Kırgınım ! Haklımıyım degilmiyim fikir istiyorum

Merhaba kızlar,
Dün eşime çok kızdım kırıldım ve konuşmuyorum dünden beridir. sizden de fikir istiyorum acaba ben mi gereksiz yere kızdım.Sizler ne tepki verirdiniz ? Olayı anlatayım kısaca.. Henüz altı aylık evliyiz dün akşam üzeri dokuz buçuk civarı kendi annem telefon etti. ( Öz amcam gibi çok sevdiğim ) bir akrabamız telefon etmiş ve bize gelmek istediklerini hemde düğün davetiyesi vereceklerini söylemiş bir iki saat kadar bir çay içimlik.. 10da gelip 11:30 da kalktılar zaten...Evime de ilk defa gelecekler neyse ben annemle telefonda tamam gelsinler diye konuşurken eşim geldi daha telefon görüşmem bitmeden '' kim geliyormuş,gelmesinler,bu saatte istemem kimseyi diye '' bana söylendi duymamazlıktan geldim kabul ettim. Annemde telefonun diğer ucundan duyacak diye ödüm koptu belkide duydu bilmiyorum...Annemle telefonu kapattıktan sonra eşimde bir afra tafra kızmalar kapıları çarpmalar bana sorsaydın demeler vs. bende sustum o an hiç cevap vermedim. Evimi toparladım. Geldiklerinde aramızda birşey yokmuş gibi davrandık onlar gittikten sonra yine suratım asık konuşmuyorum abartıyor muyum ?
Evime gelmek isteyen bizi sevip sayan birine gelmeyin sonra gelin,yarın gelin vs diyemem ben gönlünden geçtiyse gelir. O an allah ne verdiyse yenilir içilir... Düşündükçe üzülüyorum.
Eşim bana sormasa kızarım belki yorgunum uykusuzum sabah işe gitcem misafir 10da mı gelir eşiniz haklı..

Aynı olay tam tersi olsaydı, bütün kk olarak size hak verir, eşinizi suçlar, size sormadan ne hakla kabul eder derdik.
Ama şimdi bunu yapan kadın olunca biz yine kk olarak size hak veriyoruz.
Neden mi? Çünkü yaşasın çifte standart!.

Evet eşinizinde fikrini almalıydınız. Ama bazen extrem durumlarda eşlerinde birbirlerine saygı göstermesi gerekir. Bize hiç 10'da misafir gelmez hafta içi çünkü 10 bizim uyku saatimiz :))))

aynen banada böyle öğretildi. böylede yapardık baba evinde...Bizde çoğunlukla gelmek isteyen kişi arar evmisin sana gelicez,gelmek istiyoruz diye sorar bunu soran adama evdeyim ama gelme denmez demedikte....Yeni nesil artık daha ince bir şekilde soruyor müsaitmisiniz,olmazsa başka günde olur gibi gibi...
Aynen aynen...
Ama esinizin yaptigni bu kadar sasirdiginiza göre.. onunda her zaman tepkisi bu degildir? Küsmeye degmez canim... ama oturup konus onunla ... cok acik ve net söyle yani: "Bana böyle ögretildi, ben bunu böyle bilirim" Bence onunda aklina yaticaktir. Mutluluklar diliyorum :KK36:

Bu konuda hatalı olan anneniz ve gelen misafirleriniz. Kim olursa olsun saat 10'da kimsenin evine misafirliğe gidilmez. Misafirleriniz annenizi aradığında çocuklara yarın için haber vereyim belki bir planları vardır vs. diyebilirdi. Zaten bir insana saat 9:30'da haber verilmesi enteresan bir durum. Aynı şey bana yapılsa ben de sinir olurdum. Çalışan yeni evli insanlara canınız istediğinde haberli veya habersiz gidemezsiniz. Ayrıca 11:30'da kalkmak için çok geç bir saat. Misafirleriniz çok düşüncesizce hareket etmişler. Siz tabi ki gelecek olana gelme diyemezsiniz ancak dediğim gibi anneniz çocuklara yarın için haber vereyim diyebilirdi. Bu şekilde reddetmiş olmazdınız. Eşiniz anlık tepki vermiş. Kızgınlıkla kapıyı çarpmış vs. Ben olsam ben de eşinizin tepkisini verirdim muhtemelen. Ama bu size kızdığı için değil muhtemelen misafirlerinizin düşüncesizliğine kızdığı için verdiği tepkidir.

Eşim bana sormadan akşam 10 da misafir kabul etse zıvanadan çıkarım
Çalışan insanlar için zor şeyler bunlar
Bir de sormamışsınız haklı olarak bozulmuş
Yine de düzgün bir adam ki misafire bir saygısızlık etmemiş
Gönlünü alın bence

hani hep derler ya biri sinirliyken biri sussun diye bizde onu uyguluyoruz,yalnız değilmişiz demekki :) her iki tarafta konuşunca kavga uzuyor sakin sakin konuşulsa sorun çözülürde o yüzden susmayı mantıklı bulmuşumdur.. o zaman sakinliğim eşimi çileden çıkardı desene :)

biz sinirlilere belli olmaz bazen "çok üstüme gelme ben sinirliysem sus alttan al" deriz bazen de " ya bişey söylesene burda kendimi paralıyorum adam yerine koyuyo mu heeey!" deriz :rolleyes::KK70: aslında yönteminiz gayet akılcı, bir taraf olgunluk gösterince hasar daha az oluyor ama sanki bu olaya eşiniz bir açıklama beklemiş gibime geldi belki de yanılıyorumdur bilemedim. fakat çok ciddi anlamda kırıcı yıpratıcı bir konu olmadığı için nasılsa konuşacaksınız o zaman açığa çıkar.
ayrıca şanslısınız ki eşiniz misafirin yanında hiçbirşey olmamış gibi davranmış. ben bazen suratımı düzeltemeyip misafire yansıtıyorum sonra da misafire " hastaydım" ya da "canım şuna buna sıkıldı" diyip insanları kırmaktan son anda kurtarıyorum :KK43:

surat asmak misafire saygısızlıktır eşinizle tatlı dille konuşsanız olmazmı?

sadece esime biraz, misafirlerin yaninda tabiki ne birsey söylerim nede suratimi asarim, elimden geldigince güzel bir sekilde agirlamaya calisiyorum...

Keşke sorsaydınız yada güzel bir dille izah etseydiniz eşinize.Eşiniz haklı ama abartı tepki vermiş bence yada gerginliğine denk geldi.Aşılmaycak bir sorun değil bir dahaki sefere eşinizinde fikrinizi alırsınız.

Merhaba kızlar,
Dün eşime çok kızdım kırıldım ve konuşmuyorum dünden beridir. sizden de fikir istiyorum acaba ben mi gereksiz yere kızdım.Sizler ne tepki verirdiniz ? Olayı anlatayım kısaca.. Henüz altı aylık evliyiz dün akşam üzeri dokuz buçuk civarı kendi annem telefon etti. ( Öz amcam gibi çok sevdiğim ) bir akrabamız telefon etmiş ve bize gelmek istediklerini hemde düğün davetiyesi vereceklerini söylemiş bir iki saat kadar bir çay içimlik.. 10da gelip 11:30 da kalktılar zaten...Evime de ilk defa gelecekler neyse ben annemle telefonda tamam gelsinler diye konuşurken eşim geldi daha telefon görüşmem bitmeden '' kim geliyormuş,gelmesinler,bu saatte istemem kimseyi diye '' bana söylendi duymamazlıktan geldim kabul ettim. Annemde telefonun diğer ucundan duyacak diye ödüm koptu belkide duydu bilmiyorum...Annemle telefonu kapattıktan sonra eşimde bir afra tafra kızmalar kapıları çarpmalar bana sorsaydın demeler vs. bende sustum o an hiç cevap vermedim. Evimi toparladım. Geldiklerinde aramızda birşey yokmuş gibi davrandık onlar gittikten sonra yine suratım asık konuşmuyorum abartıyor muyum ?
Evime gelmek isteyen bizi sevip sayan birine gelmeyin sonra gelin,yarın gelin vs diyemem ben gönlünden geçtiyse gelir. O an allah ne verdiyse yenilir içilir... Düşündükçe üzülüyorum.
Eşinize sormaniz gerekirdi bence

Dünden beri üstüne bir de konuşmayarak hem suçlu hem de güçlüymüşsünüz. Orası bir de "evim" değil, "ikinizin evi" dolayısıyla gelecek kişiler ikiniz de istiyorsa gelir, eşiniz yine geldiklerinde normal davranmış, kapıdan çıktıkları gibi kusura bakma bu seferlik böyle oldu, bir dahaki sefere daha makul bir saatte kabul ederiz, deseydiniz olay büyümezdi bile.

Ben ailemde bunu böyle gördüm, bizde hep böyledir diye konuşmaya girmemeye çalışın ama inanın çok sinir bozucu, aynısını erkek dese "hiç ince düşünemiyorlar." deniyor, kadın deyince de bir farkı yok. O zaman iç güveysi alsalardı da düzenleri bozulmasaydı diyesi geliyor insanın.

Bana kalırsa siz haklısınız.

Durup dururken misafirlere telefon edip bize buyrun gelin dememişsiniz ki. Onlar telefon etmiş. Üstüne üstlük davetiye vereceklermiş. Bu davetiye işleri her kişiye ayrı ayrı olmaz ki. Aynı civarda oturan tüm akraba/arkadaş/tanıdıklara bir gidişte verilir. Yoksa 200 kişilik düğüne 200 ayrı günde dağıtması lazım ki pratik değil.

Evet eşiniz yorgun olabilir, uykusuz olabilir. Aynı şey bizim de başımıza gelse içimizden kaçımız "müsait değiliz, başka zaman" diyebilir ki. Zaten yemeğe gelmiyor, ziyafete gelmiyor. Bir çay demlenip kalkılacak.

Evlilik bu demek değil mi? Eşimin tarafının düğünlerine ben hiç gönüllü gitmedim açıkçası, hep eşimi yalnız bırakmamalıyım, eşi olarak yanında bulunmalıyım diye düşünüp gittim. Diğer akrabaları ya da arkadaşlarına da öyle. Eşimin misafirlerine evde iftar verdim kaç kere, kendim çok zevk aldığım için mi yaptım? Tabi ki HAYIR. Ama evli olmak bunu gerektirir dedim. Evlilik fedakarlıktır dedim, sabırdır dedim, özveridir dedim, bunlar karşılıklıdır dedim.

Eşiniz de böyle düşünmeliydi bence. Neyse ki olgun davranıp misafirlere aksettirmemiş. Eğer ki aksettirseydi siz de karşılığını verin derdim. Gece 10'dan sonra siz de onun akraba veya arkadaşlarını kabul etmeyin derdim.

Bence eşinizle karşılıklı bir konuşun. Sizin adetlerinize göre size gelelim diyen birini reddetmenin büyük kabalık olduğunu, yarın öbür gün eşinizin yakınlarına da aynı şekilde davranacağınızı söyleyin. Eşinize de olgun davrandığı için teşekkür edin, yanağına bir öpücük kondurun. Konuyu kapatın.

ben esınıze sormalısınız dıyenlerı anlamıyorum.yanı aynısını bana annem soylese dur bı esıme sorayım desem nasıl kırılır annem. 2 saat oturmaları ıcın esımden ızın mı alacagım yanı............hemde yakın akraba......çok ayıpladım ve yadırgadım esınızı

Aman ne varmış Allah aşkına eşinde , burdaki birçok kişi de çok abartmış. Neymiş misafir gelecek dur ona sorim,dur buna sorim,anne bekle eşİme sorim yok derse gelmesinler mi diycektin sanki.
Adam yemeğe gelmiyor ya iki çay, bi bisküvi, iki sohbet tamam işte. Büyütmüş bence ama konuş böyle biryere varamazsınız. Zaten6 ay çok kısa daha tam alışmamışsınızdır huylarınıza. Benim eşim 3 gün misafir davet etmiş haberim yoktu vlla gelmişler, hoşgelmişler neden davet ettin bile demedim iyi etmişsin dedim.
Bi akşamda uzanmayıverseydi beyfendi..

Bana kalırsa siz haklısınız.

Durup dururken misafirlere telefon edip bize buyrun gelin dememişsiniz ki. Onlar telefon etmiş. Üstüne üstlük davetiye vereceklermiş. Bu davetiye işleri her kişiye ayrı ayrı olmaz ki. Aynı civarda oturan tüm akraba/arkadaş/tanıdıklara bir gidişte verilir. Yoksa 200 kişilik düğüne 200 ayrı günde dağıtması lazım ki pratik değil.

Evet eşiniz yorgun olabilir, uykusuz olabilir. Aynı şey bizim de başımıza gelse içimizden kaçımız "müsait değiliz, başka zaman" diyebilir ki. Zaten yemeğe gelmiyor, ziyafete gelmiyor. Bir çay demlenip kalkılacak.

Evlilik bu demek değil mi? Eşimin tarafının düğünlerine ben hiç gönüllü gitmedim açıkçası, hep eşimi yalnız bırakmamalıyım, eşi olarak yanında bulunmalıyım diye düşünüp gittim. Diğer akrabaları ya da arkadaşlarına da öyle. Eşimin misafirlerine evde iftar verdim kaç kere, kendim çok zevk aldığım için mi yaptım? Tabi ki HAYIR. Ama evli olmak bunu gerektirir dedim. Evlilik fedakarlıktır dedim, sabırdır dedim, özveridir dedim, bunlar karşılıklıdır dedim.

Eşiniz de böyle düşünmeliydi bence. Neyse ki olgun davranıp misafirlere aksettirmemiş. Eğer ki aksettirseydi siz de karşılığını verin derdim. Gece 10'dan sonra siz de onun akraba veya arkadaşlarını kabul etmeyin derdim.

Bence eşinizle karşılıklı bir konuşun. Sizin adetlerinize göre size gelelim diyen birini reddetmenin büyük kabalık olduğunu, yarın öbür gün eşinizin yakınlarına da aynı şekilde davranacağınızı söyleyin. Eşinize de olgun davrandığı için teşekkür edin, yanağına bir öpücük kondurun. Konuyu kapatın.
ne kadar güzel konuşmuşsunuz söylemeden geçmek istemedim.. Dediğiniz gibi evlilik fedakarlık ve sabır demek. Her zaman herşeyi isteyerek yapmıyoruz sırf eşimiz mutlu olsun onun yanında bulunalım diye yapıyoruz. Erkekler bu konuda biraz daha düşüncesiz sanki yada bana öyle geliyor.

Eşinize sormalıydınız. Sonuçta o evde yaşayan iki kişisiniz. Belki yorgun argın keyifsiz öyle ya?...

X