin davranması.
benim kayınvalidem bana annem gibi davranırken birden kayınvalide oldu,üzüldüm.
bana açıklama yapmak zorunda değil doğru,ama benim kayınvalidem bunu yapmaktan gocunan bir kadında değil.
sizin anlattığınız gibi ister anlatır ister anlatmaz durumu bizim ailemizde geçerli değil.çünkü aramızda kaynana gelin ilişkisi yoktu.