Aynı şeyi eşiniz yapsaydı belki sizde kırgınlık yapardınız empati kurmak gerek dimi?Merhaba kızlar,
Dün eşime çok kızdım kırıldım ve konuşmuyorum dünden beridir. sizden de fikir istiyorum acaba ben mi gereksiz yere kızdım.Sizler ne tepki verirdiniz ? Olayı anlatayım kısaca.. Henüz altı aylık evliyiz dün akşam üzeri dokuz buçuk civarı kendi annem telefon etti. ( Öz amcam gibi çok sevdiğim ) bir akrabamız telefon etmiş ve bize gelmek istediklerini hemde düğün davetiyesi vereceklerini söylemiş bir iki saat kadar bir çay içimlik.. 10da gelip 11:30 da kalktılar zaten...Evime de ilk defa gelecekler neyse ben annemle telefonda tamam gelsinler diye konuşurken eşim geldi daha telefon görüşmem bitmeden '' kim geliyormuş,gelmesinler,bu saatte istemem kimseyi diye '' bana söylendi duymamazlıktan geldim kabul ettim. Annemde telefonun diğer ucundan duyacak diye ödüm koptu belkide duydu bilmiyorum...Annemle telefonu kapattıktan sonra eşimde bir afra tafra kızmalar kapıları çarpmalar bana sorsaydın demeler vs. bende sustum o an hiç cevap vermedim. Evimi toparladım. Geldiklerinde aramızda birşey yokmuş gibi davrandık onlar gittikten sonra yine suratım asık konuşmuyorum abartıyor muyum ?
Evime gelmek isteyen bizi sevip sayan birine gelmeyin sonra gelin,yarın gelin vs diyemem ben gönlünden geçtiyse gelir. O an allah ne verdiyse yenilir içilir... Düşündükçe üzülüyorum.
hani hep derler ya biri sinirliyken biri sussun diye bizde onu uyguluyoruz,yalnız değilmişiz demekki :) her iki tarafta konuşunca kavga uzuyor sakin sakin konuşulsa sorun çözülürde o yüzden susmayı mantıklı bulmuşumdur.. o zaman sakinliğim eşimi çileden çıkardı desene :)sizi de eşime benzettim şimdi :) o da ben daha fazla coşmayayım diye susar ama bazen de ben konuşmadığı için daha da cinlenirimsiz de haklısınız ancak bazen konu önemsiz oluyor ileridebazı tartışmalarda konuyu unutacaksınız ama kavgasını hatırlayacaksınız daha çok yeni evlisiniz ilk yıl böyle tepki ölçümleriyle sınır belirlemelerle geçer.
üstünden zaman geçmiş büyütmeyin bence ama konuşun mutlaka karşılıklı olarak birbirinizin neye kırıldığınızı bilmeniz daha sağlıklı olur
bütün cevapları tek tek okudum hepinize de teşekkür ederim fikirleriniz için...
normalde birbirimize sormadan bir şey yapmayız dün olaylar gelişigüzel gelişti. Telefondayken bir dk eşime bir danışayım diyemedim anneme.. hadi onu geçtim gelmesinler de diyemezdim biz öyle yetişmetik kim gelmek isterse kabul ederdik.Çok önemli bir işimiz yoksa eger kalan planlarımızı iptal ederdik böyle bir ailede büyüdüm..... böyle bir şeyi eşim yapmış olsa o an hayır diyememiştir diyip sesimi çıkarmazdım çünkü ekstrem bir durum olduğunu biliyorumdur kaldı ki bunu benzer bir olay daha yaşamıştık ben o zaman anlayışla karşılamıştım...
tek kelime ile diyemedi...yaşadık daha önce benzer birşey hiç bişi diyemediAcaba kendi akrabası olsa gelmeyin diyebilecek miydi ?
hakkını yiyemem geldiklerinde surat asmadı gayet güleçti ama öncesinde bizim tartışmamız...surat asmak misafire saygısızlıktır eşinizle tatlı dille konuşsanız olmazmı?
hakkını yiyemem geldiklerinde surat asmadı gayet güleçti ama öncesinde bizim tartışmamız...
haklı olabilirsin değişim zamanı gelmiş olabilir buda bir süreç zamanla inşallah kendi tarzlarımızı sınırlarımızı belirleyeceğiz şimdilik aileden gelen bir alışkanlık hala devam ediyorbende sizinki gibi bir ailede büyüdüm.bu durumdan hiçte memnun değildim. şu anda benim şartlarımla ailemin tarzı uyuşmuyor. ben ailem gibi yaşamak istemiyorum. müsaitmisiniz die arayan insan için plan iptal etmek çok mantıksız. başka bi gün gelin denilebilir.
kısaca böyle büyümüş olsanızda şu anda eşinizle yaşıyorsunuz. belki de değişme zamanı gelmiştir.
belki moreli bozuktu o günü.
Ama bence cok ayip, sana gelmek isteyen misafire hayir diyemezsin ki? Üstelik Kadin agirlicak misafirleri, esiniz cani istiyorsa konusur istemiyorsa konusmaz.
Bence cok ayip yaptigi... ama dedigim gibi belki moreli bozuktu o günü. Bi oturup hislerinizi ona anlatin. kendi bakis acinizdan.
sanki yatıya geldi adam..eşinde abartmış sende onun gibi abartma anlat konuş böyle yapma diye barış yani...
Ama neden hayır denmiyor arkadaşlar.
Arayıp uygun musunuz diye sormanın amacı uygun değilse söylesin değil midir?
Aradığında arkadaşınızda olsanız siz gelin biz de eve geçelim mi diyeceksiniz; ya da markette olsanız.
Uygun musun diyene uygun değilim diye pek tabi denir; kapıya gelene git denmez ama arayana denir...
Bana böyle ögretildi, ben böyle bilirim
tek kelime ile diyemedi...yaşadık daha önce benzer birşey hiç bişi diyemedi
Valla beni arasanız; uygun değilim dersem kırılırsınız yani.
aynen banada böyle öğretildi. böylede yapardık baba evinde...Bizde çoğunlukla gelmek isteyen kişi arar evmisin sana gelicez,gelmek istiyoruz diye sorar bunu soran adama evdeyim ama gelme denmez demedikte....Yeni nesil artık daha ince bir şekilde soruyor müsaitmisiniz,olmazsa başka günde olur gibi gibi...Bana böyle ögretildi, ben böyle bilirim