- 27 Mayıs 2019
- 540
- 675
- 103
- 32
- Konu Sahibi Kuru Bakla
-
Cok teşekkür ederim. Ben zaten eve asla giremezler demedim öyle bir hakkim da yok sadece hafta ici seyahat yptigim bir is oldgu icin yeri gliyor ankarada yeri gliyo kocaelinde calisiyorum bu nedenle haftasonlari musaitim. Sadece anlayis istiyorum. Ve bu ev satma muhabbetti her sene zam yapmaya üç ay kala yapmaya basliyor yani biraz da sikitirmak ne kadar cok kiraya zam yapabilirim derdi .Herseyin fiyati artiyo tbi diyosunuz da hangi maasa yuzde bes yuz zam geliyor. Maasimin ucte ikisi ev kirasi suan ee cik daha uyn eve gir deseniz yok ki 8-10bin geneli sasrdim kaldim. El vicdan diyorum kiracilara sadece. Yoksa kimsenin malına zarar verecek yok efendi kira odememe durumu fln yok ama bitmeyen bi acgozluluk vr evsahibinde:/Haftada iki gün belli saatler belirleyin. O gün ve saatlerde gelip baksınlar. Randevulu gelinsin yani.
Ev, ev sahibinin tapulu malı da olsa içinde kiracı varken elini kolunu sallayan giremez.
Ev sahiplerinin de "ev benim tapulu malım" lafına uyuz oluyorum. Tapulu malınsa git arada duvarları okşa, öp filan, neden kiraya verip para alıyorsun o halde. Parasını aldığın müddetçe ev kiracınındır. Karşılıklı saygıyla hareket edilmelidir.
Anlamazlar. Geçen yıl evimin değeri 600 bindi. Ev piyasası 250 300ken. Ben evimi 2 milyondan satıp, normalde 100 bin etmeyecek leş bir eve 1 buçuk milyon saydım. Millet sanıyor ki devlet bize evleri bedavaya veriyor. Sattığım eve giren kiracı 25 binden girdi. Şuan oturduğum binada en alt kat 15 binden başlıyor. Millet beğenmiyor fiyatları ancak, 3 binle de ev geçinmiyor ki siz 3 bine evde oturasınız. Ee biz o zaman millet bedava otursun diye milyonları sayıyoruz??Bize ne? Git devlete sor hesabını. Enflasyonun yükünü ev sahibi mi sırtlanmak zorunda? Benim 2 yıl önce aldığım ve bugün %200’ün altında zamlanmamış tek bir ürün yok hatta buna çöp poşeti bile dahil. 2019’da 8 liraya aldığımız çöp poşeti 32 lira olmuş. Her şey zamlanırken evin değerinin 2 bin kalabileceğini düşünmek nasıl bi hayal dünyasının ürünü acaba.
Kim 2 bin kalsin diyor. Bu yazdiklarindan anladigim tuzun kuru ama herkes senin kadar sansli olmayabilir. Bunu ancak yaşayan bilir. Ben sana özel mesaj atmiyorum ki bize ne diyosun cevap yazmak zorunda degilsin. Seni zorlayan yok cevap yaz diye!Bize ne? Git devlete sor hesabını. Enflasyonun yükünü ev sahibi mi sırtlanmak zorunda? Benim 2 yıl önce aldığım ve bugün %200’ün altında zamlanmamış tek bir ürün yok hatta buna çöp poşeti bile dahil. 2019’da 8 liraya aldığımız çöp poşeti 32 lira olmuş. Her şey zamlanırken evin değerinin 2 bin kalabileceğini düşünmek nasıl bi hayal dünyasının ürünü acaba.
Uc bini kim dedi. Neyi anlamiycam les gibi eve 1.500.000 ₺ verirken aklin nerdeydi o zaman. Kendi kendinize piyasada enflasyon yaratiyorsunuz. 15bin mis 25bin mis herkes genel müdür galiba carik curuk evlere 25bin alirken vicdanınız nerde unuttuyorsunuz acaba. Ya da eviniz merkezi bayagi luks ki 25bin ediyo benim oturdugim yerin banyosu ve mutfagi kirik dökük olsun dedim kabul ettim oturdum.Ama 25bini de çöp gibi evlere istemezsin bee!Anlamazlar. Geçen yıl evimin değeri 600 bindi. Ev piyasası 250 300ken. Ben evimi 2 milyondan satıp, normalde 100 bin etmeyecek leş bir eve 1 buçuk milyon saydım. Millet sanıyor ki devlet bize evleri bedavaya veriyor. Sattığım eve giren kiracı 25 binden girdi. Şuan oturduğum binada en alt kat 15 binden başlıyor. Millet beğenmiyor fiyatları ancak, 3 binle de ev geçinmiyor ki siz 3 bine evde oturasınız. Ee biz o zaman millet bedava otursun diye milyonları sayıyoruz??
Daha iyisi 3 milyondu hanımefendi. Aklım gayet başında siz merak etmeyin. Evimde var arabamda, yatırım yapacak aklımda var. Genel müdür değil, binamızda gayette avukatlar doktorlar, mühendisler oturuyordu. Ev çöp gibi değildi. Evin otoparkı, basketbol, voleybol parkı, güvenliği, çocuk parkı ve yüzme havuzları vardı. Sadece oturma odası evin yarısı kadardı. Neyin çöpü? Leşten kastım, eski evimden sonra yeni evim hiçte eskisi gibi değildi. Siz tamah edin kırık dökük eve. Ben yeni evime bile girip evin içini sıfırdan yaptım. Parkelerden duvarlara giderlere, tesisata kadar sıfırdan dizdim. Boş boş yargı yapmayın duyar kasmayın. Kıytı köşede değil herhalde evler.Uc bini kim dedi. Neyi anlamiycam les gibi eve 1.500.000 ₺ verirken aklin nerdeydi o zaman. Kendi kendinize piyasada enflasyon yaratiyorsunuz. 15bin mis 25bin mis herkes genel müdür galiba carik curuk evlere 25bin alirken vicdanınız nerde unuttuyorsunuz acaba. Ya da eviniz merkezi bayagi luks ki 25bin ediyo benim oturdugim yerin banyosu ve mutfagi kirik dökük olsun dedim kabul ettim oturdum.Ama 25bini de çöp gibi evlere istemezsin bee!
Sizin aklinizdan zorunuz mu var 25bin kira verene adam dediginiz meslekler icin normal olabilir adamin maas60bin dir veriyordu Türkiyede bu maastan kac kisi var genel olarak maaslar 12-15k arasi ben de sizin anlattginiz evlerde oturmayi düşünmüyorum zaten herkes gucune gore oturur ama kirik dokuk evde 10bin olmaz el insaf.Daha iyisi 3 milyondu hanımefendi. Aklım gayet başında siz merak etmeyin. Evimde var arabamda, yatırım yapacak aklımda var. Genel müdür değil, binamızda gayette avukatlar doktorlar, mühendisler oturuyordu. Ev çöp gibi değildi. Evin otoparkı, basketbol, voleybol parkı, güvenliği, çocuk parkı ve yüzme havuzları vardı. Sadece oturma odası evin yarısı kadardı. Neyin çöpü? Leşten kastım, eski evimden sonra yeni evim hiçte eskisi gibi değildi. Siz tamah edin kırık dökük eve. Ben yeni evime bile girip evin içini sıfırdan yaptım. Parkelerden duvarlara giderlere, tesisata kadar sıfırdan dizdim. Boş boş yargı yapmayın duyar kasmayın. Kıytı köşede değil herhalde evler.
Olurrrtapuyu da üzerinize versinler mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?