Kırgınım ! Haklımıyım degilmiyim fikir istiyorum

o evde sadece siz yaşamıyorsunuz. telefonu kapatıp eşinize sormalıydınız. benim eşim bana sizin gibi davransa bende eşinizin davranışının aynısını yapardım. misafirliğinde bi saati bi adabı vardır.

uyuma zamanı gelmiş gün bitmiş eşimin akraabsı bana emrivaki yapılarak evime gelecek. eşimde bana sormayacak. hiç hoşşş değil

Yeni evli psikolojisi
Sen olsan,sende sana sorulmadan eve misafir davet edilmesinden hoslanmazdın değil mi?
Onların yanında birsey belli etmediğinde göre özünde saygılı bi adam bence esin..Ama ben bu evde neciyim,bana neden sorulmadı havalarında kendisi fikrimce..
Fazla uzatmayın derim..Karsılıklı konusup asamayacagınız bir problem değil..

Aynı şeyi eşiniz yapsaydı belki sizde kırgınlık yapardınız empati kurmak gerek dimi?

hani hep derler ya biri sinirliyken biri sussun diye bizde onu uyguluyoruz,yalnız değilmişiz demekki :) her iki tarafta konuşunca kavga uzuyor sakin sakin konuşulsa sorun çözülürde o yüzden susmayı mantıklı bulmuşumdur.. o zaman sakinliğim eşimi çileden çıkardı desene :)

bende sizinki gibi bir ailede büyüdüm.bu durumdan hiçte memnun değildim. şu anda benim şartlarımla ailemin tarzı uyuşmuyor. ben ailem gibi yaşamak istemiyorum. müsaitmisiniz die arayan insan için plan iptal etmek çok mantıksız. başka bi gün gelin denilebilir.

kısaca böyle büyümüş olsanızda şu anda eşinizle yaşıyorsunuz. belki de değişme zamanı gelmiştir.

hakkını yiyemem geldiklerinde surat asmadı gayet güleçti ama öncesinde bizim tartışmamız...

o lafımı size söylemedim bir arkadaş kendi başına gelen bir durumu anlatmıştı ona yazmıştım

belki moreli bozuktu o günü.
Ama bence cok ayip, sana gelmek isteyen misafire hayir diyemezsin ki? Üstelik Kadin agirlicak misafirleri, esiniz cani istiyorsa konusur istemiyorsa konusmaz.

Bence cok ayip yaptigi... ama dedigim gibi belki moreli bozuktu o günü. Bi oturup hislerinizi ona anlatin. kendi bakis acinizdan.

siz haksızsınız ama tabi tamamen değil
bundan sonra anneniz veya bakası aradığında dur anne bir eşime sorayım demeyi unutmayın
daha yeni evlisiniz olur böyle karmaşalar.. eşiniz o an istemiyorsa da anneniz bir mazeret söyler..

haklı olabilirsin değişim zamanı gelmiş olabilir buda bir süreç zamanla inşallah kendi tarzlarımızı sınırlarımızı belirleyeceğiz şimdilik aileden gelen bir alışkanlık hala devam ediyor

Ama neden hayır denmiyor arkadaşlar.

Arayıp uygun musunuz diye sormanın amacı uygun değilse söylesin değil midir?

Aradığında arkadaşınızda olsanız siz gelin biz de eve geçelim mi diyeceksiniz; ya da markette olsanız.

Uygun musun diyene uygun değilim diye pek tabi denir; kapıya gelene git denmez ama arayana denir...

Bana böyle ögretildi, ben böyle bilirim

Bence esiniz hakli
Soyle ki aynisini size yapsa saat 10 da misafir geliyor deyip kv arasa ve esiniDe tamasm dese sizde buraya konu acarsinuz
Egri oturup duz konusmak lazim
Ciftler sormali birbirine hemde gece yarisi

Bana böyle ögretildi, ben böyle bilirim
aynen banada böyle öğretildi. böylede yapardık baba evinde...Bizde çoğunlukla gelmek isteyen kişi arar evmisin sana gelicez,gelmek istiyoruz diye sorar bunu soran adama evdeyim ama gelme denmez demedikte....Yeni nesil artık daha ince bir şekilde soruyor müsaitmisiniz,olmazsa başka günde olur gibi gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…