Kırgınım ! Haklımıyım degilmiyim fikir istiyorum

Telefonda tepki vermesi ayıp olmuş , ne olursa olsun kararınıza saygı duymalıydı. Eğer bu durumdan hoşlanmıyorsa daha sonrasında sizi uyarmalıydı.

Bir saatlik uğramalar herkesin hayatında olur. Olmalı. Biraz rahat olunmalı.
Yarın eşiniz sizede derse sizde kabul etmelisiniz.
..

Diğer taraftan eğer eşinize soramıyorsanız gözlerine bakıp onay bekleyebilirdiniz diyeceğim ama zaten kendisi hemen atlamış, sormanıza fırsat vermemiş.

Annenizin duymasına da üzülmeyin. İki kişinin yaşadığı evde elbette karşı çıkışlar, zıt fikirler olacaktır.

Burada pek haklı haksız yok aslın da , eşiniz biraz fevri davranmış .. Hizmeti edecek kendisi olsa yorgun derim ; bir saat pijamasını giyip ayağını uzatmazsa kimse ölmez.

En sinir oldugum sey esimin bana sormadan misafir kabul etmesidir. Aynisini soz yapmissiniz, biraz tatlilikla konusup hayir diyemedim caya gelecekler zaten vs diye yumusatsaydiniz en azindan.

Bence tek bir olay için değil, tepkisiz kaldığı diğerleri için de patlamış.
Baskın bir insan mısınız?
Belki farkında degilsinizdir.

Akrabanız, dostlarınız size gelmek istemekte ve siz de kabul etmek istemekte gayet Haklısınız. Yalnız böyle durumlarda bayan olsun erkek olsun eşin de dikri alınıp ortak kararla misafir kabul edilmeli. Düşünün eşiniz size danışmadan yorgun olduğunuz ya da müsait olmadığımız bir zamanda misafir kabul etse siz de rahatsız olursunuz. Bence hiç aranıza soğukluk katmayın, eşiniz misafirlerinize gayet olayı yansıtmadan davranmış ki ne güzel çok olunca. Eşinizle oturun ortak karar alın, evliliğinize Güzelce devam edin :)

Henüz yeni evlisiniz ama eşinizde değil kendinizde arayın hatayı
biri geleceği zaman ya da bir yere gidileceği zaman hem fikir olunmalı eşler arasında.

Ben olsam ben de istemem 10 da gelen misafiri. tüm gün işyerinde zaten yoruluyorsun.
uygun dille eşine danışıp bugün müsait değiliz diyebilirdin.

Merhaba kızlar,
Dün eşime çok kızdım kırıldım ve konuşmuyorum dünden beridir. sizden de fikir istiyorum acaba ben mi gereksiz yere kızdım.Sizler ne tepki verirdiniz ? Olayı anlatayım kısaca.. Henüz altı aylık evliyiz dün akşam üzeri dokuz buçuk civarı kendi annem telefon etti. ( Öz amcam gibi çok sevdiğim ) bir akrabamız telefon etmiş ve bize gelmek istediklerini hemde düğün davetiyesi vereceklerini söylemiş bir iki saat kadar bir çay içimlik.. 10da gelip 11:30 da kalktılar zaten...Evime de ilk defa gelecekler neyse ben annemle telefonda tamam gelsinler diye konuşurken eşim geldi daha telefon görüşmem bitmeden '' kim geliyormuş,gelmesinler,bu saatte istemem kimseyi diye '' bana söylendi duymamazlıktan geldim kabul ettim. Annemde telefonun diğer ucundan duyacak diye ödüm koptu belkide duydu bilmiyorum...Annemle telefonu kapattıktan sonra eşimde bir afra tafra kızmalar kapıları çarpmalar bana sorsaydın demeler vs. bende sustum o an hiç cevap vermedim. Evimi toparladım. Geldiklerinde aramızda birşey yokmuş gibi davrandık onlar gittikten sonra yine suratım asık konuşmuyorum abartıyor muyum ?
Evime gelmek isteyen bizi sevip sayan birine gelmeyin sonra gelin,yarın gelin vs diyemem ben gönlünden geçtiyse gelir. O an allah ne verdiyse yenilir içilir... Düşündükçe üzülüyorum.
Eşine sormalıydımn cnm ..eşinhaklı demiyorum tavrı üslupu sıkıntılı ..ama oda haklı ,o senden habersiz ardadaşlarını getirse dünyayı başına yıkabiliyoruz :)biz bayanlar ..biraz empatı yaparsak hayat daha yaşanılası olacak herhalde :)

Merhaba kızlar,
Dün eşime çok kızdım kırıldım ve konuşmuyorum dünden beridir. sizden de fikir istiyorum acaba ben mi gereksiz yere kızdım.Sizler ne tepki verirdiniz ? Olayı anlatayım kısaca.. Henüz altı aylık evliyiz dün akşam üzeri dokuz buçuk civarı kendi annem telefon etti. ( Öz amcam gibi çok sevdiğim ) bir akrabamız telefon etmiş ve bize gelmek istediklerini hemde düğün davetiyesi vereceklerini söylemiş bir iki saat kadar bir çay içimlik.. 10da gelip 11:30 da kalktılar zaten...Evime de ilk defa gelecekler neyse ben annemle telefonda tamam gelsinler diye konuşurken eşim geldi daha telefon görüşmem bitmeden '' kim geliyormuş,gelmesinler,bu saatte istemem kimseyi diye '' bana söylendi duymamazlıktan geldim kabul ettim. Annemde telefonun diğer ucundan duyacak diye ödüm koptu belkide duydu bilmiyorum...Annemle telefonu kapattıktan sonra eşimde bir afra tafra kızmalar kapıları çarpmalar bana sorsaydın demeler vs. bende sustum o an hiç cevap vermedim. Evimi toparladım. Geldiklerinde aramızda birşey yokmuş gibi davrandık onlar gittikten sonra yine suratım asık konuşmuyorum abartıyor muyum ?
Evime gelmek isteyen bizi sevip sayan birine gelmeyin sonra gelin,yarın gelin vs diyemem ben gönlünden geçtiyse gelir. O an allah ne verdiyse yenilir içilir... Düşündükçe üzülüyorum.
böyle durumlarda bi eşimle de konusayım planı var mı die deyip sonra cvp verebilirsiniz telefondakine bence sormalıydınız ve uzatmayın cok fazla eşiniz de haklı aynı evi paylaşıosunuz sonucta

bütün cevapları tek tek okudum hepinize de teşekkür ederim fikirleriniz için...
normalde birbirimize sormadan bir şey yapmayız dün olaylar gelişigüzel gelişti. Telefondayken bir dk eşime bir danışayım diyemedim anneme.. hadi onu geçtim gelmesinler de diyemezdim biz öyle yetişmetik kim gelmek isterse kabul ederdik.Çok önemli bir işimiz yoksa eger kalan planlarımızı iptal ederdik böyle bir ailede büyüdüm..... böyle bir şeyi eşim yapmış olsa o an hayır diyememiştir diyip sesimi çıkarmazdım çünkü ekstrem bir durum olduğunu biliyorumdur kaldı ki bunu benzer bir olay daha yaşamıştık ben o zaman anlayışla karşılamıştım...

Bir de hizmeti bayan yapacak ki denmiş mesela.
Hizmet bir çay koyma mı ? Sonuçta eşi de misafirlerle oturacak.Ev sahibinden güleryüz beklenecek. Bazen insanın kafasını kaldıramadığı ,başının çatladığı günler oluyor iş sonrası. Eşi yine güler yüzlü davranmış misafirlere.
ve 10dan 11.30 dek süre uzun bir süre.
Misafirliğin de bir saati zamanı olmalı bana göre.
Yaz geldi diye 10 da da misafirliğe gidilmez.
Çalışan insanın uyku saatidir 10-11

niye sustunuz ki? "emrivaki oldu sana da kusura bakma ama birden yok diyemedim azıcık idare etsen hayatım, benim de bu saatte misafir çekecek halim yok ama çok kısa zamanda cevap vermek zorunda kaldım telefondayken dönüp de sana soramadım" gibi bir cümleyi benimki kadar uzun olmasa da kurabilirdiniz sanırım :)
ve bu kadar gerginlik olmazdı bence. eşiniz sessizliğinize de sinirlenmiş, kendisini iyice hesaba alınmamış hissetmiş olabilir.

bizim evde "bu saatte ne misafiri?" kavgaları çıkaran ben olduğum için :KK48: eşinize hak verdim kusura bakmayın
bende üzüldüm kızdım o yüzden sustum yoksa akşam akşam iyice kavga çıkcaktı o biraz sakinleşsin istedim susarak.. Aşırı tepki vermek yerine kibarca konuşsaydı bende aynı dediğin gibi bir kaç cümle kurardım yolunu bulurdum :) kırk yılın başı bir misafir geliyor öyle her zaman biri gelecek kadar kalabalık bir aile değiliz ki

Bir de hizmeti bayan yapacak ki denmiş mesela.
Hizmet bir çay koyma mı ? Sonuçta eşi de misafirlerle oturacak.Ev sahibinden güleryüz beklenecek. Bazen insanın kafasını kaldıramadığı ,başının çatladığı günler oluyor iş sonrası. Eşi yine güler yüzlü davranmış misafirlere.
ve 10dan 11.30 dek süre uzun bir süre.
Misafirliğin de bir saati zamanı olmalı bana göre.
Yaz geldi diye 10 da da misafirliğe gidilmez.
Çalışan insanın uyku saatidir 10-11
Bende aynı şekilde düşünüyorum, en sevmediğim şey çat kapı misafirdir hele bide 10 da gelicekse hiç olmaz, eşiniz haklı.
Siz annenize bi eşime sorayım yürüyüşe çıkcaktık falan gibi bi bahane uydurmalıydınız bence

Bence tek bir olay için değil, tepkisiz kaldığı diğerleri için de patlamış.
Baskın bir insan mısınız?
Belki farkında degilsinizdir.
aslında baskın bir insan değilim daha ılımlı sakin bir insanım. hep benim dediğim olsun diyen biri değilim... o an tepkisizliğim siniri geçsin diyeydi

Evliliğe alışma süreci böyle işte; o kafasına bir şey kurar sen başka şey kurarsın. bunlar çelişince sinirler gerilir.

Güzelce konuşun ama kin tutulacak konu değil yani

burada anlattığınız gibi ben geleceğim diyene hayır demeyi bilemiyorum ki deyip açıklayın tatlılıkla; dikkat edeceğinizi de söyleyin.

Geleceğim diyene de gelme deyin bence, eski devirde yaşamıyoruz, herkes işe güce gidiyor sabah; gelecek olan gelebilir miyiz diye arıyor zaten; müsait değiliz deyince kırılmaz. Tabii ki kapıya gelen kovulmaz ama arayana sonra gelin denebilir.

Merhaba kızlar,

eşiniz belki yorgundur uzanmak istemiştir.Sizde kendisine sormadan emri vaki yaptıgınız için trip yapmış.Aslında geniş olabilirdi ama yapmamış.Ama bakın geldiklerinde en azından surat yapmamış belki şuan pişmandırda size sert çıktığı için uzatmamaya bakın .GÜzel bira anında söylersiniz çözersiniz birdahaki sefere bu şekilde davranmaz inşallah....

bende üzüldüm kızdım o yüzden sustum yoksa akşam akşam iyice kavga çıkcaktı o biraz sakinleşsin istedim susarak.. Aşırı tepki vermek yerine kibarca konuşsaydı bende aynı dediğin gibi bir kaç cümle kurardım yolunu bulurdum :) kırk yılın başı bir misafir geliyor öyle her zaman biri gelecek kadar kalabalık bir aile değiliz ki

sizi de eşime benzettim şimdi :) o da ben daha fazla coşmayayım diye susar ama bazen de ben konuşmadığı için daha da cinlenirim :KK53: siz de haklısınız ancak bazen konu önemsiz oluyor ileridebazı tartışmalarda konuyu unutacaksınız ama kavgasını hatırlayacaksınız :-) daha çok yeni evlisiniz ilk yıl böyle tepki ölçümleriyle sınır belirlemelerle geçer.
üstünden zaman geçmiş büyütmeyin bence ama konuşun mutlaka karşılıklı olarak birbirinizin neye kırıldığınızı bilmeniz daha sağlıklı olur

sizede hak veriyorum esinizede.
Bende yeni evliyim, tabiki ister insan sevdiklerini agirlamayi, ama bazen oluyorki isten aksam yorgun geliniyor.
Ordan esim ya kardesiyle ya annesi/anneannesiyle falan konusuyor gelin gelin evdeyiz diyor. Tamam gelsinler ama gelmeyle bitmiyor onlari agirlamayida gectim güler yüz sohbet hepsi gerekiyor. Insan aksamlari belirli bir saatten sonra dinlenmek istiyor... :KK43: O yüzden bende surat asiyorum arada bir :))

adam atara bağlamış direk kapıları tekmelemek nedir ya abartmış belliki planı vardı

sizde anneniz telefondayken 2 dk bekletip hayatım saat geç farkındayım ama gelmk istiyorlar şimdi hayır demek olmayacak gibime geliyor diyebilirdiniz.

sizede hak veriyorum esinizede.
Bende yeni evliyim, tabiki ister insan sevdiklerini agirlamayi, ama bazen oluyorki isten aksam yorgun geliniyor.
Ordan esim ya kardesiyle ya annesi/anneannesiyle falan konusuyor gelin gelin evdeyiz diyor. Tamam gelsinler ama gelmeyle bitmiyor onlari agirlamayida gectim güler yüz sohbet hepsi gerekiyor. Insan aksamlari belirli bir saatten sonra dinlenmek istiyor... :KK43: O yüzden bende surat asiyorum arada bir :))

surat asmak misafire saygısızlıktır eşinizle tatlı dille konuşsanız olmazmı?

Merhaba kızlar,
tamamen saçmalamışsınız karşılıklı olarak ..eşiniz aşırı tepki vermiş sizde hiç danışmadan dan diye kabul etmişsiniz belki adamın hali yoktu belki planı vardı gece gece başı götürmedi belki de bi danışmak lazım olur mu böyle ? eşiniz de amma tepki vermiş güzelce anlatabilirdi

X