Evet sonunda ben de bir kira zammı derdiyle burdayım. 4 yıllık kiracıyim, 3500tl ydi kiram. Agustosta kontrat yenileniyor. Geçen yıl yüzde 25 tavan zammının üzerinde artış yaptık. 2500 den 3500e çıkmıştı. Bu yıl 3500 olan kirayı 12bine çıkarmak istiyor ev sahibi. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Biz komşumuz olan yeğeni araciligiyla haberlesiyoruz. Kendisine bu artışın çok fazla olduğunu, yasal sinir olan 25 in de bu ekonomik kisullarda adil olmayacağını, %157 artisla maksimum 9 bin tl odeyebilecegimizi ilettik ancak kabul etmemiş. 12bini bile düşük buluyormus. Çevredeki evlerin yuksek fiyatlara kiraya verilmesini örnek veriyor tabii. Yan apartmanda bir daireye 20bin istendiğini duymuştuk. Kaca tutuldu bilmiyorum. 50 yıllık binalar, değmeyecek paralar bunlar elbette. Yeğeni bana ev sahibini benim arayabilecegimi, arada kalmak istemediğini söyledi. İlk kez konuşacağız. Ben 9binde israrciyim o 12de. Anlasamazsak 9binden yatirsam bir senenin sonunda ne olur? Yasal durumları bilmedigim için fikir almak istedim