Eşine sormalıydımn cnm ..eşinhaklı demiyorum tavrı üslupu sıkıntılı ..ama oda haklı ,o senden habersiz ardadaşlarını getirse dünyayı başına yıkabiliyoruz :)biz bayanlar ..biraz empatı yaparsak hayat daha yaşanılası olacak herhalde :)Merhaba kızlar,
Dün eşime çok kızdım kırıldım ve konuşmuyorum dünden beridir. sizden de fikir istiyorum acaba ben mi gereksiz yere kızdım.Sizler ne tepki verirdiniz ? Olayı anlatayım kısaca.. Henüz altı aylık evliyiz dün akşam üzeri dokuz buçuk civarı kendi annem telefon etti. ( Öz amcam gibi çok sevdiğim ) bir akrabamız telefon etmiş ve bize gelmek istediklerini hemde düğün davetiyesi vereceklerini söylemiş bir iki saat kadar bir çay içimlik.. 10da gelip 11:30 da kalktılar zaten...Evime de ilk defa gelecekler neyse ben annemle telefonda tamam gelsinler diye konuşurken eşim geldi daha telefon görüşmem bitmeden '' kim geliyormuş,gelmesinler,bu saatte istemem kimseyi diye '' bana söylendi duymamazlıktan geldim kabul ettim. Annemde telefonun diğer ucundan duyacak diye ödüm koptu belkide duydu bilmiyorum...Annemle telefonu kapattıktan sonra eşimde bir afra tafra kızmalar kapıları çarpmalar bana sorsaydın demeler vs. bende sustum o an hiç cevap vermedim. Evimi toparladım. Geldiklerinde aramızda birşey yokmuş gibi davrandık onlar gittikten sonra yine suratım asık konuşmuyorum abartıyor muyum ?
Evime gelmek isteyen bizi sevip sayan birine gelmeyin sonra gelin,yarın gelin vs diyemem ben gönlünden geçtiyse gelir. O an allah ne verdiyse yenilir içilir... Düşündükçe üzülüyorum.
böyle durumlarda bi eşimle de konusayım planı var mı die deyip sonra cvp verebilirsiniz telefondakine bence sormalıydınız ve uzatmayın cok fazla eşiniz de haklı aynı evi paylaşıosunuz sonuctaMerhaba kızlar,
Dün eşime çok kızdım kırıldım ve konuşmuyorum dünden beridir. sizden de fikir istiyorum acaba ben mi gereksiz yere kızdım.Sizler ne tepki verirdiniz ? Olayı anlatayım kısaca.. Henüz altı aylık evliyiz dün akşam üzeri dokuz buçuk civarı kendi annem telefon etti. ( Öz amcam gibi çok sevdiğim ) bir akrabamız telefon etmiş ve bize gelmek istediklerini hemde düğün davetiyesi vereceklerini söylemiş bir iki saat kadar bir çay içimlik.. 10da gelip 11:30 da kalktılar zaten...Evime de ilk defa gelecekler neyse ben annemle telefonda tamam gelsinler diye konuşurken eşim geldi daha telefon görüşmem bitmeden '' kim geliyormuş,gelmesinler,bu saatte istemem kimseyi diye '' bana söylendi duymamazlıktan geldim kabul ettim. Annemde telefonun diğer ucundan duyacak diye ödüm koptu belkide duydu bilmiyorum...Annemle telefonu kapattıktan sonra eşimde bir afra tafra kızmalar kapıları çarpmalar bana sorsaydın demeler vs. bende sustum o an hiç cevap vermedim. Evimi toparladım. Geldiklerinde aramızda birşey yokmuş gibi davrandık onlar gittikten sonra yine suratım asık konuşmuyorum abartıyor muyum ?
Evime gelmek isteyen bizi sevip sayan birine gelmeyin sonra gelin,yarın gelin vs diyemem ben gönlünden geçtiyse gelir. O an allah ne verdiyse yenilir içilir... Düşündükçe üzülüyorum.
bende üzüldüm kızdım o yüzden sustum yoksa akşam akşam iyice kavga çıkcaktı o biraz sakinleşsin istedim susarak.. Aşırı tepki vermek yerine kibarca konuşsaydı bende aynı dediğin gibi bir kaç cümle kurardım yolunu bulurdum :) kırk yılın başı bir misafir geliyor öyle her zaman biri gelecek kadar kalabalık bir aile değiliz kiniye sustunuz ki? "emrivaki oldu sana da kusura bakma ama birden yok diyemedim azıcık idare etsen hayatım, benim de bu saatte misafir çekecek halim yok ama çok kısa zamanda cevap vermek zorunda kaldım telefondayken dönüp de sana soramadım" gibi bir cümleyi benimki kadar uzun olmasa da kurabilirdiniz sanırım :)
ve bu kadar gerginlik olmazdı bence. eşiniz sessizliğinize de sinirlenmiş, kendisini iyice hesaba alınmamış hissetmiş olabilir.
bizim evde "bu saatte ne misafiri?" kavgaları çıkaran ben olduğum içineşinize hak verdim kusura bakmayın
Bende aynı şekilde düşünüyorum, en sevmediğim şey çat kapı misafirdir hele bide 10 da gelicekse hiç olmaz, eşiniz haklı.Bir de hizmeti bayan yapacak ki denmiş mesela.
Hizmet bir çay koyma mı ? Sonuçta eşi de misafirlerle oturacak.Ev sahibinden güleryüz beklenecek. Bazen insanın kafasını kaldıramadığı ,başının çatladığı günler oluyor iş sonrası. Eşi yine güler yüzlü davranmış misafirlere.
ve 10dan 11.30 dek süre uzun bir süre.
Misafirliğin de bir saati zamanı olmalı bana göre.
Yaz geldi diye 10 da da misafirliğe gidilmez.
Çalışan insanın uyku saatidir 10-11
aslında baskın bir insan değilim daha ılımlı sakin bir insanım. hep benim dediğim olsun diyen biri değilim... o an tepkisizliğim siniri geçsin diyeydiBence tek bir olay için değil, tepkisiz kaldığı diğerleri için de patlamış.
Baskın bir insan mısınız?
Belki farkında degilsinizdir.
Merhaba kızlar,
bende üzüldüm kızdım o yüzden sustum yoksa akşam akşam iyice kavga çıkcaktı o biraz sakinleşsin istedim susarak.. Aşırı tepki vermek yerine kibarca konuşsaydı bende aynı dediğin gibi bir kaç cümle kurardım yolunu bulurdum :) kırk yılın başı bir misafir geliyor öyle her zaman biri gelecek kadar kalabalık bir aile değiliz ki
sizede hak veriyorum esinizede.
Bende yeni evliyim, tabiki ister insan sevdiklerini agirlamayi, ama bazen oluyorki isten aksam yorgun geliniyor.
Ordan esim ya kardesiyle ya annesi/anneannesiyle falan konusuyor gelin gelin evdeyiz diyor. Tamam gelsinler ama gelmeyle bitmiyor onlari agirlamayida gectim güler yüz sohbet hepsi gerekiyor. Insan aksamlari belirli bir saatten sonra dinlenmek istiyor...O yüzden bende surat asiyorum arada bir :))
tamamen saçmalamışsınız karşılıklı olarak ..eşiniz aşırı tepki vermiş sizde hiç danışmadan dan diye kabul etmişsiniz belki adamın hali yoktu belki planı vardı gece gece başı götürmedi belki de bi danışmak lazım olur mu böyle ? eşiniz de amma tepki vermiş güzelce anlatabilirdiMerhaba kızlar,